Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
laitearviot

Playstation 4 Pro

Harkitsetko PS4:n päivittämistä? Lue ensin arviomme ja tee päätös vasta sitten.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Playstation 4 Pro on kummallinen lisäys Sonyn konsoliperheeseen. Konsolien elinkaaret ovat pidentyneet, joten Pro onkin eräänlainen 4.5 -väliversio Playstation 5:tä odotellessa. Pro on teknisesti mukava päivitys ja on tällä hetkellä markkinoiden tehokkain pelikonsoli. Näin ollen se on syystäkin kovan luokan pelifanin kiikareissa. Mutta onko kone sitten kuitenkaan välttämätön jos omistaa jo tavallisen PS4:n?

Olen päässyt testaamaan Pro-mallia nyt parin viikon verran, ja konsoli on pyörinyt rinta rinnan testissä sekä vanhalla HD- että uudella 4K/HDR-televisiolla (Samsung 55" SUHD 4K Flat Smart TV KS7005, lue arvio täältä). Ero on tavallisen PS4:n ja Pro'n välillä on loppujen lopuksi selkeä, mutta välillä myös harmittavan vaatimaton. Syy on lähinnä peleissä ja niihin liittyvässä tuessa. PS4 Pro tarjoaa enemmän tehoja ja perustoiminnot ovat jonkin verran nopeampia, mutta pelien suhteen merkittävä ero kokemuksessa riippuu onko niihin lisätty Pro-tuki ja millä laajuudella.

Jotkin tuetut pelit näyttävät huomattavasti edustavammilta. Parempi resoluutio, HDR-tuki ja vauhdikkaampi kuvanpäivitys tekee esimerkiksi Bethesdan Skyrimistä ja Fallout 4:stä 4K-resoluutiolla kerta kaikkiaan hienompia kokemuksia. Paras ero oli kuitenkin jo muutenkin upean näköisessä Uncharted 4:ssä, jossa HDR:llä kyllästetty 2560x1440 -resoluutio oli fantastinen. Harmillisesti monissa tukemattomissa peleissä ero olivat pikkasen nopeammat latausajat tai marginaalisesti parempi ruudunpäivitys.

Tulevaisuudessa tämä ero tulee tietenkin kasvamaan entisestään ja odotetuissa peleissä kuten Gran Turismo Sport tai Horizon: Zero Dawn Pro'n tehot saadaan varmasti valjastettua paremmin käyttöön. Tällä hetkellä on kuitenkin arvioitava laitetta nykyajan mukaan, eikä pelkästään sen potentiaalia.

Tässä vielä muistutuksena PS4 Pro'n tekniset tiedot:
Main processor: Custom-chip single Processor
CPU: x86-64 AMD "Jaguar," 8 cores
GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon-based graphics engine
Memory: GDDR5 8GB 1GB of VRAM
Storage size: 1TB
External dimensions: Approx. 295×55×327 mm (width × height × length)
Mass: Approx. 3.3 kg
BD/DVD Drive: BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV
Input/Output: Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) port × 3, AUX port × 1
Networking: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1, IEEE 802.11 a/ b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 (LE)
AV Output: HDMI out port (supports 4K/HDR) DIGITAL OUT (OPTICAL) port

Playstation 4 Pro
Playstation 4 Pro
Playstation 4 ProPlaystation 4 Pro
Gamereactor

Juridiset tiedot

More

Copyright 1998-2018 - Julkaisija: Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Tanska.