Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
laitearviot

Xtrfy M3

Pyjamaan pukeutuneiden ninjojen kehittämä

Pelihiiriä on välillä vaikea arvioida. Tietyn pisteen jälkeen niiden erot ovat usein täysin ulkoisia, joten sopivan valinta on pitkälti kiinni ulkoasusta ja mukana tulevasta ohjelmistosta. Xtrfy XG-M3-Heaton on siisti, entisen eUrheilukonkari Emil "HeatoN" Christensenin kanssa suunniteltu hiiri pelikäyttöön.

Ensivaikutelma on varsin positiivinen. M3 on keskikokoinen ja keskipainoinen, oikeakätiselle suunniteltu langallinen hiiri. Siinä on vain neljä nappia päällä ja yksi alla herkkyyden vaihtamista varten. Hiiri on päällystetty jonkinlaisella kovalla mutta hyvän otteen mahdollistavalla muovilla, joka ei muutu hikisessäkään kourassa liukkaaksi. Muutenkin keskikokoiselle kädelle saa luontevan ja tukevan otteen. Optiset sensorit ovat tehneet paluun lasereiden valtakauden jälkeen. Myös M3 käyttää liikkeen havaitsemiseen optista vaihtoehtoa Pixartin 3310 -sensorin muodossa. Liike tuntuu luontevalta ja johdonmukaiselta suurin piirtein pelissä kuin pelissä, jos herkkyyden valinnan saa asetettua haluamakseen.

Räiskintäpeleissä olen tottunut ajoittain vaihtelemaan DPI-astetta hiiren rullan vieressä sijaitsevasta napista lennosta. M3 on moisen jättänyt pois, joten kohdeyleisö tuntuu olevan enemmän MOBA- ja reaaliaikastrategiapelien puolella. Koska hiiri toimii täysin ilman koneelle asennettavia ajureita, alanapissa näitä herkkyysvaihtoehtoja on viisi eri kappaletta. Jos yksikään niistä (400, 800, 1600, 3200 tai 4000 DPI) ei sovi omaan käyttöön, lisäsäätöä on pakko hakea joko pelin tai käyttöjärjestelmän asetuksista. M3:n kellertävän vihreitä valojakaan ei saa kytkettyä pois päältä. Ratkaisulla on selkeästi omat hyvät ja huonot puolensa. Pikkutarkka säätömahdollisuus jää pois, mutta toisaalta hiiri ei rasita koneen suorituskykyä millään tavalla.