Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
laitearviot

Omen X

"But can it run Crysis?"

Kaltaiseni konsolipelaajan on helppo tuudittautua noiden olohuoneiden keskipisteiden helppokäyttöisyyteen. Tarvitaan vain kupillinen kahvia ohjaimen seuraksi. Nappia painamalla pääsee pelin syrjään kiinni. Tämän lisäksi konsolit ovat myös moninkertaisesti halvempia kuin PC- puolen veljensä. Juuri tämä on syy miksi olen tähän asti pitäytynyt ensin mainituissa. Nyt tietokoneiden maailmasta jyrähtelee, sillä HP on haistanut kysynnän valmiiksi kasatuille pelikoneille. Syvältä yhtiön uumenista pukataan kilpapelaajien kanssa yhteistyönä kehitetty Omen X. Vaikka tämä monoliitti maksaa mansikoita, sillä summalla saa tämänhetkisen teknologian parhaimmistoa.

Ensimmäiseksi on pakko puuttua Omenin muotoiluun. Vastaavaa muottia nimittäin ei ole ennen nähty. Kaikessa komeudessaan laite näyttää oudolla tavalla kauniilta. Nopeasti huomioni varasti neljä valaistua kuutiota koneen edessä. Valaistusta voi muuttaa staattiseksi, musiikin tahtiin sykkiväksi tai näyttämään hyödyllistä tietoa komponenteista. Esimerkiksi videokortin sekä prosessorin lämpötilat näkyvät tällöin värikoodattuina. Ehdottomasti kätevämpi tapa tarkistaa kuinka kuumana piirit käyvät, sanon minä.

Lämpötiloista kun puhutaan, Omen X on käytännössä mahdotonta saada ylikuumentumaan. Perusteellisen stressitestin aikana grafiikkasuoritin otti kovimman iskun. Sitäkään en saanut nostettua yli 87 asteen. Tästä on kiittäminen nestejäähdytyksen lisäksi muotoilua. Komponentit on jaettu kolmeen lokeroon niin, että ilma pääsee kulkemaan vapaasti läpi. Kovalevyt ovat toisessa sivussa erillisen tuulettimen kera. Varsin kompetentti 600 watin virtalähde taas sijaitsee alimmaisena. Loput osat lepäävät keskiosan kohdilla. Vaakakupin toisella puolella on laitteen tuhti 23 kilon elopaino. Sen johdosta murikan kantaminen varsinkin ahtaista väleistä on tuskallisen vaikeaa. Laitteen jalusta onneksi vain näyttää huteralta, sillä se on yhtä jykevä kuin kylmän sodan aikainen Lada.