GR STREAMING
Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
laitearviot

Razer Raiju

Oiva vaihtoehto räiskintäpelien ystäville

  • Teksti: Jonas Mäki (Käännös: Markus Hirsilä)

Microsoftilla on ollut tapana välillä päivittää Xboxin ohjaimia ja tarjota vaihtoehtoja. Tämä nähtiin esimerkiksi Elite-ohjaimessa. Sonyn toimintamalli on toista maata: dualshock 4 on mitä on ja sillä siisti. Onneksi myös PS4-pelaajille on vaihtoehtoja, mikäli haluaa saada ainakin teoreettista etua verkkomoninpeleissä.

Razer on valmistanut lukuisia suosikikseni muodostuneita lisälaitteita vuosien varrella, kuten esimerkiksi Elite-ohjaimen kilpailijan Razer Wildcatin. Razer Raiju toimiikin PS4:n versiona Wildcatista. Väritys on huomattavasti maltillisempi verrattuna kirkkaaseen vihreään Wildcatissa.

Razer Raijun pakkaus on tukeva kokonaisuus, joka soveltuu sekä säilytykseen että kuljetettavaksi. Onpa mukana oma ruuvimeisselikin. Ohjain painaa hieman enemmän kuin virallinen PS4-ohjain. Kuminen pinta mahdollistaa todella tiukan otteen hikisissäkin peleissä.

Muotoilu, käyttömukavuus ja laatu ovat hyvin samanlaiset kuin Xbox Onen ohjaimessa hieman karkeaa muovipintaa myöten. Ohjaimessa on ylimääräisiä nappeja sekä ylä- että alapuolella. Eron käytettävyydessä huomaa heti, kun klikkaa yhtä etupuolen nappia. Painamiseen tarvittava voima on pieni, mutta juuri oikea välttääkseen vahinkoja.

Razer Raijulla reaktioaika nopeutuu. Erityisesti tämä korostuu ensimmäisen persoonan räiskinnöissä. Liipaisimet voi nimittäin tehdä yhtä herkiksi kuin etupuolen niin sanotut tavalliset napitkin. Tämä nopeuttaa tulen avaamista hieman, ja nopeissa räiskinnöissä se yleensä riittää. Nappien toimintoja voi vapaasti muokata ilman erillistä koneeseen asennettavaa ohjelmistoa.

Razer RaijuRazer Raiju
Razer RaijuRazer Raiju
Razer Raiju
Razer Raiju