Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
laitearviot

Roccat Cross

Roccat Cross taipuu moneen, vain langattomuus puuttuu

Pelaamislaitteistoon keskittynyt Roccat on työstänyt uuden mallin pitkään jatkuneeseen pelikuulokemallistoonsa. Roccat Cross -luurit sijoittuvat hinnaltaan keskitason kulmille, mutta laadultaan ja tarjonnaltaan ne eivät jää muiden jalkoihin.

Kuulokkeet toimitetaan laadukkaassa ja varsin itsetietoisessa mustassa pahvilaatikossa, joka kertoo oleellisimmat ominaisuudet kylkeen isketyillä mainoslauseilla. Sisällä on yllättäen halpaan ja kovaan muoviin paketoidut luurit kera kahden erillisten 3,5 mm audiopiuhojen. Pakkaus sisältää myös laitteen pikaohjeet, jotka on tulostettu tyyriille muoviseospaperille, ja sullottu vielä erilliseen muovitaskuun. Ilmassa on porvarillisuuden tunnetta.

Ensimmäisenä kuulokkeissa huomiota herättää niiden kevyt olemus. Alle 200 gramman painolla luurit eivät juuri päätä pakota: pitämistä pehmentävät vielä keinonahkaiset muistivaahtomuovilla topatut läpät. Läpät näyttävät hiukan pieniltä isohkoille korvilleni, mutta pelko poistuu aseteltuani luurit päähäni. Korvani eivät pelkästään uppoa täysin pehmeän vaahtomuovin syleilyyn vaan myös eristävät minut lähes täysin ulkomaailman äänellisistä ärsykkeistä mahdollistaen täyden keskittymisen olennaiseen. Pehmeiden tyynyjen ja vähäisen painon ansiosta kuulokkeita voi käyttää myös silmälasit kanssa normaalisti, enkä ainakaan itse huomannut minkäänlaisia oireita useiden tuntien käytön jälkeen.

Kevyt ja selkeä muotoilu saa Roccat Crossit istumaan täydellisesti PSVR-kypärän kanssa, joten virallisille Sonyn luureille ei ole tarvetta. Kaulalla ollessa kuulokkeet jäävät sopivan kauaksi kurkusta, joten tyypilliseltä kuristumisen tunteelta välttyy eikä suukaan mene mutrulle läppien puristuksessa. Bonuksena läpät on varustettu sivuttaissuunnassa kääntyvillä akseleilla, jotka auttavat luurien taivuttelua päässä tai kuuntelua vain toisella läpällä katu-uskottavien tiskijukkien tyyliin. Rakenne on luotettavan jämäkkää, joten silkkihansikkaille ei ole tarvetta.