Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
laitearviot

Blue Pro Gamer Bundle

Hieman tuhdimpi sponsoripaketti


Lähes jokaisen suuremman elektronisen urheilun organisaation aikajanalle kuuluu jossain vaiheessa yksi tai useampikin sponsorisopimus pelilaitevalmistajien kanssa. Tämä sopimus yleensä kattaa myös jonkin erityisversion vanhemmasta hiiri-, näppäimistö- tai kuulokemikrofonimallista, joka tietysti tunnustaa joukkueen värejä. Tällä kertaa vuorossa on Ninjas in Pyjamas, jonka nimiin on yli viidentoista vuoden aikana kertynyt jos jonkinlaista oheistuotetta joukkuepaidoista ja näppäimistöistä aina suklaapatukoihin ja sipseihin asti. Nyt yhteistyötä pyjamaninjojen kanssa tekee Blue, jolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus äänityslaitteista.

Blue Pro Gamer Bundle sisältää kaksi tuotetta: noin 300 euron hintaiset Lola-kuulokkeet, ja noin 150 euron hintaisen Yeti-mikrofonin. Markkinoilla on myös Pro Streamer Bundle, jossa Lola on korvattu kalliimmilla Mo-Fi-kuulokkeilla. Tämä arvio keskittyy kuitenkin vain Pro Gamer Bundleen.

Paketin ulkokuori noudattaa tyypillistä sponsoripakettia: sivuja koristaa NiPin CS:GO-joukkueen pelaajien pärstät, ja niiden viereen on kirjoitettu jos jonkinmoista positiivista lainausta pelaajilta. Paketin auetessa joukkuelogot kuitenkin katoavat: sisäpuolella on pelkkiä valkoisia laatikoita, joiden sisällä on styroksisuojissa olevat laitteet. Parin hassun ohjevihkosen lisäksi paketissa ei ole mitään muuta, eikä laitteissa ole edes NiPin logoa.

Paketin kalliimpi osapuoli Lola on varsin vanttera mimmi. Noin 400 gramman painoiset kuulokkeet sisältävät erittäin paksut pehmusteet niin kuulokkeissa kuin sangassakin. Sanka taipuu vapaasti kolmesta eri nivelestä, millä sen voi muotoilla minkä tahansa muotoiseen päähän sopivaksi. Mukana on hands free -mikrofonin lisäksi puhelimille tarkoitettu 1,2 metrin kaapeli, jossa on Applen laitetuella varustetut kappaleiden kelauspainikkeet unohtamatta perinteistä kolmen metrin kaapelia muille laitteille. Molemmissa piuhoissa on perinteiset 3,5 mm liittimet, ja mukana on myös 1/4 tuuman adapteri.

Lolat ensimmäistä kertaa päähänsä laittava saattaa kokea hämmästyksen tunteita. Moderni muotoilu ja sankojen taivuttelu ovat ensikertalaiselle hämmentävä kokemus, ja kuulokkeet saattavat mennä jopa väärin päin päähän. Tavanomaista painavammat kuulokkeet tuntuvat ensivaikutelmaltaan epämukavilta. Tähän kuitenkin tottuu erittäin nopeasti, kun lakkaa ajattelemasta asiaa. Kaulalle kuulokkeet muotoutuvat mukavasti, joskin takaisin korville nostaminen vaatii sangan muovaamista uudelleen. Lisäksi pitkä- ja kiharahiuksisilla kuontalo saattaa mennä avonaisen sangan läpi aiheuttaen sotkeutumista.