Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
laitearviot

ASUS ROG G20CB

Pascal-teholoikka

Testasimme Asuksen G20-koneen ensimmäistä kertaa vuonna 2015 ja silloin vaikutuksen tekivät niin pienikokoinen, joskin mielipiteitä jakavan aggressiivisesti muotoiltu kotelo ja silloiseen käyttöön tehokkaat sisuskalut. Nvidian GTX10-sarja on kerännyt valtavasti huomiota ja palkintoja, joten Asus päätti päivittää pöytäkoneensa Pascal aikaan ja me testasimme, miten siinä sitten kävikään.

Ulkoisesti paketti on entisen mallinen kokoa myöten. Tilavuutta on 9,5 litran verran ja painoa noin seitsemisen kiloa, jos virtalähde lasketaan mukaan. Häivehävittäjämäinen kulmikas torni on varsin pienikokoinen ja valaistu tuttuun tapaan LED-valoilla. Kotelon jäähdytysratkaisu on myös onnistunut, sillä rasituksessakin lämmöt tuntuivat pysyvän hyvin marginaalien rajoissa. Peruskäytössä laitteen päällä oloa tuskin huomaa. Kokoluokka on osittain saatu aikaan valtavan virtalähteen ja sen vaatiman kahden töpselin takia. Ratkaisu on edelleen hieman kyseenalainen, sillä sisäänrakennettuna paketti olisi ollut viimeistellymmän oloinen ja samalla helpommin siirreltävä. Mukana tulee myös näppäimistö ja hiiri, mutta niiden laatu riittää lähinnä Windowsin peruskäyttöön.

Tietokoneen päivittämistä harkitseville kompakti laatikko on hieman ongelmallinen, sillä sen sisään ei lisähärpäkkeitä juuri mahdu. Tällaisen valmiin konepaketin ostaakin usein henkilö, joka kaipaa enemmän "avaimet käteen" -ratkaisua vailla säätöä. Mukana tulee myös peli-PC:lle tarpeeton määrä Asuksen oheisohjelmistoa pilvitallennuksesta virusturvan kokeiluversioon. Tässä suhteessa edellinen arvio pätee pitkälti tässä Pascal-versiossakin, eli pieni softapuolen trimmaus ei tekisi ollenkaan pahaa. Käyttöjärjestelmänä toimii Windows 10. SSD-levy pitää huolen koneen nopeasta käynnistymisestä.