Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
laitearviot

ROCCAT Isku+ Force FX

Analogimaisempi näppäimistö testissä

Isku+ Force FX on Roccatin ja Alienwaren yhteistyössä syntynyt pelinäppäimistö, jonka suurin myyntivaltti on kosketusherkkä QWEASD-alue. Nämä paineeseen reagoivat näppäimet mahdollistavat tarkemman analogitikkumaisen kontrollin peleissä. Tämän paineherkkyyden voi kytkeä päälle käyttämällä kitkaton askel -tilaa (smooth step mode), jolloin tarkkuutta vaativissa peleissä hahmon ohjastamisesta tulee helpompaa. Muuten Isku+ on pohjimmiltaan samanlainen kuin edeltäjänsä Isku, eli aikaisempaan malliin tottuneet pelaajat tietävät mitä odottaa.

Erilaisia pelaamista helpottavia lisänäppäimiä ja -komentoja on paljon. Ohjelmoitavia nappeja on kahdessa eri kohdassa. Vasemmassa laidassa on viisi kappaletta M-näppäimiä, kun taas välilyöntinäppäimen alla on kolme peukalolla käytettävää T-näppäintä. Isku+:n pelikeskeinen suunittelufilosofia näkyykin hyvin T-namiskoissa. Niiden tanakka tuntuma eroaa muusta kokonaisuudesta, sillä ne tuntuvat enemmän Xbox-ohjaimen olkanapeilta kuin tavallisilta näppäimiltä.

Pelaajakeskeisyys näkyy myös siinä, että caps lockin sijalla on "easy shift". Se toimii muunninnäppäimenä, jonka avulla voi lisätä vaihtoehtoistoimintoja nappeihin, ja täten vähentää tarvittavaa näppäinmäärää. Laitevalmistajan sivulla mainostetaan myös toimintoa, jonka avulla voi automaattisesti muuttaa hiiren dpi-herkkyyttä nappia pohjassa pitämällä. Tästä on hyötyä esimerkiksi tarkka-ampujan tehtävissä tähtäillessa.

Vaikka Isku+ onkin suunniteltu pelaajille, on siinä myös hyödyllisiä ominaisuuksia peruskäyttäjälle. Ylärivissä, F-näppäinten yläpuolella, on pikakomennot niin äänen säätöön, musiikkikappaleiden keskeyttämiseen, yli hyppäämiseen, internet-selaimen avaamiseen ja omaan tietokone-valikkoon siirtymiseen. Vaikka näppäimistössä on valot niin valitettavasti näitä erikoisnamiskoita ei ole valaistu. Näin ollen ne on helppo sekoittaa keskenään pimeässä huoneessa pelaillessa.

Olisikin ollut suotavaa muotoilla erikoisnapit siten, että ne olisi helpompi erottaa toisistaan pelkästään kosketuksen avulla. Rullattava, pyöreä äänen säätönappi olisi toiminut mielestäni paremmin kuin kaksi identtisen näköistä ja -kokoista namiskaa, joilla joko lisätään tai vähennetään äänenvoimakkuutta.