Suomi
Gamereactor
arviot
Lego 2K Drive

LEGO 2K Drive, suurin osa palikoista loksahtaa kohdalleen

Rakennettavaa ainakin riittää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

LEGO 2K Drive ei ole tanskalaisen leluvalmistajan ensimmäinen yritys ajopelien parissa, mutta edellisestä on jo yli 20 vuotta aikaa. Päivittynyt versio vie palikka-ajokit avoimen maailman puolelle ja sisältää kenties kattavimman autonrakennustilan ikuna.

LEGO-pelien tuttuun keveään ja humoristiseen tyyliin kerrottava tarina ei juuri käsikirjoitus-Oscareita tavoittele. Pelaaja on lupaava uusi kyky, joka haluaa voittaa kirkkaimman ja suurimman pokaaliin. Tavoitteen tiellä on tukku erilaisia kuskeja eriskummallisine autoineen, ja näitä vastaan käydään taistelemassa pyörä pyörää vasten monenlaisissa ympäristöissä vehreistä niityistä hiekanpieksemiin kanjoneihin. Jos esimerkiksi LEGO Star Wars -pelit ovat tuttuja, niiden lapsiystävällinen kerronta on välittömästi tuttu. Hahmot ovat äärimmäisen karikatyyrimäisiä, mutta pientä särmääkin osuu aina välillä mukaan. Mutta eipä ajopelejä yleensä juonikuvioiden seuraamisen takia pelatakaan.

Ajotuntuma on reilusti epärealistisen ja napsakan puolella, mutta alusta ja käytettävä ajoneuvo vaikuttavat. Isot ajoneuvot ovat pääsääntöisesti hitaampia mutta huippunopeudeltaan ylivertaisia pienempien kaartaessa kurvit sulavammin. Normaaleja kisoja maustetaan niin ratakohtaisilla haasteilla kuten hiekkamyrskyillä, esteillä tai hypyillä, sekä bonuksilla ohjuksista kilpiin, miinoihin ja sen sellaiseen. Pelin erikoisuutena ajokki voi vaihtaa katukilpurista maasturiin ja veneeseen silmänräpäyksessä, ja osa kentistä ottaa tästä ominaisuudesta kaiken irti.

Tämä on mainos:
Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive

Sama pätee myös avoimen maailman puolella pelaajan tutkiessa paikkoja salaisuuksien, kerättävien esineiden ja uusien koitoksien avaamista varten. Jokaisella uudella alueella on peliin perehdyttämiseen varattua aloituskarttaa lukuun ottamatta tuhottomasti nuohottavaa, ja pelkästään kisojen tai minipelien parissa menee tunti jos kymmenenkin. Perusratojen lisäksi tarjolla on nimittäin kaikkea lampaiden paimentamisesta autogolfiin ja miinojen täyttämiin esteratoihin asti. Huipputulokset eivät myöskään aukea aivan tuosta vaan, joten kultapokaaleja varten suorituksia joutuu hiomaan.

LEGO-tuotemerkille uskollisesti oman ajoneuvon (tai oikeastaan kolme ajoneuvoa - jokainen omalle ajoalustalleen) saa rakentaa yksittäisen palikan tarkkuudella. Rakentelutila on tuhottoman yksityiskohtainen, ja jos siihen jaksaa perehtyä, taivas on rajana lopputuloksena syntyvälle ajoneuvolle. Tila saattaa olla jopa hieman liiankin monipuolinen, sillä kokonaan uuden auton kasaaminen vaatii melkoista valikkojumppaa satojen erilaisten palikoiden, värivaihtoehtojen ja efektien välillä. Jonkinlainen valmiista moduuleista tai kokonaisuuksista toteutettu välimuoto olisi ollut hyvä lisä valmiiden autojen tai kokonaan alusta asti rakennettujen välillä. Jos palikkaleikit eivät kiinnosta, peli tarjoaa hyvä valikoiman ajoneuvoja ilmankin ja esimerkiksi kilpailijoiden autot voittaa itselleen heidät päihittämällä. Harmillisesti pelissä on kolmaskin tapa uuden sisällön hankkimiseen, ja se on mikromaksut.

Hyvänä puolena LEGO 2K Drivessa pärjääminen ei edellytä yhdenkään lisäeuron tuhlaamista, sillä kaiken mikromaksukaupan sisällön voi tienata pelaamalla. Huonona puolena esimerkiksi hienompien autojen tai hahmojen hinnat ovat niin taivaissa, että luottokortin vinguttaminen tuntuu lähes pakolliselta. Koska kyseessä on täysihintainen ja vieläpä vähän nuoremmalle väelle suunnattu peli, tällainen toiminta tuntuu vähintäänkin kyseenalaiselta. Mikromaksukauppa myy lisäksi uusia LEGO-palikoita, mutta perusvalikoimassa on onneksi melkoisen valtava määrä, millä puuhastella.

Tämä on mainos:

LEGO 2K Drive on avoimeen maailmaan onnistuneesti siirretty peli, josta tekeminen ei lopu kesken, mikäli hieman kevyempi ajomallinnus innostaa. Sen kartoissa on rutkasti tutkittavaa erilaisine populaarikulttuuriviitteineen kaikkineen, ja erilaisia kisa- ja minipelityyppejä on paljon. Moninpeli saman ruudun äärelläkin onnistuu, mutta harmillisesti vain kahden hengen voimin.

Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Paljon tekemistä, pirteä ja värikäs meininki, todella monipuolinen ajoneuvon rakentaminen...
-
...joka on kenties liiankin yksityiskohtainen, mikromaksukauppa korkeine hintoineen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä