Suomi
Gamereactor
ennakot
Lego Batman 3: Beyond Gotham

Lego Batman 3: Beyond Gotham

Batman nappaa Robinin messiin, kokoaa Justice Leaguen taakseen ja rakentaa Lego-raketin matkatakseen avaruuteen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tuntuu jo lähes siltä, ettei mene kuukauttakaan ilman uutta Lego-peliä TT Gamesilta. Ainakin niitä ilmestyy nopeammin kuin rahaa ehtii lompakkoon kertymään. Tästäpä julkaisija Warner varmasti tykkää, varsinkin kun pelien tasoa on ollut jatkuvasti keskitason yläpuolella. Oli miten oli, seuraavassa vuorossa on Lego Batman 3: Beyond Gotham.

Koska Lego-pelien avain menestykseen on niiden kaavassa, ei sitä olla tässäkään lähdetty valtaisasti muuttamaan. Batmanin ja Robinin pitää valloittaa taas palikkamaailmaa, mutta nyt toiminta tapahtuu pelin nimen mukaisesti Gothamin ja jopa maapallon ulkopuolella. Myös avaruuden korpimailla tarvitaan Batmanin apua.

Lego Batman 3: Beyond Gotham
Lego-sankarit rakentelevat jälleen legoista erilaisia härpättimiä.

Bättiksen ja Robinin lisäksi koko Justice Leaguen voimat valjastetaan mukaan projektiin, mikä tuo Teräsmiehen, Wonder Womanin, Cyborgin, Flashin ja kumppanit pelattavien hahmojen valikoimaan. Vastapuolen virkaa toimittaa jälleen Jokeri, joka haluaa nyt jekkuilla tähtien joukossa. Tämä tarjoaa uusia hauskoja pelielementtejä, joista tärkein on varmasti lentäminen. Batmanin asuun kuuluu nyt integroitu rakettireppu, joka pitää ladata käytön jälkeen. Kaikkia pukuja voi vaihdella nopeasti ja sujuvasti, minkä pitäisi tehdä pelikokemuksesta entistä sulavamman.

Tämä on mainos:

Rakettireppu avaa perinteistä kenttärakennetta huomattavasti, mutta mukana on edelleen alueita, joille ei pääse kuin tietyillä hahmoilla ja näiden erikoiskyvyillä. Kaikki eivät lennä tai loikkaa riittävän pitkälle, joten näitä varten rakennellaan erityisiä koneita Lego-palikoiden pinoista. Tähän tapaan kootaan myös raketti Waynen kartanon alla sijaitsevassa Lepakkoluolassa.

Avaruudessa odottaa seuraava yllätys Batwing-aluksen muodossa. Nähtävästi Batman on jossain vaiheessa hankkinut X-Wingistä muistuttavan menopelin avaruuskäyttöön. Robin lentää perässä omassa mini-aluksessaan, jota tämä epäilemättä vihaa. Seuraavassa tehtävässä vapautetaan jo Jokerin valtaamaa avaruusasemaa. Pahis kökkii vanhahtavan tietokoneen ääressä pelaten peliä, joka tuottaa omalaatuisia ilmiöitä aseman ulkopuolelle. Tämän seurauksena dynaaminen duo saa väistellä avaruudessa muun muassa lonksuvia tekohampaita.

Lego Batman 3: Beyond Gotham
Jotain pikkaisen tuttua tässä avaruustaistelussa on.

Pelin ohjaaja Stephen Sharples kuvaili asemaa ympäröivää taistelua "yksinkertaiseksi avaruusräiskinnäksi". Pyörivän aseman ympärillä pörrääminen ja vihollisaaltojen tuhoaminen on selvästi häpeämätön, joskin hyvin muokattu kopio Resogunista, ja Sharples kiiruhti vaihtamaan puheenaihetta tästä kysyttäessä. Hänen mukaansa tällaisia ajoneuvokenttiä on pelissä enemmänkin, muttei halunnut kertoa niistä lisää yksityiskohtia.

Tämä on mainos:

Jokerin luomusten peittoamisen jälkeen Cyborg ja Flash auttavat dynaamista duoa valtaamaan avaruusaseman. Jokaiselle hahmolle on tarjolla kokonaan oma asujärjestelmänsä, ja Cyborg muuttuu vaikka jättirobotista pesukoneeksi - lentäväksi sellaiseksi tietysti.

Lego Batman 3: Beyond Gotham tarjoaa jälleen sitä hurmaavaa hulluttelua, joka iskee sekä lasten että lastenmielisten huumorintajuun. Pelimekaniikka ja pulmanratkaisu on pidetty yksinkertaisena kuten aina ennenkin, ja muutoksia on tehty varoen ja fiksusti. Uudet virtuaalimaailmat ovat myös hauskoja, ja ne tarjoavat uudenlaista tasoloikkaa. Ei ole varmaan taaskaan sattuma, että ne muistuttavat Metal Gear Solidin virtuaalitehtävistä. Stephen Sharples kommentoi niiden tarjoavan autenttisen Batman-treenauskokemuksen.

On ilmiselvää, ettei Lego Batman 3: Beyond Gothamin suhteen ole yritetty keksiä pyörää uudestaan, ja toisaalta miksi pitäisikään? Pelisarja seuraa tuttua reseptiä, joka teki siitä tunnetun ja menestyneen. Peli säilyy näin helposti opittavana, ja sen maailmassa voi viettää tuntikaupalla aikaa. Tämä pätee tuplaten, kun mennään co-opin puolelle. Batman 3 näyttää PS4:llä ja Xbox Onella aivan yhtä ihastuttavalta kuin Lego Marvel Super Heroes ja Lego The Hobbitkin.

Ja oikeasti, Batman avaruudessa Justice Leaguen kanssa - kuka haluaisi jättää tämän seikkailun välistä?

Lego Batman 3: Beyond GothamLego Batman 3: Beyond GothamLego Batman 3: Beyond Gotham
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä