Suomi
Gamereactor
ennakot
Lego Dimensions

Lego Dimensions

Lego Dimensions tuulettaa palikkapelien perusteita ja sitoo sen entistä tiiviimmin fyysisiin leluihin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lego-sarja on onnistunut välttämään kritiikkiä yllättävän hyvin yhdistämällä koko perheelle sopivan pelattavuuden nokkelaan huumoriin ja tunnettuihin leffoihin. Miten kukaan voisi inhota pelejä, joiden esikuvina on sellaisia sarjoja kuin Tähtien Sota, Taru Sormusten Herrasta ja Indiana Jones. Ja etenkin kun niiden tarina kerrotaan palikkamaisen taitavasti.

Lego-pelejä on pukattu ulos melkoisella tahdilla, mutta uskon vain Lego-sarjan kovimpien fanien hankkineen kaikki osat itselleen. Pelaajien hyllyistä löytyy todennäköisesti vain lempielokuviin pohjautuvat nimekkeet. Tuntuu hauskalta käydä läpi suosikkirainan tapahtumia hieman erilaisesta näkökulmasta. TT Games on sisäistänyt hyvän huumorin nyanssit, joiden avulla vakavammistakin rainoista on saatu tehtyä hyväntuulisia pelejä.

Tällä kertaa asiat ovat hieman toisin, sillä Lego Dimensions muuttaa muutamia Lego-pelien perinteitä. Sen perusidea kumpuaa suoraan muksujen leikeistä, joissa usein täysin erilaiset lelut löytävät paikkansa saman leikin sisällä. Tuntuu kuin tekijät olisivat vapautuneet vanhoista kahleista, sillä he tuulettavat uusia ideoita aikaisempaa enemmän. Toki mukana on myös tuttuja kujeita.

Lego DimensionsLego Dimensions
Tämä on mainos:

Pahis Lord Vortek ravistelee Lego Multiversen perustuksia rankalla kädellä. Hän ei kuitenkaan ole ottanut huomioon, että sankarit kautta multiversumin ovat liittoutumassa häntä vastaan. Tuloksena on luultavasti tähän mennessä suurin palikkapeli, kun Vortekia vastaan asettautuvat esimerkiksi Batman, Gandalf, Dr. Who, Ghostbusters, Scooby-Doo ja Marty McFly. Nämä ovat vain osa pelissä nähtävistä sankareista, ja mukana on myös hahmoja Portal 2 -pelistä, Ninjago-sarjasta sekä Jurassic Worldistä. Ainoastaan Star Wars puuttuu tästä joukosta Disneyn keskittyessä omaan pelisarjaansa.

Lego Dimensionsin pelattavuus tuo mieleen aikaisemmat palikkapelit. Päristelin Batmobilella pitkin Ihmemaa Ozin maailmaa, mutta ratin takana istuikin Lepakkomiehen sijaan Gandalf. Rikkomani Legot hajosivat tuhannen kappaleiksi, ja pystyin käyttämään niistä löytämiäni palasia kolikoiden tai uusien esineiden hankkimiseen. Vaihdoin lennosta Batmaniin ja käytin tarttumahakaa siirtääkseni tiellä olleen esteen syrjään. Yhtäkkiä paha noita hyökkäsi kimppuuni lentävien apinoiden kanssa, ja hän jähmetti taiallaan sankarini suolapatsaaksi. Tässä vaiheessa mukaan tuli Lego Dimensionin suurin uudistus: Lego-portaali.

USB-portin kautta kytkettävä lisälaite on Lego Dimensionsin sydän. Siitä löytyy seitsemän valaistua paikkaa hahmoille ja ajoneuvoille, jotka siirtyvät laitteen kautta pelin maailmaan. Noidan taian seurauksena Batmanin alla oleva valo muuttui punaiseksi. Minun täytyi fyysisesti siirtää hänet eri kohtaan alustalla, jonka seurauksena Lepakkomies vapautui noidan loitsusta. Laitteen päällä on suuri palikoista koottu portti, joka löytyy myös pelimaailmasta. Sen avulla pääsee loikkimaan eri ulottuvuuksien välillä.

Ajoneuvoihin liittyy myös mielenkiintoinen interaktiivinen ominaisuus, sillä niitä täytyy muokata pelin sisältä löytyvien ohjeiden mukaan. Esimerkiksi Batmobilen voi muuttaa täysin erilaiseksi laitteeksi, jonka avulla voi räjäytellä aikaisemmin tuhoutumattomia palikoita päreiksi. Tämä vaatii kuitenkin pienoismallin purkamisen osiin ja kokoamisen uudelleen täysin erilaiseksi. Sen jälkeen alusta tunnistaa uuden muodon ja siirtää sen peliin. Uudet laitteet voi ottaa käyttöön myös automaattisesti napin painalluksella, mikä tuntui aika laimealta. Ratkaisun takana on kuitenkin hyvä logiikka, sillä sen myötä yhden palasen hukkaaminen pienoismallista ei aiheuta pelin jumittumista. Toisaalta joku saattaa pitää Batmobilen ulkonäöstä, eikä halua hajottaa sitä.

Tämä on mainos:

Pelin suurin ongelma ei liity mihinkään sen pelimekaniikkaan tai sisältöön. Sen suurimmaksi kompastuskiveksi saattaa muodostua suolainen hinta. Lego Dimensionin aloituspaketin hinnaksi kaavaillaan 99,99 euroa. Se sisältää edellä mainitun alustan, Batmobilen, sekä Batmanin, Gandalfin ja Wyldstylen. Seikkailu on mahdollista läpäistä kokonaisuudessaan näiden avulla.

Uusia hahmoja ei voi avata aikaisempien palikkapelien tapaan pelaamalla. Jos haluat hypätä mukaan hupiin vaikkapa Marty McFlyn tai Scooby-Doon voimin, sinun täytyy ostaa kyseiset hahmot oikeasti itsellesi. Level Pack sisältää yhden uuden tehtävän lisäksi Lego-hahmon, -auton ja -pyssyn. Hintaa sillä on 24,99 euroa. Team-Pack kustantaa saman verran, ja se sisältää kahden palikkakaverin lisäksi joko pari ajoneuvoa tai asetta. Viimeinen vaihtoehto ovat Fun Packit, joista löytyy yksi hahmo ja ajoneuvo. Niistä köyhtyy 14,99 euron verran. Lukuisat lisäosapakkaukset ovat selvä viite siitä, ettei kaikkea voi kokea aloituspaketin avulla.

Kaikki on lopulta kiinni siitä, kuinka paljon on valmis upottamaan rahaa pelin eri puolien kokemiseen. Toisaalta nuorempien pelaajien kohdalla vanhempien mahdollisesti asettamat aikarajat pelaamiselle eivät kirpaise niin pahasti, sillä pelissä aloitettua leikkiä voi jatkaa oikeilla leluilla vaikka omassa huoneessaan. Lego Dimensionsilla on kaikki mahdollisuudet olla todellinen hitti, mutta lopullisen arvion voimme tehdä vasta sen julkaisun lähestyessä syksyllä. Erilaisten maailmojen väliset sekoitukset tuntuvat herkullisilta, ja kaikki muoviset figuurit ovat erittäin laadukkaita. Tämä ei ole yllätys, ottaen huomioon että ne ovat Legon käsialaa.

Lego Dimensions
HQ
HQ
HQ
Lego DimensionsLego Dimensions

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Lego DimensionsScore

Lego Dimensions

ARVIO. Kirjoittaja Mike Holmes

Vapiskaa Skylanders ja Disney Infinity; Lego Dimensions saapuu kaupunkiin.

TT Games hyvästelee Lego Dimensionsin

TT Games hyvästelee Lego Dimensionsin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

TT Gamesin tarkoituksena oli alunperin tukea Lego Dimensionsia kolmen vuoden ajan julkaisun jälkeen erinäisin päivityksin. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Warner Bros. ja TT...

Lego on maailman voimakkain tuotemerkki

Lego on maailman voimakkain tuotemerkki

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Brand Finance Global 500 on jälleen listannut maailman arvokkaimmat tuotemerkit. Apple oli aiemmin kukkulan kuningas, mutta nyt paikan on vienyt Google. Kolmantena...

Arkajalat suuntaavat Lego Dimensionsiin

Arkajalat suuntaavat Lego Dimensionsiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Lego Dimensions saa kolme uutta laajennusta toukokuun 12. päivä: The Goonies eli suomeksi Arkajalat, Harry Potter ja Lego City. Tutusti uusi lelu ja tukikohta aukaisevat...Ladataan seuraavaa sisältöä