Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Fortnite

Lego Fortnite on nautittava ja luovuuteen kannustava

Epic Games on tehnyt älykkään peliliikkeen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Lego Fortnite on täydellinen sekoitus Minecraftia ja Valheimia legoisella tavalla toteutettuna. Mitään varsinaisesti uutta ei ole tarjolla, mutta kaikki lainattu on tehty hyvin. Lego Fortnitella ei ole oikeastaan mitään tekemistä Fortniten kanssa. Ostetut "skinit" muuttavat pelaajat legoukoiksi, ja homman nimenä on selviytyminen ja kavereiden kanssa yhdessä tekeminen.

Lego Fortnitessa pelaaja legoisena hahmona pudotetaan yhteen kuudesta maailmasta, jotka kaikki ovat ulkoisesti kovasti innoittuneet Fortniten Battle Royalen kartoista. Sitten on määrä keräillä materiaaleja, ja avulias tekoälykaveri toimittaa opastusosion virkaa. Aluksi kaadetaan puita ja puskia omilla nyrkeillä. Sen jälkeen alkaa varsinainen rakentelu. On tehtävä suoja sateelta, salamoilta, susilta ja luurangoilta. Toki tarvitaan sänky nukkumiseen, ja leirinuotio estää jäätymästä hengiltä yöllä. Rakentaminen vaatii nikkarointipöydän, joka on rakennettava sisätiloihin: sade estää käytön kokonaan.

Ensimmäisen majan valmistuttua on aika siirtyä isompien projektien pariin. Kaikki tietenkin nikkaroidaan legoista ja toisin kuin Minecraftissa ja Valheimissa, mukana on tyypillinen Lego-kuvaus siitä, mitä ollaan tekemässä. Ohjetta voi sitten noudattaa tai olla noudattamatta oman luovuuden mukaan. Tarjolla on pieniä ja suuria taloja, linnoja ja majoja ja niin edelleen puhumattakaan kaikenlaisista huonekaluista ja erilaisista huoneista. Epic Games lisää tietenkin ajan kanssa kaikenlaista lisämateriaalia, joten ehkä tulevaisuudessa Lego Fortnitesta muodostuu se oikea Lego-simulaattori.

Tämä on mainos:

Rakensin Lego Fortnitessa suuren ritarilinnan, jonka tekemiseen kului yksi kokonainen sunnuntai. Jäisen pomovastuksen sain piestyä vasta useamman yrityksen jälkeen. Munia tuottavia kanoja olen kerännyt puhumattakaan omasta autosta ja ilmalaivasta. Muutaman tunnin jälkeen käyttöön avautuu uusia palikoita, ja yksi niistä on dynamiittitynnyri. Rakensin 20 metriä korkean tornin, ja laitoin ympärille kymmenen räjähdetynnyriä. Sitten räjäytin koko tornin päreiksi. Silti erilaisten ajokkien nikkarointi on minusta hauskempaa kuin tavaroiden räjäyttely.

Lego Fortnite on hauska, tyylikäs, hyvin tehty, opettavainen, luova ja addiktoiva. Tällä hetkellä mahdollisuudet eivät ole rajattomat, ja korjattavaa riittää tasapainon osalta. Tarjolla on silti hyvin tehty peli koko perheelle, ja vieläpä ilmaiseksi.

Lego FortniteLego FortniteLego FortniteLego Fortnite
Lego FortniteLego FortniteLego FortniteLego Fortnite
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Leikkisä, helppo aloittaa, juuri oikea määrä syvyyttä, hyvin tehty, mukava grafiikka, kaiken ikäisille, rohkaisee luovuuteen
-
Mahdollisuuksien määrä rajallinen vielä tällä hetkellä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä