Suomi
Gamereactor
lifestyle

Lego luopuu kierrätetyistä muovipullopalikoista

Johtuen uudesta materiaalista, jonka hiilidioksidipäästöt ovat odotettua suuremmat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lego on puhunut äänekkäästi siitä, miten se aikoo puuttua kestävyyteen ja päästöihin. Muutama vuosi sitten tanskalainen yritys ilmoitti tutkivansa uutta vaihtoehtoa tiililleen, jossa käytetään materiaalia, jossa käytetään kierrätettyjä muovipulloja öljypohjaisen ABS-muovin sijaan, ja nyt The Financial Timesin mukaan Lego on itse asiassa hylännyt tämän vaihtoehdon, koska sen hiilidioksidipäästöt ovat odotettua suuremmat.

Mitä tulee tarkkaan perusteluun, Legon kestävän kehityksen johtajan Tim Brooksin mukaan uusi vaihtoehto olisi vaatinut paljon uusien laitteiden luomista, mikä olisi tarkoittanut, että se olisi johtanut elinkaarensa aikana enemmän hiilidioksidipäästöihin kuin Lego tällä hetkellä käyttämä muovi.

"[Kierrätetyn PET:n] tuotannon skaalaaminen aiheutti niin paljon häiriöitä valmistusympäristössä, että meidän oli muutettava kaikki tehtaissamme. Kaiken tämän jälkeen hiilijalanjälki olisi ollut suurempi. Se oli pettymys."

Tämä Legon kohtaama ongelma on vain yksi, jota useimmat yritykset joutuvat käsittelemään näinä päivinä pyrkiessään vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä, samalla kun ne haluavat tulla hiilineutraaleiksi.

Tämä on mainos:
Lego luopuu kierrätetyistä muovipullopalikoista


Ladataan seuraavaa sisältöä