Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Marvel Avengers

Lego Marvel Avengers

Lego-hedelmäsalaatti on värikäs ja makea, mutta pääruuaksi siitä ei ole.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lego-pelejä tipahtelee markkinoille nykyään kuin sieniä sateella. Traveller's Tales ei kuitenkaan ehdi vääntää joka ikistä maailman elokuvaa palikkamuotoon, jolloin syntyy Lego Marvel Avengersin kaltaisia sekasikiöitä. Itse olisin kuitenkin taipuvainen tunkemaan tällaisen epäsäätyisen lehtolapsen takaisin sinne mistä se on tullutkin.

Minä pidän Lego-peleistä, ihan oikeasti. Pidin mm. kapteeni Jack Sparrowin palikkaseikkailuista kuin hullu puurosta (tai sokeroimattomasta myslistä), ja siksipä odotin innolla myös tätä julkaisua, olenhan palikkapelien lisäksi myös Marvelin sankareiden fanittaja.

Aprikoin ennen pelin saapumista, mitä osaa Avengersien elokuvallisesta saagasta se mahtaisikaan käsitellä, ja valitettava vastaus on: niitä kaikkia. Peli pitää sisällään kohtauksia ja elementtejä elokuvista: The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Captain America: The First Avenger, Iron Man 3, Thor: The Dark World ja Captain America: The Winter Soldier. Kun otetaan huomioon, että pelillä on kestoa palikanrikkomishimosta riippuen sellaiset neljä tai viisi tuntia (plus bonustehtävät), niin mahtaako tuollaisesta joukosta lähdemateriaalia muodostua yhtenäistä tarinaa? Ei, ei millään tapaa.

Lego Marvel AvengersLego Marvel Avengers
Tämä on mainos:

Sen sijaan tarjolla on ihmeellinen sekametelisoppa, joka avataan sangen uskollisella versioinnilla Age of Ultronin alkukohtauksesta. Huomionarvoista tässä on, että se oli alkuperäisessä elokuvassakin rohkea veto. Katsojille ei selitelty mitään, näille annettiin vain tutut sankarit uudessa taistelussa, koska tokihan kaikki ovat katsoneet Marvelin aiemmat elokuvat.

Tähän nojaa myös Lego Marvel Avengers, koko painollaan. Pelaaja heitetään mukaan toisen Avengers-elokuvan tapahtumiin, joista kuitenkin loikataan takaisin ensimmäiseen elokuvaan ja sitäkin kauemmas taaksepäin. Joitakin kohtauksia hieman pohjustetaan, toisia ei. Lopputuloksessa ei ole varsinaisesti päätä eikä häntää.

Lego Marvel Avengers nojaa brändiuskollisuuteen myös mekaniikoissaan, joita selitetään hyvin kitsaasti niille, jotka eivät ole olleet Lego-junan kyydissä muutamaan peliin. Itseasiassa kaikki ilmiselvät jutut kyllä alleviivataan, mutta ne hieman monimutkaisemmat, kuten co-op -liikkeet, oletetaan sisäistetyiksi jo aiemmin.

Pelin kulku siis töksähtelee, kun pelaaja ei yksinkertaisesti tiedä mitä ihmettä hänen pitäisi tehdä. Ajatustyötä häiritään myös jatkuvasti silmille hyökivillä vihollisaalloilla, sekä huikealla efektimerellä, joka tekee normaalisti selkeästä Lego-kuvastosta sekavaa puuroa, josta ei meinaa erottaa erikoispalikoita, joista taas täytyy koota usein kentän läpäisylle oleellisia rakennelmia.

Tämä on mainos:

Myös äänipuolella kompuroidaan pahasti, koska suuri osa dialogista on napsittu suoraan elokuvista, ja ilmeisesti vielä niiden Bluray-kopioista eikä mistään alkuperäisestä miksauksesta. Puheenparret istuvat usein heikosti varsinaisiin tapahtumiin, ja musiikkia vaimennetaan niitä varten joka kerta sangen kömpelösti. Äänimiksaus onkin ala-arvoinen tällaiseksi ison rahan julkaisuksi. Tämä on sääli, koska muutenhan kyseessä on tuttua graafista ja pelillistä laatua tarjoileva tuotos, josta haluaisin myös pitää.

Traveller's Tales on unohtanut tässäkin Lego-seikkailussa runsaasti esiintyvän Stan Leen tärkeimmän oppitunnin, jonka mukaan jokainen sarjakuvalehti on jonkun ensimmäinen. Lego Marvel Avengers toimii juuri päinvastoin ja olettaa pelaajaltaan paitsi Marvelin elokuvien myös Lego-pelien tiukkaa tuntemusta. Se on tiukasti lähdemateriaaliinsa sidottu lisenssituote, joka ei pysty seisomaan omilla jaloillaan. Tällaisenaan se on itseasiassa heikoin Lego-peli, jonka olen tähän mennessä pelannut, ja pettymys omassa sarjassaan.

HQ
HQ
HQ
Lego Marvel AvengersLego Marvel AvengersLego Marvel Avengers
Lego Marvel AvengersLego Marvel AvengersLego Marvel Avengers
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Runsaasti Marvelin hahmoja, suuret hub-alueet
-
Pelkkä juonivapaa kooste, äänimiksaus, ei opasta oikeissa kohtaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä