Suomi
Gamereactor
ennakot
Lego The Hobbit

Lego The Hobbit

Mitä uutta TT Gamesin Lego-sarja tarjoaa tällä kertaa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Olisi helppo ohittaa TT Gamesin uusi Lego-peli toteamalla, että se on vain lisää samaa, tai että onhan se varmasti ihan kiva perheen pienimmille. Näin monet pelikriitikot sitä käsittelevätkin, mutta jos pintaa hieman raaputtaa, löytyy kuoren alta yllättävän paljon muutoksia sitten ensimmäisten Lego-julkaisuiden.

Viimeinen vuosi on tarjonnut kolme peliä, jotka ovat todella erottuneet edukseen. Lego City Undercover tarjosi tuoreen tarinan GTA-tyylisen yksinpelin rungossa. Lego Marvel Super Heroes taas tarjosi joukon erilaisia hahmoja, mutta palasi klassiseen co-op-kaavaan. Lego Movie Videogame puolestaan toi kentälle jotain ainutlaatuista täysin Lego-palikoista koostuvalla maailmallaan.

Lego Movien mukana tulivat muun muassa rakennusohjeet, joiden avulla pystyi rakentamaan samalla tavalla kuin kotona, jos oikeita palikoita vain löytyi. Sarjan vanhemman tuottajan James Nortonin mukaan tästä ominaisuudesta pidettiin, joten se tuodaan myös Lego The Hobbitiin.

Lego The Hobbit
Tämä on mainos:

Kuten viime vuoden Lego-pelit näyttävät, pyrkii TT Games muuntelemaan peliensä fokusta pitääkseen ne tuoreena. Tämä pätee myös Lego The Hobbitiin. Pelin uutuus ovat kääpiöt. Tämä tarkoittaa muutakin kuin lyhyempiä hahmoja, mutta siitä tuonnempana.

Itse Lego-maailma näyttää tietysti hyvinkin tutulta. Tiedossa on palikkamaisemia, Lego-hahmoja sekä sarjalle ominaista huumoria. Maailma ei kuitenkaan ole täysin neliskulmainen kuin Lego Movie Videogamessa, joten tässä mielessä tarjolla on perinteisempi TT Gamesin peli.

PS4:llä pyörineessä demossa törmäsimme aluksi Hobitti-elokuvasta tuttuun hiisien kylään, jossa kääpiöt saivat tuta pikkuörkkien vihan. Kääpiöt kellistettiin mökellysten saattelemana, tomun noustessa lukuisista kirveistä, miekoista ja jalkajousia. Olipa joukossa punainen makkarakin, totta kai.

Seuraava pysäkki oli minipomona toimivan Hiisikuninkaan luona, ja tässä kohtaa nousi esiin ensimmäinen muutos pelimekaniikassa. Hiisikuninkaan päänsä päällä pitelemään laatikkoon piti osua, ja kuten tavallista, se oli värikoodattu tietyn hahmon erikoiskyvyn kanssa. Tähdätessään voi tällä kertaa liikkua, mikä tuo toimintaan uutta sulavuutta.

Tämä on mainos:

Tämä ei ole silti vielä se merkittävin muutos. Kun laatikko tipahti, korostettiin kääpiöistä kaksi, jotka pystyivät sitten suorittamaan yhdessä hyökkäyksen. Yksi kiipesi toisen hartioille ja vetäisi sieltä Hulk Hoganin arvoisen body slamin. Myöhemmin, kun hiidet olivat muodostaneet tientukkeen, nappasivat kääpiöt käsiinsä puun ja puskivat sillä joukosta lävitse. Kääpiöistä saatiin myös kätevät parrakkaat tikkaat tarpeen tullen. Yhteispeli on näin kudottu suuremmaksi osaksi taistelua sekä ongelmanratkaisua.

Napinhakkaamiseen kyllästyneet ovat varmasti tyytyväisiä kuullessaan, että jokaisella hahmolla on nyt oma erikoisliikkeensä, joka ladataan pitämällä nappia pohjassa. Se on yksinkertaisempi systeemi kuin aiemmin, mutta se myös lisää järjestelmään syvyyttä, joka vetoaa varmasti taktisempaa elämystä hakeviin pelaajiin.

Kuvaan palaavat myös niin sanotut minibuildit, jotka esiteltiin Lego Movie Videogamen yhteydessä. Ne sallivat pelaajan ratkaista pienempiä aivopähkinöitä kokoamalla yksinkertaisia Lego-rakennelmia.

Kehittäjät lupaavat peliin kaikkiaan 80 erilaista hahmoa, sekä tuplasti niin monta sivutehtävää. Sisältöä pitäisikin riittää, koska Lego The Hobbit kattaa Peter Jacksonin elokuvasarjan kaksi ensimmäistä osaa. Peli julkaistaan myöhemmin keväällä, ja se sisältää kaikki alkuperäiset äänet, mukaan lukien Christopher Leen (Saruman) kertojana.

Lego The Hobbit siis vaikuttaa pätevältä seuraajalta Lego-sarjaan. Mukana on hyvä sekoitus tuttuja ja uusia ideoita.

Lego The HobbitLego The HobbitLego The Hobbit
Lego The Hobbit
Lego The Hobbit
Lego The Hobbit
Lego The Hobbit

Aiheeseen liittyviä tekstejä

9
Lego The HobbitScore

Lego The Hobbit

ARVIO. Kirjoittaja Oliver Thulin

Lord of the Ringsin Lego-version jälkeen oli vain ajan kysymys milloin Hobitti saisi saman käsittelyn. Oliver lähti seikkailulle Bilbon ja kavereiden kanssa.

4
Lego The Hobbit

Lego The Hobbit

ENNAKKO. Kirjoittaja Lee West

Lego The Hobbit vaikuttaa pätevältä seuraajalta Lego-sarjaan. Mukana on hyvä sekoitus tuttuja ja uusia ideoita.Ladataan seuraavaa sisältöä