Suomi
Gamereactor
arviot
Lego The Hobbit

Lego The Hobbit

Lord of the Ringsin Lego-version jälkeen oli vain ajan kysymys milloin Hobitti saisi saman käsittelyn. Oliver lähti seikkailulle Bilbon ja kavereiden kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jos TT Games osaa jotain, niin se on tuttujen ja rakastettujen maailmojen uudelleenluominen virtuaalisina Lego-versioina. Lego The Hobbittia ei tarvitse pelata kauaakaan Playstation 4:llä tajutakseen, että peli elää ja hohkaa Peter Jacksonin fantastista tulkintaa Keskimaasta. On vaikea pitää naamaa peruslukemilla Konnun tai Rivendellin Lego-versioiden piirtyessä ruudulle.

Ensimmäinen vaikutelmani oli, että tämä peli näyttää mahtavalta. Kaikki ympäristöt ovat uskollisia esikuvilleen ja grafiikat yllättävät sekä tekstuureillaan että hienolla valaisullaan. Visuaalista puolta tukevat Howard Shoren ikoninen musiikki sekä soveliaat ääniefektit. Jos rakastat Sormusten Herraa ja Legoa, niin Lego The Hobbit toimii varmasti.

Lego The Hobbit

Pelin mekaniikassa ei ole suuria yllätyksiä, ainakaan jos aiempaa Lego-kokemusta löytyy. Esineitä rikotaan pisteiden toivossa, ongelmia ratkotaan hahmojen erikoiskyvyillä, ja tyhmiä joskin söpöjä vihollisia vedetään nekkuun.

Tämä on mainos:

Pelaaja pääsee ohjastamaan suurinta osaa kahden elokuvan hahmoista, joten valinnanvaraa on. Bilbo, Gandalf, Legolas ja kaikki kääpiöt kilpailevat pelaajan huomiosta, ja joskus ruudulle tulee ruuhkaakin. Tämä on erityisen totta kääpiöiden ja örkkien ottaessa yhteen samalla kun taustalla juoksentelee satoja Lego-hahmoja, ja etualallekin mahtuu kymmenen kumpaakin osapuolta. Kuolin useita kertoja vain sen takia, etten erottanut asioita toisistaan, enkä tiennyt mitä minulta odotettiin.

Mutta kaikki ei ole kaaosta. Seikkailijat jaetaan ajoittain pienempiin ryhmiin, joista jokaisella on oma tavoitteensa. Pelaaja voi vaihdella näiden välillä, yhden ryhmän vaikka suunnatessa ylös vuorta samalla, kun toinen valitsee mennä tietä pitkin. Yksi ryhmä voi edetessään putsata esteitä toisen tieltä, ja yhteistyö onkin pelin keskeisiä teemoja, vaikka pelaisitkin yksin.

TT Games on nyt alkanut lisätä myös dialogia peleihinsä, ja minusta se on harmi. Olihan vanhoissa, sanattomissa Lego-peleissä oma viehätyksensä. Monimutkaisempi tarina kaipaa tietysti hieman selittämistä, mutta useimmat pelaajat tuntevat sen varmaan jo ennestään, ja nuorimmat tuskin edes välittävät.

Vaikka Hobbitissa ei olekaan mitään vallankumouksellisia muutoksia sitten Lego Marvel Super Heroesin, ei peli ole täysin vailla uusia ominaisuuksia. Mukana on esimerkiksi craftaus-järjestelmä, jolla voi rakentaa esimerkiksi katapultteja tai veneitä. Näihin tarvitaan raaka-aineita kuten rautaa, puuta tai kiveä, joita löytyykin matkan varrelta. Resursseista ei koskaan päätynyt olemaan pulaa.

Tämä on mainos:

Lego The Hobbitin keskusmaailma on yllättävän kookas ja sen on täynnänsä keräiltävää. Onpa siellä sivutehtäviäkin, joita voi nuohota tarinatehtävien välillä. Ne eivät ole varsinaisen vallankumouksellisia, ja usein tarkoituksena on vain hankkia muutama esine tai palikka lisää, mutta ne täydentävät kokonaisuutta kivasti.

Lego The HobbitLego The Hobbit

Peli perustuu Peter Jacksonin Hobitti-trilogian kahteen ensimmäiseen osaan, eikä siinä ole aivan valtavasti materiaalia mitä työstää, etenkään kun The Desolation of Smaug ei tarjoa montaa tällaiseen peliin soveltuvaa kohtausta. On helppoa huomata, kuinka kehittäjät ovat ajoittain joutuneet hieman venyttämään sisältöä, ja jotkut kentistä tuntuvatkin typistetyiltä. Mukana on myös paljon täytehommia possunjahtauksesta avaintenkeruuseen saakka, ja nämä tuntuvat selvältä toppaukselta.

Lego The Hobbit loppuu samanlaiseen antikliimaksiin kuin toinen elokuvakin. TT Games olisi voinut tehdä itselleen palveluksen odottamalla vajaan vuoden trilogian päätösjaksoa. Kolmannen elokuvan sisältö tullaan näillä näkymin julkaisemaan Lego The Hobbitiin ladattavan lisärin muodossa.

Parista muotovirheestä huolimatta Hobittia on helppo suositella sekä Legon että Sormusten herran ystäville, sillä se on hyvin viihdyttävä. Toisaalta Lego-pelejä on nyt ilmestynyt melko tiheään tahtiin, ja hyvääkin voi saada liikaa. Pohdiskelinkin pelatessani, miksi studio ei ole kehittänyt peliinsä tätä enempää uutta mekaniikkaa.

Lego-konsepti on silti tällaisenaankin joustava. Siinä on yhtä lailla seikkailua kuin ongelmanratkaisuakin, ja siihen on sovitettu elementtejä sekä tasohyppelyistä että taistelupeleistä. TT Gamesia voi vain onnitella kyvystään pitää Lego-julkaisujensa taso korkealla vuodesta toiseen. Lego The Hobbit on yksi osoitus lisää tästä korkeasta laadusta.

Lego The HobbitLego The Hobbit
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Keskimaa on rakastavasti uudelleenluotu, peli on hurmaava, huumori kaikille sopivaa ja keräiltävässä piisaa
-
Typistettyjä kenttiä, ruuhkaisia hetkiä suuren hahmogallerian vuoksi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

9
Lego The HobbitScore

Lego The Hobbit

ARVIO. Kirjoittaja Oliver Thulin

Lord of the Ringsin Lego-version jälkeen oli vain ajan kysymys milloin Hobitti saisi saman käsittelyn. Oliver lähti seikkailulle Bilbon ja kavereiden kanssa.

4
Lego The Hobbit

Lego The Hobbit

ENNAKKO. Kirjoittaja Lee West

Lego The Hobbit vaikuttaa pätevältä seuraajalta Lego-sarjaan. Mukana on hyvä sekoitus tuttuja ja uusia ideoita.Ladataan seuraavaa sisältöä