Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Worlds

Lego Worlds

Paljon rakentelua mutta mitä sitten?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pitkän linjan Lego-pelien työstäjä Traveller's Tale on jälleen virtuaalipalikoiden kimpussa. Yhtiön aikaisemmat palikkapelit ovat kattaneet tarinoillaan populaarikulttuurin järkäleitä Star Warsista Marveliin luoden hauskan ja ennen kaikkea omaperäisen tyylin kertoa tuttuja tarinoita. Nyt Traveller's Tale on kuitenkin jättänyt taakseen ulkopuoliset aiheet ja rakentanut täysin oman Lego-maailmansa, jossa pelaaja pääsee olemaan oman onnensa arkkitehti.

Lego Worlds on perinyt valikkorakennettaan myöten tekijöidensä aikaisempien tuotosten ilmeen. Palikoiden rasahdusäänet on kuultavissa tämänkin pelin valintoja tehdessä. Hahmoa liikutellaan kolmannesta persoonasta, ja perustoimintoihin kuuluy hypyn ohella lyönti. Tällä kertaa kuitenkin automaattinen kasailu nappia painamalla on poistettu. Tilalle on tuotu erillinen toimintapyörä, josta pystyy valitsemaan ties minkälaisia muokkaus- ja rakennustyökaluja. Pelaaja voi esimerkiksi kopioida kaikkia maailmoista löytyviä tavaroita elukoita myöten ja monistaa niitä loputtomiin. Yksittäisistä legoista omien luomusten kasailun ja värittelyn lisäksi itse palikkamaailmaa pystyy muokkaamaan vapaasti omalla työkalulla. Puuhailua voi harrastaa niin monella tavalla ja sen verran yksityiskohtaisesti, että pienemmänkin rakennuksen viimeistelyyn kuluu aivan liikaa aikaa. Myös tahmea ja epätarkka ohjattavuus syövät iloa palikoiden parissa puuhailusta.

Huikean rakentelun ja muokkauksen vastapainoksi Lego Worlds ei yllättäen tarjoa oikeastaan minkäänlaista tarinaa pelattavaksi. Työkalut esittelevän, puuduttavan tutoriaaliosion jälkeen ainoana kehyksenä rakentelulle toimii kultaisten palikoiden keruu. Oikea määrä palikoita mahdollistaa pääsyn seuraavaan Lego-maailmaan. Seuraava maailma ei kuitenkaan tarjoa mitään uutta ympäristöään lukuunottamatta, jos edes sitäkään. Lego-hahmoja pitäisi autella kultapalikoiden saannin toivossa. Varsin rajatuista yksittäisistä maailmoista löytyy kultapalikkatehtävien lisäksi tietyn verran uutta tavaraa ja kolikoita kerättäväksi. Rahoilla saa käyttöön kerättyä roinaa, jota pystyy taas hyödyntämään uusien rakennelmien kasauksessa. Maailmoissa lymyilee myös vaaroja hyökkäävistä luurangoista laavavirtoihin. Hahmon kuolema ei tunnu vaikuttavan mihinkään, jolloin tyhjän potkaisusta ei oikeastaan tarvitse välittää.

Lego WorldsLego Worlds
Tämä on mainos:

Teknisesti peli ei edusta mitään alan kärkeä. Grafiikka on toki selkeää, mutta maailmat ovat varsin tyhjiä, eikä niissä ole mitään kummoisia erikoisefektejä tekemään maisemista yhtään eloisampia. On toki ymmärrettävää, että peli mahdollistaa alueidensa täyttämisen maan ja taivaan väliltä lähes loputtomilla lego-palikoilla. Kuitenkin satunnainen pelin tökkiminen jo lähes tyhjissä maailmoissa ei lupaile hyvää. Myös latausajat maailmojen välillä tuntuvat turhan pitkiltä, varsinkin kun peli tarjosi samaa kenttää uudestaan planeetan vaihdosta huolimatta. Peli tuntuu muutenkin vähän keskeneräiseltä: kamera sekoili vähän väliä, hahmo saattoi esimerkiksi kiivetessä yhtäkkiä räjähtää kymmeniä metriä taivaalle tai jumiutua muuten vain kiinni rakenteisiin. Myös osa jahtaamistani hahmoista saattoi tipahtaa maan läpi piiloon. Eniten kuitenkin kismitti lego-ukon automaattinen liikkuminen palikoilla rakentaessa. Nikkaroinnin lopetettuani huomasin hahmoni esimerkiksi kävelleen itsekseen laavaan kuolemaan tai juuri rakentamani talon sisään. Päästääkseni ukon pois jouduin tietysti purkamaan osan juuri rakentamastani tönöstä.

Se missä peli loistaa teknisellä puolella, ovat muun muassa miellyttävät ja laadukkaat musiikit. Tunnelmalliset orkesterirallit nostavat seikkailun tuntua ja hyvää mieltä. Yhtä lailla erikoismainintaa saa oiva valinta pelin kertojaksi. Opastusosiossa pelaajaa auttava mieshahmo hyppää täydellä innolla rooliinsa saaden hymyn suupieliin pienillä letkautuksillaan ja reippaalla otteellaan. Täytyy myös tunnustaa, että pelissä käytettävien palikoiden määrä on käsittämätön ja erityisen hienoa niistä tekee se, että kyseessä ovat viralliset, kaupasta ostettavat legopalikat.

Lego Worlds antaa pelaajalle hurjan määrän vapaata puuhasteltavaa erilaisten rakennus- ja sisustusmateriaalien parissa lukuisissa maailmoissa. Harmillisesti peli unohtaa tarjota syytä kaikelle tälle rakentelulle, jos ystävän kanssa yhdessä rakentelun mahdollistava moninpeli ei sitä ole. Aikaisemmin niin mainioita tarinoita kertonut Traveller's Tale on hukannut potentiaalinsa jättämällä kertomatta oman Lego-tarinansa. Pelkkä virtuaalirakentelu ei riitä pitämään innostuneena pelin äärellä kovinkaan pitkään, vaikka oikeilla legoilla tykkäänkin näprätä poikani kanssa. Toisaalta en koskaan ole ymmärtänyt Minecraft-hypetyksenkään päälle.

Lego WorldsLego Worlds
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Rakentelun rajattomat mahdollisuudet, oikeat Lego-palikat, musat, kertoja
-
Tarinan puute, päämäärättömyys, buginen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lego Worlds Switchille syyskuussa

Lego Worlds Switchille syyskuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Se oli jo tiedossa, että TT Gamesin Lego Worlds on matkalla Nintendo Switchille syksyn aikana. Nyt tiedetään, että julkaisu tapahtuu 8. syyskuuta. Espanjan Amazonista...

0
Tsekkaa Lego Worldsin julkaisutraileri

Tsekkaa Lego Worldsin julkaisutraileri

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

TT Gamesin hiekkalaatikkomeininki Lego Worlds on julkaistu. Nyt on siis aika lähteä rakentelemaan palikoista kaikkea mahtavaa luovia lihaksia pullistellen. Tsekkaa...Ladataan seuraavaa sisältöä