Suomi
Gamereactor
laitearviot
Lenovo Legion Go

Lenovo Legion Go on oikein soiva peli

Laadukas laite, upea näyttö, loistava suorituskyky ja hyviin käteen sopiva muotoilu. Mutta kun se Windows ei oikein toimi näissä käteen mahtuvissa peli-PC-vehkeissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Lenovo Legion Go on se uusin yrittäjä Steam Deckin kanssa kilpailevissa peli-PC-laitteissa. Kiinalainen Lenovo on selvästi ottanut mallia ennen kaikkea Nintendo Switchistä. Sivuilla ovat irrotettavissa olevat peliohjaimet, ja tämä mahdollistaa kaverin kanssa pelaamisen tavalla, johon Steam Deck ja Asus ROG Ally eivät pysty.

HQ

8,8" LCD-näyttö on mahtava kaikin tavoin. Taustalla on Hitachin IPS-paneeli resoluutiolla 2560x1600 ja virkistystaajuudella 144 Hz. Kirkkautta on 500 NITS, suojana Gorilla 5 -lasi ja kuvasuhteena 16:10. Kuvanlaatu on jotain todella mahtavaa. Laatua ei tarvitse erikseen edes säätää. Tässä näytössä on siis jotain aidosti poikkeuksellisen upeaa.

Legion Go on laadullaan vaikuttava. Hintaa on rapia 800 euroa, ja sen tuntee käsissään. Mattapinta tuntuu sormissa, kosketusnäyttö reagoi vauhdilla ja analogitattien tuntuma on hyvä. Painoa on runsaasti, mutta ei liikaa eivätkä kädet rasitu liiaksi. Pidän myös pimeässä hohtavista tateista ja laitteen haptisesta värinästä puhumattakaan laitteen sekä ala- että yläosassa olevasta USB-C-paikasta.

Tekninen suoriutuminen on erittäin hyvää. CPU on AMD Ryzen Z1 Extreme, kun taas grafiikka luottaa AMD RDNA 3:n voimaan. Testilaitteessa oli 512 GB SSD ja 16 GB muistia (LPDDR5X). Analogitateissa on Hall-sensorit, joten tattien luisuminen eli "driftaaminen" ei ole mahdollista. Akku on 25% suurempi kuin Steam Deckissä ja Asus ROG Allyssa. Halo Infinite ja Call of Duty: Modern Warfare III pyörivät hyvin lukemissa 75-80 FPS asetuksilla High. Hyvän näytön hintana on runsas virrankulutus. Täyteen ladattu akku hujahtaa lukemaan 1% kolmessa tunnissa.

Windows ei vain toimi kunnolla tällaisessa kannettavassa peli-PC-laitteessa, jota ohjataan pääasiassa perinteisillä tateilla ja napeilla. Yksilöinti on toteutettu huonosti, ja käyttö on kömpelöä ja ennen kaikkea ärsyttävää. Osa peleistä, kuten Fortnite, ei edes käynnisty Legion Spacen ja Windowsin yhteensopivuusongelmien vuoksi. Toivottavasti tulossa on erillinen miniversio Windowsista.

Tämä on mainos:

Lenovo Legion Go on tuotteena parempi kuin Asus ROG Ally. Tuntuma ja laatu on parempaa, näyttö on parempi ja isompi. Irrotettavat ohjaimet sivuissa tekevät laitteesta monipuolisemman. Suorituskyky on mahtava ja haptinen värinä lisää eläytymistä. Windows vain ei toimi kunnolla. Lisäksi napit ovat turhan lähellä oikeaa analogitattia. Akku kuluu tyhjiin turhan nopeasti.

Lenovo Legion GoLenovo Legion GoLenovo Legion Go
Lenovo Legion GoLenovo Legion Go
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä