Suomi
Gamereactor
arviot
Lethal VR

Lethal VR

Virtuaali-agenttikokelas ilmoittautuu taistelukoulutukseen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

VR-teknologia ottaa hiljalleen jalansijaa pelimaailmasta. Pelintekijät ovat toistaiseksi pysyneet maltillisina työstäen enimmäkseen vain pieniä pelejä, jotka demottavat uuden tekniikan osa-alueita. Toki joukkoon on mahtunut jo isojakin pelejä, mutta Lethal VR ei kuulu niihin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö pelin äärellä voisi pitää hauskaa.

Lethal VR asettaa pelaajan liittovaltion agenttikokelaan saappaisiin ja työntää suoraan ampumaradalle. Tarkoituksena on hioa heitto- ja ampuma-asetaitoja erinäisiä maalitauluja tuhoten. Futuristisessa harjoitussiilossa esiin ponnahtaa jos jonkinlaista maalitaulua pahvisista hahmoista marmoripatsaisiin. Pisteitä jaetaan tarkkuuden ja nopeuden mukaan. Yhden aseen lisäksi pelaaja pääsee ampumaan kahdella aseella yhtäaikaa, ja tietyt tehtävät vaativat sekä heitto- että ampuma-aseiden käyttämistä samanaikaisesti. Peli hulluttelee kuuluisien elokuvien asearsenaaleilla aseistaen pelaajaa agentin vakiovarustukseen kuuluvan 9 mm beretan lisäksi muun muassa Terminaattorin uzilla, James Bondista tutulla sirkkelinteräsilinterihatulla ja Likaisen Harryn magnumilla.

Pelin graafinen ilme on simppeliä ja huoliteltua. Vain 600 megaa vievään peliin on puristettu selkeät 3d-mallit, joita kierrätetään onnistuneesti. Suurimman osan ajasta maalitaulut leijuvat vain ilmassa. Kokonaan harjoitussiilon sisällä pelattavaa peliä piristetään tietyissä tehtävissä myös erinäisten seinien ja pylväiden avulla.

Lethal VR

Alunperin HTC Vivelle suunnitellun Lethal VR:n pelialue on varsin leveä. Pienempään alueeseen suunnitellulla ja tottuneella PSVR:llä oli aluksi hankala hahmottaa kaikkia pelin maalitauluja. Osa tauluista ei ilmesty näköpiiriin: päätä joutuu kääntelemään kunnolla sivuille, että selustasta hyökkäävät pahvirosvotkin tulee teilattua. Jo pelkkä valikkorakenteen suuruus vaati pientä totuttelua aikaisempiin PSVR-kokemuksiin verrattuna. Vähän samasta syystä Playstation move -ohjaimilla veitsien ja muiden aseiden heitto oli ajoittain varsin hankalaa ja epätarkkaa. Välillä veitsi sujahti kuin tykin suusta ja upposi syvälle tikkataulun keskiöön. Toisella kertaa puukko vain pyristeli irti kädestä kolahtaen harjoittelupaikan metallilattialle. Erityisesti sivuille heittely oli välillä ärsyttävän hankalaa ja epätarkkaa. Kokonaisuus oli kuitenkin vahvasti miellyttävän puolella kaadettaessa kohteita aseella kuin aseella.

Tämä on mainos:

Äänimaailma ja yleinen tunnelma ovat kohdallaan. Aseilla ampumisessa on sitä jotain, mikä saa olon tuntumaan kuin lihaksikkaimmallakin toimintatähdellä. Jo pelkästään beretan lippaan tyhjentäminen haulikolla uhkailevaan rosvotauluun on oikeasti miehekästä ja palkitsevaa saati sitten, kun molempiin käsiin isketään uzit samanaikaiseen välienselvittelyyn. Sen takia onkin harmi, että peli ei jatku harjoittelurataa pitemmälle. Pahvia rei'ittäessä jää oikein odottamaan mahdollisuutta päästä jakamaan oikeutta kuolettavaksi hiotuilla taidoillaan rikollisia pursuaville virtuaalikaduille.

Pienen pelillisen antinsa kierrätyksestä ja muutamista teknisistä ongelmista huolimatta Lethal VR:n parissa on hauskaa. Aseita vaihtamalla ja yhdistelemällä peliin saa tarvittavaa vaihtelevuutta. Omia ja muiden saavuttamia pisteitä haastamalla pelin pariin on helppo palata. Ilmoitettu 15 euron myyntihinta tuntuu reilulta sisältöönsä nähden varsinkin, kun kaupan päällisinä tulee miellyttävä ja autenttinen toimintasankarifiilis.

Lethal VR
HQ
Tämä on mainos:
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tunnelma, hyvät äänet, toimintaelokuvaviittaukset
-
Täyden potentiaalin hyödyntämättä käyttäminen, epätarkat heittoaseet, vähän liian iso pelialue PSVR:lle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lethal VRScore

Lethal VR

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Virtuaali-agenttikokelas ilmoittautuu taistelukoulutukseen

1
Tiistain arviossa Lethal VR

Tiistain arviossa Lethal VR

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Avustajamme Ossi päätti kokeilla agenttikokelaan roolia PSVR-masiinan Lethal VR -pelissä. Lue lopullinen tuomio täältä.Ladataan seuraavaa sisältöä