Suomi
Gamereactor
lifestyle

Puhelimesi voi pian kertoa sinulle, kuinka humalassa olet

Analysoimalla äänesi muutoksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pian puhelimesi saattaa pystyä kertomaan sinulle, oletko päihtynyt vai et, koska joukko tutkijoita Stanfordin lääketieteessä ja Toronton yliopistossa on yhdistänyt voimansa suorittaakseen kokeen, jossa älypuhelin analysoi päihtyneiden ihmisten äänen muutoksia arvioidakseen, kuinka päihtyneitä he ovat.

Tutkimus, jossa osallistujat lukivat kielen vääntöjä ääneen tallentavaan älypuhelimeen, on päätellyt, että se voi ennustaa myrkytystasoja hengitysanalysaattoriin verrattuna 98%: n tarkkuudella.

"Mallimme tarkkuus yllätti minut aidosti", sanoo johtava tutkija Brian Suffoletto, MD, Stanfordin hätälääketieteen apulaisprofessori. "Vaikka emme ole edelläkävijöitä puheominaisuuksien muutosten korostamisessa alkoholimyrkytyksen aikana, uskon vakaasti, että ylivoimainen tarkkuutemme johtuu signaalinkäsittelyn huippuluokan edistysaskeleiden soveltamisesta, akustinen analyysi ja koneoppiminen."

Tämä ei tarkoita, että voit luottaa puhelimeesi ennustamaan tarkasti päihtymystasosi juuri nyt, mutta se voi mahdollisesti olla jotain, jota näemme käytettävän laajalti tulevaisuudessa.

Tämä on mainos:
Puhelimesi voi pian kertoa sinulle, kuinka humalassa olet

Kiitos, EurekAlert.Ladataan seuraavaa sisältöä