Suomi
Gamereactor
arviot
Light Tracer

Light Tracer

Omaperäinen pulmapeli vie pelaajansa rennosti sympaattisiin korkeuksiin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tyypillisten virtuaaliräiskintöjen ja -kauhun lomassa on piristävää saada välillä erilaistakin tarjontaa VR-laitteille. Light Tracer tekee juuri tämän laittamalla pelaajan jumalamaiseen asemaan opastamaan pikkuruista prinsessaa läpi pulmilla ja vaaroilla täytetyn korkean tornin. Prinsessan kansa on mystisen sairauden kourissa ja apu löytyy tornin huipulta, joten ei kuin kiipeämään.

Light Tracer on suunniteltu pelattavaksi ainoastaan Playstationin Move -kapuloilla. Oikealla kädellä heilutellaan kauniisti koristeltua sauvaa, josta lähtee valonsäde. Säteellä määritellään paikka, jonne sokeasti valoa seuraavan prinsessan halutaan kävelevän. Samaisesta kapulasta saa prinsessan myös hyppäämään esteiden yli. Vasen Move-ohjain toimittaa käden virkaa pelissä, millä voi esimerkiksi käännellä ja zoomailla pelikenttänä toimivaa tornirakennelmaa. Kädellä voi myös aktivoida tai liikutella tornista löytyviä laitteita ja esineitä, jotka auttavat prinsessaa matkassaan.

Pelimaailman pyörittelyssä on sci-fimäistä tunnelmaa. Interaktiivisuus tuo mieleen tieteiselokuvien näytöt, joiden sisältöä voi ilmassa muokata. Move -kapuloiden satunnainen epätarkkuus ja bugahtelut palauttavat kuitenkin todellisuuteen varsin nopeasti. Välillä pyöriteltävä kenttä tulee liian lähelle peittäen näkökenttää, ja hahmokin tipahtelee turmioonsa hiukan liian usein vahinkojen ja epätarkkuuksien takia. Tällöin pelin rentouttava tunnelma muuttuu nopeasti turhautumisen kautta raivonpuuskiin. Yleisesti pelin pulmat ovat kuitenkin selkeitä ja vastustajatkin voitettavissa rennon ja hyvän fiiliksen parissa.

Light TracerLight TracerLight Tracer

Light Tracer on graafisesti erittäin huoliteltu ja näyttävyydeltään piristävän sympaattinen. Pehmeä nintendomainen ilme loistaa kaikissa karkkiväreissään, ja yksinkertaistettu pastellimaailma tyylikkäine tekstuureineen istuu tunnelmaan kuin tikkunekku huuleen. Prinsessa-hahmo on mallinnettu huolella ja on ulkonäöltään erittäin suloinen japanilaisten sarjakuvahahmojen tyyliin.

Tämä on mainos:

Äänipuoli tuntuu hiukan geneeriseltä. Monet efektiäänet kuulostavat juuri siltä kuin tämän tyylisissä sympaattisissa seikkailupeleissä on kuultu ennenkin. Vastapainona prinsessan lapsenmielinen kimitys on varsin rasittavaa, joka rikkoo hahmon muuten niin sympaattista olemusta. Myös musiikki herättää ihmetystä, sillä laadukkaasta toteutuksestaan huolimatta tyylilajit ovat kaikkea muuta kuin tilanteeseen sopivaa. Ruoskan iskuin ja revolverin laukauksin tehostetut länkkärisoinnut tai jousikvartetin salonkisävellykset eivät tule ensimmäisenä mieleen näin kirjavasta tasoloikkavariaatiosta.

Light Tracer on kaikessa omaperäisyydessään miellyttävä ja piristävä lisäys VR-pelien kirjoon. Sympaattista kokonaisuutta varjostavat ainoastaan oudot musiikkivalinnat, rasittava ääninäyttely ja paikoittaiset epätarkkuudet. Näistäkin huolimatta Light Tracer vie pelaajan rennolla tunnelmalla höystettyyn omaperäiseen pulmailuun, jonka parissa ajan saa kulumaan kevyesti ja jopa ilman VR-pahoinvointia.

Light Tracer
HQ
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tunnelma, suloinen grafiikka, omaperäisyys
-
Oudot musat, rasittava ääninäyttely, paikoittaiset epätarkkuudet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Light TracerScore

Light Tracer

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Omaperäinen pulmapeli vie pelaajansa rennosti sympaattisiin korkeuksiinLadataan seuraavaa sisältöä