Suomi
Gamereactor
uutiset

Lisätietoa Wii U:n laitteistosta

Nintendo vahvisti raudan pääpiirteissään

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo on vahvistanut Wii U:n tekniset tiedot pääpiirteissään. Yhtiön mukaan jouluksi julkaistava laite tukee täyttä Full HD -kuvaa, kuten jo viime vuonna ilmoitettiin, joskin sen käyttö kaikissa peleissä näyttää epätodennäköiseltä. Hyppäys aiemmasta on kuitenkin selvä, kun nykyinen Wii ei tue lainkaan HD-kuvaa.

1080p-tarkkuuden lisäksi Wii U tukee esimerkiksi 720p:tä ja 480p:tä. Laitteessa on HDMI-lähtö, mutta se on yhdistettävissä myös vanhempiin televisioihin Wiin kaapeleilla.

"Moniytiminen" IBM:n Power-prosessori ja AMD Radeon -pohjainen näytönohjain vastaavat pelien pyörittämisestä. Äänet toistuvat häviöttöminä parhaimmillaan kuuden kanavan kautta.

Nintendo ei antanut prosessoreista numeroita, mutta VG Leaksin paljastamien kehitysyksikön tietojen mukaan kyseessä olisi kolmiytiminen prosessori ja RAM-muistia riittäisi 1,5 gigatavua. Näytönohjain kykenisi nykyaikaisiin shader-tehosteisiin ja tesselointiin, mutta olisi pohjimmiltaan vuonna 2008 julkaistun R7xx-sarjan johdannainen.

Kuten E3-konferenssissa kerrottiin, Wii U:hun voi kytkeä kerrallaan kaksi kosketusnäytöllistä Gamepad-ohjainta, joiden näytöt voivat täydentää TV:n pelikuvaa. Lisäksi Wii U tukee kerrallaan neljää Wiimote- tai Wii U Pro -ohjainta.

Konsolissa on sisäistä flash-muistia VG Leaksin mukaan kahdeksan gigatavua. Nintendo on vahvistanut, että muistia voi laajentaa joustavasti tavallisilla SD-muistikorteilla ja ulkoisella USB-kiintolevyllä. USB-portteja on kaikkiaan neljä.

Wii U:n pelit painetaan 25 gigatavun optisille levyille, mutta konsoli ei tue Blu-ray- tai DVD-elokuvia. Elokuvia voi kuitenkin katsoa Netflixin, Hulu Plussan ja Amazon Instant Videon kautta - ainakin Pohjois-Amerikassa. Youtube lienee kaikkialla mukana. Konsolissa on internetselain ja Wifi-sovitin verkkoyhteyksille.

Wii U lanseerataan loppuvuodesta mustana ja valkoisena vaihtoehtona. Sen hinnoittelu vahvistetaan myöhemmin.

Lisätietoa Wii U:n laitteistosta


Ladataan seuraavaa sisältöä