Suomi
Gamereactor
arviot
Little Battlers Experience

Little Battlers Experience

Pesunkestävä japanilaisroolipeli ammentaa sisältöään teinin naiivista seikkailutarinasta ja robottien välisistä yhteenotoista. Upeat 3D-grafiikat ja robottien monipuoliset säätömahdollisuudet kutsuvat luokseen, mutta tunteja kestävät tekstikeskustelut ja loputtomalta tuntuvat tyhjänpäiväiset juoksuttamiset saattavat karkottaa osan osan pelaajista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ristiriitaisesti alkava Little Battlers Experience esittelee todella tyylikästä japanilaista animaatiota ja huikeita toimintakohtauksia. Tähän sarjakuvamaisesti tyylitelty ja laadukas pelikuva istuukin hyvin. Kokonaisuus näyttää todella hienolta 3DS:n kolmiulotteisena kuvana, mutta animaatioiden tuijottaminen passiivisesti 10 minuutin ajan saa epäilemään, alkaako itse pelaaminen koskaan.
 
Nuoren Van-pojan tarinaa seurataan maailmassa seikkaillen ja pienoisrobottitaisteluiden kautta. Pahoja korporaatioita, palkkatappajia ja kidnapattuja ihmisiä yhdistelevää juonta viedään eteenpäin laiskasti maisemia vaihdellen, joissa toistellaan samanlaisia peliosuuksia. Pelin ydinalueet on nähty ensimmäisen 20 minuutin sisällä. Peliaikaa on kuitenkin venytetty aina kun mahdollista, muun muassa laittamalla mukaan varsin naiiveja keskusteluosuuksia tuntitolkulla.   

Little Battlers ExperienceLittle Battlers Experience

 
Rajatuissa ja hieman autioissa 3D-maailmoissa pelaaja pääsee ohjailemaan vapaasti päähenkilöä ja harjoittamaan pienehköä vuorovaikutusta satunnaisten vastaantulevien hahmojen kanssa. Yleensä keskustelut koostuvat yhden tai kahden lauseen mittaisista turhanpäiväisistä huomioista. Väliin on saatu myös juonen kannalta oleellista tietoa tai muuten vain hauskaa läppää. Hyvin nopeasti käy ilmi, että kartalla olevien vähäisten paikkojen välillä pelaajaa juoksutetaan edestakaisin aivan liian usein ja saman asian jatkuva toisto alkaa turhauttaa.  
 
Pelin toinen osio vie pelihahmojen ohjaamien pienten robottien maailmaan. Täällä kolmannen persoonan kulmasta kuvatut robottien väliset mittelöt tapahtuvat varsin yksinkertaisissa alueissa. Robotit ovat kuitenkin pääosissa ja idea kukistaa vihollinen yksin tai kavereiden kanssa merilaisia aseita ja taistelukombinaatioita hyödyntäen, on jokseenkin toimiva. Aseita löytyy käsiaseista aina tuliaseisiin asti lukuisine muunnelmineen. Tämän lisäksi robotteja voi varustella useilla erilaisilla panssareilla, akuin ja hilavitkuttimin, jotta varmasti se persoonallinen "lookki" ja optimaalinen suorituskyky vastustajan mitätöimiseen löytyy. Itse asiassa vaihtoehtoja modifikaatioille on niin runsaasti, että tällaisena normipelaajana mielenkiintoni lopahti kesken säätelemisen. Tyylilajin ammattilaisille tämän pitäisi olla kuitenkin olla täyttä mannaa. Onneksi ensimmäisen kymmenen tunnin matka menee perusasetuksia säätämättä. Loppupuolen taistelut vaativat kuitenkin ymmärrystä robottien asetuksista, sillä muuten lopputekstien näkeminen jää vain haaveeksi. Myös pelaajan robottia huonosti seuraava kamera, sen rajatut kuvakulmat ja toiselta näytöltä vaikeasti aktivoitavat erikoisliikkeet tuottavat harmaita hiuksia taistelun tohinassa. 
 
Yksinkertaisen, itseään pahasti toistavan ja paikoittain kovinkin naiivin pelin alta kuoriutuu loppujen lopuksi kohtuullisen monipuolinen ja täysiverinen japanilainen roolipeli. Selkeä juoni kantaa mielenkiintoisia elementtejä niin menetyksestä, itseensä uskomisesta ja ystävyyden merkityksestä. Graafinen ulkoasu on todella tyylikästä ja osaa ottaa irti paljon kolmiulotteisuudesta. Energiajuomia kulauttavalta ADHD-pelaajalta tulee peli jäämään ensi minuuteilla kesken, mutta maltilliselle ja uteliaalle tutkijalle Little Battlers Experience toimii oivana ponnahduslautana japanilaisten roolipelien omaperäiseen maailmaan.  

HQ
Little Battlers Experience
Tämä on mainos:
Little Battlers ExperienceLittle Battlers ExperienceLittle Battlers Experience
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Upeat 3D-grafiikat, tyylikkäät välivideot, robottien monipuoliset säätömahdollisuudet 
-
Robottien liian monipuoliset säätömahdollisuudet, samojen asioiden jatkuva toisto, turhanpäiväistä edestakaisin juoksuttamista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä