Suomi
Gamereactor
artikkelit

Live Service Roundup - kesäkuun alku 2021

Kesä alkaa päivityksillä muun muassa Rainbow Six: Siegeen ja Fortniteen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nyt on kesä, ja sehän on parasta ikinä, eikö? On siis syytä pysytellä sisällä pelaamassa videopelejä. Sitä paitsi E3-messut pidetään tänä vuonna digitaalisena. Mutta sitä ennen live service -pelit ovat taas päivittyneet tavalla ja toisella. Ja kaikki alkaa Watch Dogs: Legionista.

Watch Dogs: Legion Online

Watch Dogs: Legion Online ei ole onnistunut vakuuttamaan, vaikka se lanseerattiin jo aiemmin tänä vuonna. Ubisoft aikoo kuitenkin parantaa tapansa uuden pelimuodon avulla, joka lisää hortoilevat epäkuolleet Lontoon kaduille.

Watch Dogs: Legion of the Dead laittaa enimmillään neljä pelaajaa toimimaan yhdessä. Satunnaiset selviytyjät etsivät kartalta tarvikkeita voidakseen poistua kaupungista. Pelimuoto on roguelike. Toisin sanoen kaikki kyseisellä hahmolla hankitut edut menettää kuollessaan, mutta turvaan saatetut tarvikkeet muuttuvat Z-cred-valuutaksi, jolla saa ostetuksi parempia varusteita seuraavaa kierrosta varten.

Watch Dogs: Legion of the Dead on PC:llä pelattavissa, ja se on irrallaan peruspelistä. Pelimuoto on edelleen alfatilassa, joten vastaan saattaa vielä tulla ikäviä bugeja. Samasta syystä konsolipelaajat joutuvat vielä odottelemaan omaa versiotaan linjoille.

Tämä on mainos:

Watch Dogs: Legion Onlinen faneille linjoilla on nyt päivitys 4.5, ja mukana on uusi Tactical Op -tehtävä kavereiden kanssa mäyhättäväksi. Toki samalla linjoille on saatu muitakin pieniä parannuksia. Lue lisää päivityksestä täällä.

Live Service Roundup - kesäkuun alku 2021

Valorant

Riot Games aloitti taktisen pyssyttelynsä Valorantin yksivuotisen taipaleen juhlinnan ilmoittamalla isännöivänsä kuukauden mittaisen tapahtuman. Jaossa on kaikenlaista kivaa kamaa, kuinkas muuten.

Tämä on mainos:

Kesäkuun ajan Riot Games tarjoaa Valorantissa pelin sisäisiä palkintoja ja muuta digitaalista roipetta, kuten pelaajakortin ja ilmaisen tapahtumapassin. Tulossa on niin ikään tulevaisuudessa Valorant Mobile, eli se mobiilinen Valorant, joskaan julkaisun ajankohtaa ei kerrottu.

Live Service Roundup - kesäkuun alku 2021

Fortnite

Fortnite Chapter 2 Season 6 lähestyy loppuaan, joten Season 7 on pian oven takana. Uudella kaudella, joka alkaa 8. kesäkuuta, on ilmeisesti luvassa avaruusolioita suosittuun Battle Royaleen.

Epic Games ei ole juuri kylillä huudellut, mutta vuotojen perusteella UFO saataisiin linjoille lähiaikoina. Ei ole tiedossa, millä tavalla lentävät lautaset olisivat tulossa peliin, mutta edelleen vuotojen perusteella pelaajat saattaisivat joutua sieppauksen kohteeksi.

Joka tapauksessa Season 7 alkaa tiistaina, joten ainakin jotain uutta ja mahtavaa on tulossa linjoille.

Live Service Roundup - kesäkuun alku 2021

PlayerUnknown's Battlegrounds

PUBG Corp. on laskenut linjoille päivityksen 12.1 PlayerUnknown's Battlegroundsin PC-versioon, ja saatuna on mittavin Miramar-päivitys sitten julkaisun. Nyt linjoilla on selkeämpi karttamaisema, ja visuaalisia parannuksia muun muassa valaistukseen ja lehvästöön. Lisäksi uusi ase Lynx AMR on mukana pelissä. Kyseessä on ensimmäinen materian tuhoamiseen tarkoitettu, ja ensimmäinen .50 -kaliiberin, ase.

Uusi ajokki on Quad, joka on kahden istuttava, ja toimii maastossa kuin maastossa. Nelipyöräinen vehje on mallinnettu rallisen ATV:n mukaan, ja vehje on loistava siirryttäessä vauhdilla paikasta toiseen.

Pelin tasapainoa on muutettu, ja muutenkin tehty pelikokemusta mukavammaksi. Muun muassa ennen ottelua voi nyt niin sanotussa lobbyssa pelata jalkapalloa. Katso lisätietoa päivityksestä täällä.

Live Service Roundup - kesäkuun alku 2021

Rainbow Six: Siege

Ubisoft lanseeraa Rainbow Six: Siegen uuden kauden lähipäivinä. Tulossa on uutta operaattoria, uusiksi tehtyä karttaa ja joukko mukavia uudistuksia. Operation North Star, Season 2 of Year 6 saapuu linjoille 14. kesäkuuta.

Thunderbird on Siegen ensimmäinen intiaanitaustainen operaattori, ja on kotoisin Kanadan Nakoda-alueelta. Kyseessä on pelin yksi harvoista "hiilereistä" eli parantajista, ja lisäksi "kolme nopeutta / yksi haarniskaa" -tyypin hahmo. Thunderbird pystyy parantamaan tiimikavereita ja pahiksia käyttämällä kannettavaa Kóna Stationia, joka toimii samalla tavalla kuin trophy-järjestelmä. Tosin ammuksien sieppaamisen sijasta nyt ammutaan parantavia esineitä jokaiseen, joka säteen alueelle eksyy. Kóna Station voi jopa nostaa pystyyn pudonneita tiimikavereita ja vihollisia, joten siitä tulee selvästi tärkeä väline otteluiden loppuvaiheessa.

Operation North Starin mukana saadaan myös uusiksi tehty kartta Favela. Jatkossa kartta on helpommin hahmotettavissa. Tavoitteena on ollut tehdä kartasta aiempaa tasapainoisempi ja kilpailullisempi ilman, että hauskuudesta tingitään.

Ubisoft aikoo myös saattaa linjoille joukon muita parannuksia. Jatkossa pelaajat eivät voi enää kurkkia yksittäisistä luodinrei'istä. Toinen päivitys lisää mukaan rikkoutuvat lasit, jolloin Mira-ikkunat, luodinkestävät kamerat ja muut luodinkestävät tavarat ovat hyökkääjän helpommin hoideltavissa.

Lue lisää Operation North Starista täältä, ja katso päivityksien lista täältä.

Live Service Roundup - kesäkuun alku 2021

Markkinoilla on paljonkin erilaisia live service -pelejä, joita päivitetään uudella sisällöllä tulevien viikkojen aikana. Tsekkaa siis Gamereactoria taas kahden viikon kuluttua, kun uusi katsaus saapuu linjoille.Ladataan seuraavaa sisältöä