Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech Blue Sona on vakuuttava sininen haulikkomikki

Logitech Blue Sona tallentaa äänen hyvin juuri sieltä mistä halutaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Logitech Blue Sona on vakuuttava sininen haulikkomikkiLogitech Blue Sona on vakuuttava sininen haulikkomikkiLogitech Blue Sona on vakuuttava sininen haulikkomikki

Suurin osa mikrofoneista pyrkii kattamaan ison määrän erilaisia käyttötilanteita itsekseen puhumisesta haastatteluihin ja koko lähialueen äänien tallentamiseen. Blue Sona keskittyy tekemään vain yhtä asiaa, eli voimakkaasti suuntaavaa äänen tallentamista niin sanotulla "haulikkomikrofonityylillä".

Blue Sona ei ole missään nimessä edullinen, mutta tarjoaa juuri tähän käyttötarkoitukseen erinomaisen XLR-liitännäisen mikrofonin. Sen ulkoasu on tavallisesta hauskasti poikkeavan neliskanttinen, ja mikäli erikoislaatuisuutta haluaa korostaa lisää, mukana tulee kirkkaan punainen pehmeä pop-suodatin. Itse mikrofonia on saatavilla myös valkoisena. Sen sisuksissa on myös oma tärinänestomekanismi satunnaisia tönäisyjä ja niiden synnyttämää ääntä ehkäisemään. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos Sona on kiinnitetty pöytätelineeseen, joka johdattaa pöytään kohdistuvat kolinat nauhoitukseen asti. Takaosan irrottamalla sisällä on muutama säätö kuten high-pass -suodin ja "presence" -tila, joka korostaa ylempiä keskitaajuuksia.

Logitech Blue Sona on vakuuttava sininen haulikkomikki
Tämä on mainos:

Pääasia eli äänen tallentaminen tuntui testissä laadukkaalta. Dynaamisen mikrofonin äänenlaatu on pehmeä ja lämmin, ja poimii hyvin niin kovat kuin herkemmätkin äänet, kunhan mikrofoni on asetettu suuntaamaan suoraan äänen lähteeseen, kuten suuhun tai vaikkapa klassisen kitaran kaikukoppaan. Huippuammattilaiset hakevat laitteistoltaan eittämättä vielä muita ominaisuuksia ja lisää herkkyyttä, mutta vakavan harrastajan on vaikea moittia laatua, jolla Blue Sona ääntä tallentaa. Sen niin sanottu hyperkardioidikaava on voimakkaan suuntaava, joten oheisäänet, hurinat, näppäimistön kolina ja kaiut pysyvät hyvin kurissa, vaikka ympäristöä ei olisi äänieristetty kunnolla. Normaalistihan laajemmalta alalta tallentavat mikit poimivat myös äänen poukkoilun kovilta pinnoilta uudelleen aiheuttaen kuminaa ja "tynnyrimäisyyttä". Haulikkomikeissä tätä ongelmaa ei juuri ole. Sisäiset sihinät ovat myös minimaaliset, kunhan audioliitännässä on +24 tai +48 voltin phantom power -ominaisuus.

Logitech Blue Sona ei sovi kaikille, mutta sen mitä se tekee, se tekee hyvin. Jos korkeahko hinta ei ole este ja on etsimässä suoraviivaista suuntaavaa dynaamista mikrofonia sisäänrakennetuilla ominaisuuksilla, Sonan tasapainoinen äänentallennus tuottaa hyvän lopputuloksen minimaalisella jälkikäsittelyvaivalla.

Logitech Blue Sona on vakuuttava sininen haulikkomikkiLogitech Blue Sona on vakuuttava sininen haulikkomikki
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Mukava erilainen ulkoasu, tasapainoinen suuntaava äänentallennus, fiksut sisäänrakennetut ominaisuudet
-
Varsin kallis dynaamiseksi mikrofoniksi, ei monikäyttöisyyttä hakevalle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä