Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech Blue Yeti

Paras mikrofoni puoliammattimaiselle

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Logitechin vuonna 2018 ostama Blue tunnetaan varsin hyvälaatuisista mikrofoneista, jotka on kuitenkin suunnattu ei-ammattimaiseen käyttöön. Yeti-mikrofoni ei ole virallinen osa Aurora-mallistoa, mutta siitä on tarjolla muun sarjan laitteiston värimaailman kanssa yhteensopiva valkoinen versio.

Yeti on varsin jämäkkä metallirunkoinen laite. Itse mikrofoni painaa puolisen kiloa, ja pöytäteline vielä yhden kilon tämän päälle. Laite on siis todella tukeva, varsinkin kun telineen pohjassa olevat kumiosat ovat pinta-alaltaan suuret. Pöydällä pidettävä teline on mahdollista korvata muilla erikseen ostettavilla telinevaihtoehdoilla. Esimerkiksi monella tubettajalla näkee käytössään puomin, johon mikrofonin saa ruuvattua tiukasti paikoilleen. Valitettavasti puomista on tarjolla vain alkuperäistä mustaa versiota, joka sotii valkoista värimaailmaa vastaan.

Mikrofoni on sanalla sanoen korkealaatuinen. Tuplametalliverkon sisälle sijoitetut mikrofonit toimivat hyvin, ja niiden vastaanottoa on mahdollista muokata sekä rauta- että ohjelmistotasolla. Mikrofonin takaosassa on kytkin, jolla signaalin vastaanottokuvion voi valita neljästä eri vaihtoehdosta. Valittavina tiloina ovat suoraan edestä, kaikkialta ympäriltä, kahdesta vastakkaisesta suunnasta sekä stereona tallennettava signaali. Esimerkiksi vastakkaissuuntainen tallennus voi olla kätevää haastattelutilanteissa.

Logitech Blue YetiLogitech Blue Yeti
Tämä on mainos:

Pohjassa on tarjolla 3,5-millinen ulostulo kuulokkeita varten, mikäli äänisignaalin haluaa kierrättää laitteen kautta. Lisäksi tämä helpottaa äänentasojen korjaamista vähentämällä vasteaikaa. Hassusti mikrofonin etupuolella ovat kuulokkeiden volyyminappi sekä mykistyspainike, mutta mikrofonin sisääntulon säätöpainikkeet sijaitsevat takapuolella. Ilmeisesti kenenkään ei odoteta muokkaavan mikrofonin asetuksia lähetyksen aikana.

Ohjelmistotasolla muokkausmahdollisuudet räjähtävät käsiin. Logiteching G Hub -ohjelmisto tarjoaa suuren määrän muokkausmahdollisuuksia äänen puhdistamiseen ja taajuuskorjaamiseen. Erikoisen mielenkiintoisena lisänä pakettiin kuuluu Nvidian Broadcast-moduuli, joka pyrkii puhdistamaan ympäristön hälyääniä tekoälypohjaisesti. Nopeasti testaten vaikutus oli vähäinen, vaikkakin kotonani ei ollut merkittävästi puhdistettavaa melua.

Ainoa vähäinen rajoite on mikrofonin langallisuus, joka syö tietokoneesta yhden USB-paikan. Ongelma on pieni, mutta verrattuna Aurora-malliston laitteiston eleganttiin langattomuuteen ylimääräinen musta piuha särähtää silmään. Pakettiin olisi voinut laittaa edes valkoisen johdon, kuten muissa laitteissa.

Vaikutelman perusteella Yeti soveltuu erinomaisesti kaikkeen muuhun paitsi vaativimpaan äänen tallentamiseen. Musiikkialan ammattilaisilla vaatimustaso on varmasti tarjottua korkeampi, mutta sadan euron hintaluokassa laatu kohtaa enemmän kuin hyvin hintatason. Syystäkin laitetta näkee usean tubettajan ja podcastaajan käytössä.

Tämä on mainos:
Logitech Blue Yeti
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erinomainen hinta-laatusuhde, monipuoliset asetukset
-
Ei langatonta yhteyttä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä