Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G231 Prodigy -pelikuulokkeet

Logitech on lanseerannut uuden sarjan pelilaitteita nimeltään Prodigy. Kuinka uudet pelikuulokkeet pärjäävät vertailussa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Logitech on julkaissut jälleen uuden sarjan pelilaitteita markkinoille. Prodigy-sarjasta ensimmäisenä testiin saapuivat G231, jotka ovat langalliset perusluokan pelikuulokkeet.

HQ

Logitech G231 ei ole missään tapauksessa helppo arvioitava, sillä se sijoittuu keskikastiin kaikilla osa-alueilla. Äänenlaatu ei tee mitään kummoista vaikutusta, mutta toisaalta ei se ole huonoakaan. Tämä trendi leimaa harmittavasti koko Prodigy-sarjaa.

Muista Prodigy-tuotteista poiketen G231-kuulokkeet ovat tumman harmaat mattamustan värityksen sijaan. Oranssit yksityiskohdat antavat kokonaisuudelle särmää hyvin samalla tavalla kuin sen edeltäjät G230:t, joissa ne olivat punaiset. Korvakupit peittävät hyvin koko korvan, ja ne voi myös taittaa kokoon helppoa kuljetusta varten. Mikrofoni on liitetty sivulle taittonivelellä, joten sitä voi liikuttaa ylös ja alas vain rajallisesti (katso kuva alta). Pehmustettu kaari on myös kohtalaisen laaja ja mukava.

G231 ovat suhteellisen kevyet ja niitä onkin siten kiva pitää päällä vaikka monien tuntien mittaisissa pelisessioissa yhteen menoon. Itselläni raja meni tosin parissa tunnissa, sillä etenkin uusina ja suoraan paketista avattuna ne ovat hieman liian kireät ja puristivat hieman. Se on tietysti hyvin pelaajakohtaista, samaan tapaan kuin ulkonäön arviointi. Mikrofonin äänenlaadusta sain negatiivista palautetta. Pelatessa PC:llä Teamspeakin kautta sain tietää että ääneni kuulosti uusia kuulokkeita käytettäessä vaimealta asetuksistani riippumatta.

Johdosta löytyvät sekä äänenvoimakkuuden säädin sekä hiljennyspainike. G231 ei tarjoa USB-johtoa, vaan se kiinnitetään tietokoneeseen tavallisella 3,5 millin liittimellä. Näin ollen se ei ole yhteensopiva Logitech G:n säätimien tai softan kanssa, mikä on harmillista. Itse olisin ottanut mieluummin USB-kytkennän ihan vain sen takia, että se on kätevämmin sijoiteltu tietokoneeseeni, mutta toisaalta nyt luureja voi käyttää helposti muissakin laitteissa (ei uudessa iPhonessa tietty). Pieni miinus on annettava myös siitä, ettei mikrofonia voi irrottaa, jos kuulokkeita haluaisi käyttää puhtaasti esimerkiksi musiikin kuunteluun.

Tämä on mainos:

G231-kuulokkeiden hinta on noin rapiat päälle 70 euroa. Sillä rahalla saa ok-luokan peliluurit, joten jos etsii parasta mahdollista laatupakettia, niin ne eivät ole suositeltava hankinta. Jos kuitenkin tarvitsee peruskuulokkeita vaikka toiselle koneelle tai niin siinä tapauksessa G231:tä voi harkita. Silloinkin tosin ehkä suosittelisin vanhempia G230-luureja, sillä ne saa muutaman kympin halvemmalla.

Logitech G231 Prodigy
Logitech G231 Prodigy
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Kevyet, yksinkertaiset, hyvä design, toimiva kokonaisuus
-
Aika vähän uutta G230:aan verrattuna, hintava, USB puuttuu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä