Logitechin G435-kuulokkeet ovat värikkäät, kevyet ja tarjoavat todella pitkän käyttöajan yhdellä latauksella. Mutta onko niistä isoveljensä G733 seuraajaksi, vai jääkö kokonaisuus lopulta sen varjoon?
Ensimmäinen vaikutelma G435-kuulokkeista on, että ne ovat todella kevyet ja värikkäät. Muovi on värikästä ja kiiltävää, ja kaiken lisäksi se on osittain kierrätettyä, mistä ropisee lisäpisteitä. Värivaihtoehtoja on kolme: valkoinen ja lila, musta ja keltainen, tai sininen ja pinkki. Omat kuulokkeeni ovat jälkimmäistä sorttia, ja kyllähän nämä päässä tuntuvat kuin marjapuskassa istuisi. Mutta henkilökohtaisesti se ei haittaa, ja räväkkä värikkyys tuo mukavaa vaihtelua muiden hillitympien kuulokkeiden rinnalle.
Kuulokkeen kupit tuntuvat käytössä hieman pienemmiltä kuin G733-kuulokkeissa. Ja samaan tapaan reunoilla oleva kankaalla päällystetty vaahtomuovi tuntuu pehmeältä. Jostain syystä kangasta ei ole riittänyt kuitenkaan kaiuttimien suojaksi, vaan siinä päällä on pelkästään muovia, mikä ei oikein iskenyt omaan esteettiseen silmääni. Kuppien sivuilla on pistekirjoituksella kirjaillut L ja R -kirjaimet, jotta myös heikommin näkevät tietävät helposti, miten päin kuulokkeet kuuluu laittaa päähän. Tosin asia hoituu helpommin kokeilemalla, millä puolella upotettu mikrofoni sijaitsee, joten siinä mielessä pistekirjoitus tuntuu vain markkinointikikalta.
Käytössä kuulokkeiden suurin etu on niiden keveys ja akunkesto. 165 gramman kuulokkeet tuntuvat höyhenenkevyiltä, ja parhaimmillaan nämäkin sulautuvat osaksi pääkoppaa. Mutta käytössä paljastui myös suurin puute, joka on kuulokkeiden pieni koko. Siinä missä G733:ssa pääkoppaan koskee päällä ainoastaan kankainen tuki, painavat G435:n muoviset sangat jatkuvasti päätä. Oma nuppini ei ole sieltä pienimmästä päästä, joten käyttäjäkunnaksi voisi kuvitella pienempipäiset tai nuoremmat käyttäjät. Ennen ostoa kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla, istuvatko ne omaan päähän.
Ääneltään kuulokkeet ovat ihan tasapainoiset. Mitään järisyttäviä elämyksiä ne eivät tarjoa, mutta kyllä ne päässä mielellään pelaa ja kuuntelee musiikkia aina ambientista metallimäiskeeseen. Kuulokkeiden mikrofoni on upotettu vasemman kupin etureunaan, eikä mukana tule mahdollisuutta liittää niihin pidempää mikrofonin vartta. Kaverit ja työkollegat (kyllä, olen käyttänyt näitä myös työkokouksissa) sanoivat, että puhe kuuluu kyllä normaalisti.
G435-kuulokkeet ovat täysin langattomat, ja ne voi yhdistää kätevästi esimerkiksi kännykkään tai tablettiin. Tietokoneeseen tökätään kaveriksi pieni USB-mokkula. Yhteys toimii hyvin ja vakaasti, ja esimerkiksi tietokoneeseen kytkettynä yhteyden luvataan säilyvän jopa 10 metriä. En mitannut matkaa, mutta musiikki kyllä jatkoi soimistaan katkeamatta, kun poikkesin kotitoimistosta keittiöön täydentämään kahvikupillistani. Ulkona yhteys kännykkään säilyy hyvin, olipa se sitten taskussa tai repussa, joten kuulokkeet toimivat myös ulkona viihtyville.
No mitä G435-kuulokkeista jää lopulta käteen? Ne ovat ihan pätevät perusluurit, jotka eivät loista oikein millään osa-alueella. Isommille päille ne eivät nouse pitkäikäisiksi kuulokkeiksi, sillä muovinen sanka painaa koko ajan päätä. Toisaalta luurit saa kytkettyä helposti vaikkapa kännykkään, mihin isommat G733-luurit eivät taivu lainkaan. Tämän myötä G435:t voi laittaa päähän vaikkapa lenkille lähtiessä. Akunkesto ja keveys ovat luurien ehdottomasti suurimmat valttikortit. Hintakin on huomattavasti pienempi kuin G733-luureilla, sillä G435 irtoaa kaupasta noin 80 euron hinnalla. Eli pienemmille päille tai vaikkapa lapselle näistä saa kelpo kuulokkeet yleiseen käyttöön ja pelaamiseen.