Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G533

Kevyttä langattomuutta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Perinteikkään oheislaitevalmistaja Logitechin linjastolta tuli tällä kertaa testattavaksi langaton G533-kuulokemikkiyhdistelmä. Kuvan perusteella raskastekoinen kokonaisuus onkin yllättävän kevyt, eikä äänenlaadultaan ollenkaan pöllömpi.

Mattamusta G533 on keskikokoinen, varsin hyvin moneen päähän sopiva kuulokemikkikombo, joka painaa hieman yllättäen vain 350 grammaa. Muovi on siis kevyttä, muttei kuitenkaan heppoisan tuntuista vaikka metalliosien jämäkkyydestä jäädäänkin. USB-donglen avulla paritettavan laitteen saa käyttökuntoon sekunneissa ja sen kantavuus riittää hyvin kerrostaloasunnon sisällä sompailuun, kunhan seinät eivät ole erikoisvahvisteiset. PC:n tai PS4:n sisäänrakennettua Bluetooth-lähetintä ne eivät pysty hyödyntämään.

Pään päälle asettuva panta on hyvin pehmustettu ja kupit on vuorattu nahan - tai pahimmassa tapauksessa hikisen keinonahan - sijaan hengittävällä kankaalla. Luurit istuvat päähän mukavasti ja kevyesti, painamatta pahasti mistään kohtaa. Säätövaraa ei ole valtaisan paljon pienempään suuntaan.

Eri ominaisuuksien sijoittelussa Logitech on hoitanut homman hyvin. Mikin saa vedettyä suun viereen tarvittaessa, ja sen omaa hallintasovellusta käytettäessä laite osaa mykistää itsensä yläasennossa. Napit on sijoitettu loogisesti ja jokaisen niistä tunnistaa pelkällä sormituntumalla. Tästä monet laitevalmistajat voisivat ottaa mallia, sillä pelin tuoksinnassa kuuden sormen alla saman tuntuisen namiskan näpelöinti on todella rasittavaa. Virtaa tuntui riittävän useammaksi päiväksi luvan 15 tunnin akunkeston mukaisesti ainakin uutukaisella laitteella kokeiltuna.

Tämä on mainos:

Teollisen muotoilun puolella kaikki siis kunnossa, mutta entä äänenlaatu? G533:ssa on kaksi kaiutinelementtiä ja virtualisoitu 7.1-tila, joka tosin tuntui haittaavan enemmän kuin hyödyttävän. Virtuaali-surroundin kanssa ääni muuttui puuroisemmaksi kuin ilman, eikä se tuntunut parantavan pelien yhteydessä suuntuen hahmottamista mainittavasti. Logitechin hieman kömpelön hallintasovelluksen kanssa äänensävyä voi käydä sorkkimassa mieleisekseen, mutta aivan kirkkainta ja kuulainta ääntä laitteesta ei saanut irti. Ääniala on onneksi varsin tasapainoinen, mutta erottelutarkkuus voisi olla terävämpi. Pelikavereiden kommenttien perusteella mikki hoitaa asiansa pätevästi, eikä esimerkiksi poimi mekaanisen näppäimistön paukutusta turhan herkästi. Omaan korvaan nauhoitettu ääni tuntui hieman tasapaksulta ja tummasävyiseltä.

Logitechin G533 on ihan pätevä langaton paketti etenkin pelikäyttöön. Musiikki- ja elokuvahifistit kiertänevät peliluurit kaukaa joka tapauksessa. Se on pidemmässäkin käytössä riittävän kevyt menemättä heppoisen puolelle, mutta äänipuolella olisi vielä parannettavaa. Noin sadan euron hintaisena ne asettuvat langattomien pelikuulokkeiden halvempaan päähän.

Logitech G533
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Keveät ja mukavat päässä, hyvin mietityt napit, kohtalaisen edullinen
-
Tasapaksu, innoton ääniala, hallintasovellus aavistuksen kömpelö
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä