Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G715

Aurora-malliston mainio pikkunäppäimistö

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Logitech G715

Logitechin Aurora-mallisto tarjoaa oheislaitteistoille poikkeuksellisen pehmeää estetiikkaa. Tyyliä ei kuitenkaan uhrata käytettävyydelle: erityisesti sarjan langaton G735-näppäimistö on erinomainen vehje pelikäytössä.

Ulkonäöltään näppäimistö noudattaa malliston värilinjaa: päävärinä toimii valkoinen väri, jota rikotaan muutamissa painikkeissa vaalean violetilla. Näppäimistö on jämäkkää muovia; ainoastaan äänenvoimakkuusrulla on kuminen. Sekä näppäimistö että sen ympärillä oleva taustalevy ovat vaihdettavia komponentteja.

Paketin mukana tulevan valkoisen väriset näppäimet ja taustalevyn voi korvata erikseen ostettavilla vaaleanpunaisilla tai vihreillä osilla. Lisäksi pakkaukseen kuuluu myös pilvenhattaran muotoinen valkoinen rannetuki, joka sopii malliston girl gamer -estetiikkaan erinomaisesti. Värimaailman säätämisen lisäksi korkeusasetuksia on kolme: näppäimistön voi asettaa pöydälle 0, 4 tai 8 asteen kulmaan.

Tämä on mainos:

Näppäimistö on kooltaan kapea tenkeyless-pelinäppäimistö, josta puuttuvat leveämpien laitteiden oikeaan laitaan sijoittuvat numeropainikkeet. Perusnäppäinten lisäksi ylälaidassa on neljä musiikkiraitaa ohjaavaa painiketta, äänenvoimakkuusrulla sekä valoihin, pelitilaan ja yhdistettävään laitteeseen vaikuttavat painikkeet.

RGB-valaistuksesta on tehty erityisen näyttävä, sillä myös laitteen pohjaa kiertää valonauha, joka heijastuu miellyttävästi pelipöytää vasten. Kirkkaimmillaan valot hörppäävät akkua varsin nopeasti, mutta valaistusvoimakkuutta ja niiden deaktivoitumista säätämällä akun kestoa voi venyttää lähes 50 tuntiin.

G715 on yllättävän tukeva ja painava ollakseen kapean mallinen - painoa on lähes kilon verran. Tämä on hyvä ominaisuus, sillä liian kevyet näppäimistöt lähtevät itselläni liikkumaan pöydällä tiukassa temmellyksessä. Nyt pitävyysongelmaa ei tullut vastaan kertaakaan koekäytön aikana. Yhdistelmä pientä kokoa ja riittävää tukevuutta tekee laitteistosta mukana kuljetettavan, mutta silti käyttökelpoisen vaikkapa LAN-bileissä.

Logitech G715Logitech G715Logitech G715
Tämä on mainos:

Mekaaninen näppäimistö antaa erinomaisen sormituntuman. Painallus antaa mukavan tuntuisen vastetuntuman, joka toimii erinomaisesti pelikäytössä. Omaan korvaani särähti jostain syystä erityisesti välilyönnin ja muiden suurempikokoisten näppäinten painalluksen muita näppäimiä korkeampitaajuinen kliksahdusääni. Tämä voi olla opittua mieltymystä, sillä tykkään yleisesti ottaen jykevien näppäimistöjen matalataajuisista klaksahduksista.

Yhdistäminen laitteistoihin onnistuu bluetoothilla tai Logitechin omalla Lightspeed-mokkulalla. Näistä jälkimmäinen on luonnollinen valinta pelikäytössä. Tarvittaessa näppäimistön voi yhdistää kahteen eri laitteeseen, jolloin yhdistettävän laitteen voi vaihtaa napinpainalluksella. Tämä oli itselleni hyödyllistä käyttäessäni laitetta vaihdellen työ- ja pelikoneillani.

Logitechin G Hub -ohjelmisto on erittäin hyvin toimiva portaali laitteistojen hallinnointiin. G Hubin kautta hoituvat niin makrot, väriominaisuudet kuin pelitilan toimintojen konfigurointi. Lisäksi kaikkien malliston laitteiden RGB-värimaailma on mahdollista synkronisoida yhteen.

Ilahduttavasti Logitech G715 tarjoaa toimivan yhdistelmän estetiikkaa ja oivallisesti toimivaa rautaa. Tämä näkyy jossain määrin myös hinnassa: noin 200 euroa. Vaikka hinnassa on ilmaa, on se laatuvaikutelmaansa nähden perusteltua. Tarjolla on erinomaisesti toimiva pelinäppäimistö, joka tarjoaa pehmeämmän vaihtoehdon tyypillisille aggressiivisesti muotoilluille pelilaitteistoille.

Logitech G715
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hyvä tuntuma, miellyttävä estetiikka
-
Painallusäänet käyvät korvaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä