Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G733 -kuulokkeet

Värikästä menoa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Logitechin G733-kuulokkeet haluavat erottua massasta tarjoamalla mahdollisuuden loistaa kaikissa syksyn ja tulevien vuodenaikojen väreissä. Kuppien ulkoreunoilla on näet kaksi ohutta raitaa, joiden värejä ja välkettä voi muokata hyvin vapaasti. Mutta onko ominaisuus lopulta markkinointikikka, vai onko käsillä ihan pätevät luurit?

Ulkoasultaan G733:a voisi luokitella ihan tyylikkääksi. Pinta on pääosiassa mattapintainen, mutta mukana on myös muutama kiiltävämpi osa. Tuplapannan väritys passaa luureihin, ja tarjolla on myös muutamia erikseen myytäviä värivaihtoehtoja mikäli mukana tuleva panta ei miellytä.

Näyttävin osa kuulokkeissa ovat kuppien sivussa hehkuvat valot. Niiden väritystä ja toimintaa voi säädellä Logitechin G Hub -ohjelmistolla. Valot on jaettu ylä- ja alaosiin, joiden väirtystä ja toimintaa voi säädellä erikseen. Sen myötä valot voi esimerkiksi laittaa loistamaan yhtä väriä, tai laittaa yläosan sykkimään ja jättää alaosan staattiseksi ja niin edelleen. Erilaisia yhdistelmiä on tarpeeksi ja käytössä on käytännössä koko kuviteltavissa oleva väriskaala, joten valinnanvaraa riittää.

Käytössä kuulokkeet ovat hyvin mukavat. Olen istunut ne päässä useita iltoja, eivätkä ne puristaneet missään vaiheessa, vaikka pääkoppani ei olekaan sieltä pienimmästä päästä. Säätövaraa ei lopultakaan ole kovin paljon kuppien suhteen, mutta sitä kompensoidaan tarjoamalla kaksi paikkaa mihin alemman pannan voi kiinnittää. Kuppien kankainen päällyste oli miellyttävän tuntuinen, eivätkä korvat hikoilleet pitkissäkään sessioissa. Kuulokkeet ovat hyvin kevyet, ja ne painavat vain noin 280 grammaa. Parhaimmillaan unohdin pitäväni niitä edes päässäni.

Tämä on mainos:
Logitech G733 -kuulokkeet

Äänenlaadultaan kuulokkeet ovat tasapainoiset. Ei näitä nyt mihinkään ammattilaisten musiikkihommiin voi suositella, mutta peleihin ja leffoihin ne käyvät mainiosti. Musiikin kuuntelemisessa ratkaisevaa on se minkälaista musiikkia kuuntelee. Perusrockia tai poppia näillä kyllä kuuntelee mainiosti. Äänitasapainoa voi säädellä G Hub-ohjelmistolla, mutta itse pidin eniten perusasetuksista. Paketin heikoin osa on mikrofoni, enkä saanut siitä hyvää edes Blue Voice!-ominaisuuksia säätelemällä.

Kuulokkeet ovat langattomat, ja yhteys luodaan 2,4 GHz:n radiosignaalilla, joka luodaan USB-liitäntään tökättävällä mötikällä. Yhteys toimii hyvin, eikä se katkennut kertaakaan vaikka kävelin ympäri pientä asuntoani. Kuulokkeiden latauksen mainostetaan kestävän valot päällä noin 20 tuntia, mikä tuntuu testieni perusteella aika realistiselta. Olen ladannut näitä nyt 1-2 kertaa viikossa riippuen siitä, kuinka paljon olen niitä käyttänyt.

Luurit voi kytkeä tietokoneen lisäksi myös Playstation 4:ään. Valitettavasti pleikkarilla pelattaessa osa ominaisuuksista jää pois, sillä värejä tai äänenlaatua ei voi muokata eikä pleikkari luonnollisestikaan tue Blue Voice!-ominaisuutta. Tosin en edes kaivannut niitä, sillä kuulokkeiden ääni on mielestäni parhaimmillaan perusasetuksilla.

Tämä on mainos:

Kuulokkeista ei löydy perinteistä liitäntää, mikä kaventaa niiden käyttömahdollisuuksia. Jos halusit loistaa syksyn väreissä ulkona samalla kun kuuntelet musiikkia puhelimestasi, nämä eivät ole luurit sinulle. Sen sijaan laneissa nämä toimisivat vallan mainiosti.

Kokonaisuutena G733-luurit ovat hyvät perusluurit. Ne istuvat mukavasti pitkissäkin pelisessioissa ja äänenlaatu on tasapainoinen. Akkujen kesto on hyvä, eikä niitä tarvitse ladata päivittäin. Tosin pelkästään USB-palikan kautta luotavaa yhteys rajoittaa käyttöä, eikä mikrofoni ole kovinkaan kummoinen. Ja mikäli ihastuit mahdollisuuteen muokata valojen värejä, voi luurien kylkeen hankkia myös samaa ideaa hyödyntävän näppäimistön ja hiiren.

Logitech G733 -kuulokkeet
Logitech G733 -kuulokkeet
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tasapainoinen ääni, kuulokkeet istuvat hyvin ja ovat painoltaan todella kevyet, valojen väreissä paljon muokkausmahdollisuuksia
-
Mikrofoni ei ole kummoinen, USB-mötikkä rajoittaa käyttömahdollisuuksia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä