Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G735

Kevyet, mutta hintavat pelikuulokkeet

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Logitech G735Logitech G735

Logitechin Aurora-mallistoon kuuluvat mielenkiintoiset langattomat G735-pelikuulokkeet. Kuulokkeet maksavat Suomessa noin 230 euroa, joten ne ovat malliston kallein yksittäinen laite. Noin 230 euron hintaluokassa odotukset asettuvat poikkeuksellisen korkealle. Laatutaso on lupausten mukaisesti korkea, mutta hinnan kohottamiin odotuksiin on vaikeaa saada tyydyttävää vastausta.

Malliston teemana on kepeys, joka merkitsee G735:n tapauksessa hyvin kevyttä ja helposti päähän asettuvia kuulokkeita sekä pastellinsävyistä väritystä. Värimaailma noudattaa sarjan perusteemaa: paketin mukana tulevat täysin valkoiset laitteet, jonka painikkeet ovat vaalean violetin värisiä. Lisähinnasta tarjolla on myös vaaleanpunaiset tai vihreät vaihtokappaleet kuulokkeiden pehmusteisiin ja mikrofoniin. Vaihdettavuus on erinomainen ominaisuus myös käyttöiän näkökulmasta.

Eloisuutta tuottavat korvaosissa sijaitsevat RGB-valot, joiden värit on mahdollista synkronisoida muiden malliston laitteiden kanssa Logitechin G Hub -ohjelmiston kautta. Valot nielaisevat kuitenkin melkoisesti akkua: ilman valoja akunkesto voi ylittää 50 tuntia, kun valojen kanssa se putoaa alle 20 tuntiin.

Tämä on mainos:

Laitteella on painoa ainoastaan 260 grammaa, mikä saa ne tuntumaan ilmavan kevyiltä päässä. Keinonahkaiset osat kuitenkin nitisevät ja natisevat melkoisesti synnyttäen häkellyttävän halvan vaikutelman. Tässä hintaluokassa tällaiseen tuntumaan ei pitäisi olla varaa.

Logitech G735Logitech G735

Äänenlaatu ei jätä moitteen sijaa. Tilaäänet tuntuvat toimivan erinomaisen mainiosti. Sen sijaan keveydestä johtuen kuulokkeet eivät istu kovin tiukasti päähän, mikä johtaa äänen vuotamiseen ulkopuolelle. Vastaavasti käyttäjä ei ole myöskään järin hyvin suojautunut ulkopuoliselta hälinältä. Istuvuus on kuitenkin suunniteltu mukavasti siten, etteivät silmälasien sangat purista päätä. Erinomaista!

Mikrofoniosa on irrotettava. Sen varsi on taivutettavaa kumia, joka ei säilytä muotoaan kovin hyvin. Mikrofonin laatu sen sijaan vaikuttaa erinomaiselta ainakin normaalissa keskustelukäytössä. Sekä kuulokkeiden että mikrofonin signaalin muokkaaminen onnistuu hyvin laajasti G Hub -ohjelmiston kautta.

Tämä on mainos:

Kuulokkeet on mahdollista yhdistää bluetoothin, Logitechin oman Lightspeed-donglen tai 3,5 millisen johdon kautta. Johto ei tule paketin mukana, eikä langattomissa kuulokkeissa sen käyttö olisikaan kovin perusteltua. Hyödyllisenä ominaisuutena kuulokkeet voivat vastaanottaa signaalia kahdesta erillisestä laitteesta samanaikaisesti. Tämä mahdollistaa esimerkiksi kännykän tehokkaan käytön pelaamisen aikana.

Oikeanpuoleisessa kuulokkeessa ovat painikkeet, joilla kahden eri signaalilähteen suhteellisia osuuksia kokonaisäänestä voi muuttaa. Valitettavasti tämä johtaa herkästi tilanteeseen, jossa yhteyden pätkiessä yhden laitteen kanssa saattaa toisen äänilähteen osuus ponnahtaa 50 % täyteen volyymiin - eli parhaimmillaan huudattaen musiikkia yllättäen tuplavolyymilla.

G735 on kokonaisuutena mainio paketti, jonka haasteena on tarjota korkealle hinnalleen vastinetta. Kuulokkeet ovat erinomaiset ja mukavat, ja erityisesti G Hub -ohjelmiston avustuksella paketti on varsin toimiva ja monipuolinen. Osana tyylikästä kokonaisuutta kuulokkeet puolustavat paikkaansa, mutta itsenäisenä ostoksena kukkaronsa kokoa kannattaa punnita tarkasti.

Logitech G735
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mukavat päässä, miellyttävä muotoilu
-
Ongelmia yhdistettäessä kahteen laitteeseen, laatu ei perustele hintaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä