Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G900 Chaos Spectrum

Valmistajan mukaan uusi langaton hiiri on pelikäytössä nopeampi ja parempi kuin kaikki kilpailijansa. Joka tapauksessa kyseessä on kunnon älyhiiri.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Sveitsiläinen Logitech haluaa G900 Chaos Spectruminsa olevan se ehdottomasti paras kaikista markkinoilla olevista pelihiiristä. Jo pelkkä 179 euron hintalappu tekee tämän selväksi. G900 on langaton pelihiiri, jonka laatu miellyttää kyllä kovintakin tosipelaajaa.

HQ
Logitech G900 Chaos SpectrumLogitech G900 Chaos Spectrum

107 grammaa painavan hiiren sisuksissa on edistynyttä langatonta teknologiaa, jonka signaali välitetään pienen USB-lähettimen avulla joko PC- tai Mac-tietokoneelle. Laitteen testitapahtumassa esittelijänä toimineen Frank Baudererin mukaan nopeus saadaan aikaan suunnitteluratkaisujen ja sisällä olevien sirujen yhteisvaikutuksella. Lisäksi mukana tulee samanlainen optinen sensori, jollainen on jo yhtiön G402 Heroes Fury -hiiressä ja G502 Proteus Spectrumissa. Sensori toimii säädettävällä siirtonopeudella välillä 200 - 12000 DPI. Luonnollisesti hiiressä on myös kaksi nappia resoluution nopeaa vaihtamista varten. Mukavana lisäominaisuutena hiirtä on helppo käyttää niin vasen- kuin oikeakätisenäkin.

Pelinautinnon maksimoimiseksi hiiri käyttää 2,4 GHz:n radioyhteyttä, jossa on erittäin alhainen latenssi ja millisekunnin vasteaika. Logitechin mukaan hiiri on näin nopeampi kuin kaikki muut langalliset ja langattomat hiiret. Oman testini mukaan hiiri todellakin on "heti paikalla" ilman minkäänlaista viivettä USB-liitännän kytkemisen jälkeen. Akun luvataan kestävän 32h ilman valoja ja täydet 24h niiden kanssa. Varoitus virran loppumisesta annetaan, kun ytyä on jäljellä enää 20 % ja akun lataaminen ottaa aikaa vain muutaman tunnin. Hiiren toimintaa voi muuttaa lennossa langallisen ja langattoman välillä hätätapauksien varalta. Muutos kahden toimintatavan välillä on saumaton: kaikki vain toimii.

G900:n nappien painaminen on kevyttä ja nautinnollista. Suunnittelijat ovat rakentaneet hiiren siten, että napin matka alkuasennosta ala-asentoon on lyhyempi, ja painamiseen tarvittava sormivoima on vähäisempi kuin kilpailijoiden tuotteissa. Tämä yhdistettynä langattomuuteen ja hiiren yleiseen keveyteen tuntuvat merkittävältä päivitykseltä. Myös ulkoisiin yksityiskohtiin on panostettu. Hiiren keskellä oleva rulla näyttää auton ratilta, ja useat osat näyttävät joko ontoilta tai ne on tehty muuten kevyemmiksi. Massa ei yksittäisissä komponenteissa vähene kuin ehkä muutaman milligramman, mutta kokonaisuutena vaikutus on selkeä.

Tämä on mainos:

Hiiren valaisukin on tehty oman mielen mukaan muokattavaksi. Valot saa syttymään tai välkkymään samassa tahdissa muiden Logitechin laitteiden kanssa niin halutessaan. Myös erilaisten pintojen tunnistus on mahdollista erillisen ohjelmiston avulla. Hiirtä liikutetaan kahdeksikkoa halutulla alustalla muutaman sekunnin ajan, minkä jälkeen ohjelmisto määrittää liikkumisnopeuden sopeuttaen hiiren toiminnan juuri tälle kyseiselle pinnalle sopivaksi. Erilaisia pintaprofiileja voi tallentaa kaikkiaan viisi.

No kannattaako sitten huhtikuun alussa latoa taalaa tiskiin 179 euron verran pelkästä pelihiirestä? Oma mielipiteeni on, että harrastuksensa vakavasti ottavien PC-miesten kannattaa ainakin harkita sijoituksen tekemistä.

Logitech G900 Chaos SpectrumLogitech G900 Chaos Spectrum
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erinomainen tuntuma, supernopea, sopivasti muokkausmahdollisuuksia
-
kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä