Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G910 Orion Spark

Laitetestissä Logitechin pramea pelinäppäimistö.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Logitechin G-sarja on suunnattu eritoten vannoutuneille PC-pelaajille sekä tietysti kaikille niille, jotka haluavat laitteiltaan maksimaalista suorituskykyä. Tällä kertaa testipenkkiin saapui G910 Orion Spark, johon oli jo ennakkotietojen perusteella kovat odotukset. Pettymys olisi voinut olla kova, mutta niin ei onneksi käynyt. Näppäimistö oli juurikin niin loistava kuin olin toivonut.

HQ

Logitech on valmistanut laitteita jo vuosikymmeniä, ja tämä kokemus näkyy etenkin arviolaitteessa. Näppäimistö on painava ja erittäin tukeva. Valmistuslaatu on ensiluokkaista. Se on kaikista suunnista tyylikäs ja hyvin viimeistelty, mikä erottaa sen muun muassa Razer Blackwidow Chromasta ja Corsair K70 RGB:stä, jotka tuntuvat perinteisimmiltä ja tylsemmiltä designiltaan. Kosketuspintojen mainion tuntuman huomaa heti kun laitteen purkaa ulos pakkauksestaan.

Logitech G910 Orion Spark

Orion Spark on edellä mainittujen kilpailijoiden tavoin takavalaistu. Se tarjoaa samoin valtavan 16,8 miljoonan värivalikoiman, jolla näppäimistön saa hehkumaan juuri niin miten haluaa. Väreissä ja voimakkuudessa on todella paljon säätövaraa, ja värit ovat kaikin puolin pontevat ja kirkkaat. Värikylläisyys voi tuntua joistain hassulta, mutta henkilökohtaisesti pidän ominaisuudesta valtavasti. Ympäristön ja pelien värimaailmaan mukautettu näppis on pieni mutta äärimmäisen tyydyttävä tyyliseikka.

G910 on kooltaan suurempi kuin esimerkiksi Corsair K70 RGB johtuen vasemmalla puolella olevista makronäppäimistä ja telakasta, jonka voi myös irrottaa kännykkää varten. Mukana on myös kaksi eripaksuista rannetukea, jotta ergonomian voi säätää itselleen sopivaksi. Tuntuu, että Logitechilta on ajateltu kaikkea. Ominaisuudet ja toiminnot on sijoiteltu todella fiksusti, ja kokonaisuutta on helppo käyttää vaikka ei olisikaan mikään himo PC-käyttäjä.

Tämä on mainos:
Logitech G910 Orion Spark

Näppis on myös helppo asentaa USB:n avulla ja tarvittavat ohjelmistot nappasi kätevästi Logitechin sivuilta. Tässä yhtiö on selkeästi edellä kilpailijoitaan. Näppäinten, makrojen ja valaistuksen ohjelmoiminen ja säätäminen on yksinkertaista ja automaattinen skannaus pitää huolta, että pelikirjasto on heti käytettävissä ja säädettävissä täydellisesti uuden näppäimistön kanssa. Peleille saa myös saman tien omat profiilit, jotka muuttavat valaistuksen käymään yhteen pelin kanssa. Kätevää ja helppoa.

Parasta G910:ssa on kuitenkin käyttömukavuus. Tuntumasta ei ole mitään pahaa sanottavaa, ja vaste painalluksille on täydellisen välitön. Näppäinten muoto on myös juuri sopiva ja rannetukien kanssa löysin optimiasennon aivan luonnostaan. Ovela skaalaus supernopeissa mekaanisissa Romer-G-kytkimissä ja näppäinten syvyydessä tuntui hetken kummalliselta, mutta siihenkin tottui todella nopeasti, ja pian paluuta vanhaan ei olisi voinut edes kuvitella.

Logitech G910 Orion Sparkista on vaikea keksiä mitään kritisoitavaa. Kyseessä on yksinkertaisesti parhaimpia, ellei jopa paras näppäimistö, mikä minulla on ollut testissä. Se on suhteellisen kallis, mutta niille jotka ottavat pelaamisen vakavasti, on se koko rahan arvoinen sijoitus. Suosittelen lämpimästi.

Tämä on mainos:
Logitech G910 Orion Spark
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Hieno design, loistavaa valmistuslaatua, äärimmäisen mukava käyttää, lähes täydellisyyttä hipova tarkkuus ja näppäinnopeus
-
Hieman kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä