Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech Joystick for iPad

Suosiostaan huolimatta Applen iPad ei ole vailla ongelmia mitä peleihin tulee. Ilman fyysistä palautetta ohjattavuus kärsii etenkin konsolipelejä emuloivissa räiskintä- ja tasoloikkapeleissä. Logitechin ehdokas ongelmanratkaisuun on erikoinen imukupeilla kiinnitettävä ohjaintatti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tatti on härpäkkeenä erittäin yksinkertainen. Kaksi imukuppia kiinnittää sen (ainakin uutena) tukevasti iPadin nurkkaan. Erikoinen muovinen spiraalijousi vastaa vastuksen tuottamisesta keskellä nököttävälle tatille ja sen alta löytyvälle kapasitatiiviselle vastakappaleelle. Kokonaisuus on hyvin kevyt ja helppo ottaa mukaan paketissa tulevan pussukan kanssa minne vain iPadin kanssa.

HQ
Logitech Joystick for iPad

Testatessa fiilikset olivat hieman ristiriitaiset. Toisaalta tatti toi paljon kaivattua fyysistä tuntumaa peleihin kuten scifi-räiskintä NOVA 2:een, mutta itse tuntuma vaati yllättävän paljon totuttelua "lo-tech - toteutuksensa" takia. Ohjaintuntuma ei ole kovinkaan lähellä esimerkiksi konsoleiden tatteja, sillä Logitechin joystic ei luonnollisesti voi taittua keskipisteensä päällä vaan liikkuu XY-akselilla iPadin pinnalla. Mekaaninen kesto on myös kyseenalainen, sillä koko härveli hajoaa heti, kun joku muovisen jousimekanismin osista antaa periksi. Testissä sitä ei ole toistaiseksi tapahtunut. Myös kapasitatiivisen vastakappaleen liike iPadin pinnalla aiheutti kysymysmerkkejä, sillä se kääntyy helposti hieman kulmalleen ja teräväreunaisuudessaan voisi aiheuttaa naarmuja.

Logitechin tatti on parhaimmillaan peleissä, joissa ohjainnappien sijoittelua ruudulla voi säätää pelin asetuksista. Tällöin tatti on helppo laittaa optimaaliseen paikkaan ruudun kulmaan. Jos kärsit esimerkiksi hikoilevista näpeistä ja sen kautta häviävästä tuntumasta, tatti voi olla ratkaisu ainakin joidenkin pelien kohdalla. Nyt se jää hieman väliinputoajaksi halvan toteutuksensa takia. Noin 15 euron hintaisena hankinta ei tosin innokkaan pelaajan budjettia tuhoa. Itse en vain tottunut sen tuntumaan ja huomasin pian pelaavani ilman.

Logitech Joystick for iPad
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Helppo asettaa paikalleen Halvahko
-
Tuntuma vaatii totuttelua Pitkäikäisyys epäilyttää
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Logitech Joystick for iPad

Logitech Joystick for iPad

LAITEARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Suosiostaan huolimatta Applen iPad ei ole vailla ongelmia mitä peleihin tulee. Ilman fyysistä palautetta ohjattavuus kärsii etenkin konsolipelejä emuloivissa räiskintä- ja tasoloikkapeleissä. Logitechin ehdokas ongelmanratkaisuun on erikoinen imukupeilla kiinnitettävä ohjaintatti.Ladataan seuraavaa sisältöä