Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech StreamCam

Helppokäyttöinen, monipuolinen ja fyysisesti varsin painava.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Laitearvioissani painotan aina aluksi yhtä asiaa: en koe olevani niin sanottu teknologinen eläin. Siksi keskityn arvioissani tarkkojen mittaustulosten sijasta siihen, miten helppoa laitteen käyttöönotto on, ja miten miellyttävää se tärkein eli varsinainen käyttäminen on.

Suoratoistamisen merkitys kasvaa koko ajan videopelaamiseen liittyvän sisällön kuluttamisessa ja tuottamisessa. On siis selvää, että laitevalmistajat haluavat reagoida tähän kysyntään. Logitech tarjoaa noin 160 euron hinnalla erityisen striimauskameran, joka on kaikin puolin hyvä valinta ensimmäiseksi striimikameraksi.

Logitech StreamCam onnistuu loistavasti juuri siinä kaikkein tärkeimmässä eli käytön helppoudessa. Otin kameran pakkauksesta, yhdistin sen yhdellä paksulla USB-C-johdolla läppäriini, kiinnitin kameran omalla klipsulla näytön ylälaitaan ja siinä se. Kaikki toimi tämän jälkeen hienosti. Toki menin jälkeenpäin tuunailemaan asetuksia eri tavoilla niin kuvan kuin äänenkin suhteen. Käyttöönoton helppous teki siitä huolimatta suuren vaikutuksen, ja moista on pidettävä erittäin isona plussana.

Logitech StreamCamLogitech StreamCam
Tämä on mainos:

Kuvaa tallentuu tarkkuudella 1080p ja 60 fps, mikä on nykyaikana jo melkein minimivaatimus. Mikrofoni on sijoitettu linssin ympärille, ja muotoilu näyttää hieman koveralta. Lopputuloksena mikrofoni sieppaa puheäänen loistavasti, ja lisäksi taustahälyä ei juurikaan kuulu. Testasin verrokkina omia Razer Nari -kuulokkeitani, joiden mikrofonin kautta kuuluva puheääneni on paljon särkyvämpi ja metallisempi. Helppokäyttöisyyden ohella siis Logitech StreamCamin mikrofonin laatu ilman erillisiä tuunailuja teki erittäin suuren vaikutuksen.

Fyysisesti kamera on melkoisen iso ja painava. Kuvattavan syliin suuntautuva tahaton kellahtaminen estetään takaa lähtevällä paksulla johdolla, joka lisää odotetusti taaksepäin suuntautuvaa painoa. Ratkaisu on toimiva. Jo edellä mainittu USB-C-liitännän käyttäminen vapauttaa tietokoneen "tavalliset" USB-paikat muuhun käyttöön, kuten hiirelle ja erillisille kuulokkeille. Paketissa ei tule mukana omaa jalkaa, mikä vaikuttaa jonkin verran siihen, mihin kameran pääsee kiinnittämään omaa lähetystä varten.

Logitech StreamCamLogitech StreamCam

Logitechin oma ohjelmisto on odotetusti suomenkielinen, ja erittäin helppo käyttää. Erilaisia vaihtoehtoja ja kikkailuja ei ehkä ole tarpeeksi asiaansa vihkiytyneelle asiantuntijalle, mutta kaltaiselleni käytön helppoutta tavoittelevalle videopuhujalle ohjelmisto on mitä parhain.

Tämä on mainos:

Tällä hetkellä StreamCamin erottaa muista Logitechin vastaavista kameroista mahdollisuus kuvata helposti myös pystysuuntaista videota kuvasuhteella 9:16. Itselleni ei ominaisuudelle ole käyttöä, mutta osaan kuvitella, että osalle suoratoistajista ominaisuus on passeli.

Arvioin noin vuosi sitten Logitech C922 Pro Stream Webcamin, ja siihen verrattuna Logitech StreamCam on kaikin tavoin parempi. Siksi hinnassa vaadittava noin 50-60 euron lisäpanostus on kannattava.

Logitech StreamCam
Logitech StreamCam
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Nopea asentaa, helppo käyttää, hyvä mikrofoni, hyvä kuvanlaatu, ohjelmisto suomeksi
-
Ei omaa jalkaa mukana, melko painava kamera
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä