Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Loki

Loki (Disney+), 1. kausi

Nautittava matka. Elämänkulkuani se ei muuta, mutta nautittava katsomiskokemus Loki kuitenkin on.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

WandaVision uskalsi ottaa luovalla tavalla omia riskejään, mutta Loki on toistaiseksi se kunnianhimoisin Marvelin sarja. Mittakaava on galaktinen, herätetyt kysymykset syvällisiä, ja analyysin alla todellakin on se Marvelin monipuolinen pahis. Ja kaikki pakataan värikkääseen ja näyttävään kuosiin. Toisin sanoen tavaraa mahtuu runsaasti kuuteen jaksoon.

Lokin ensimmäinen kausi on nopea. Mukana on muutamia hiljaisempia hetkiä, mutta pääasiassa eteenpäin paahdetaan höyryveturin vauhtia. Näin ollen mukaan livahtaneissa kerronnallisissa virheissä ei viivytä, mutta toisaalta katsojalle ei myöskään anneta tarpeeksi aikaa sisäistää niitä syvällisiä osuuksia. Jossain mielessä luvassa on siis klassista Marvelia.

HQ

Vaihtelua kuitenkin riittää. Loki kulkee aina kellarista kuoleville planeetoille saakka, ja ostoskeskuksesta ajan tuolla puolen möyryävään kuolettavaan myrskyyn. Digitaalitehosteet ovat hieman epätasaiset jäljeltään, mutta kaikkiaan tarina kerrotaan näyttävästi ja hyvin. Lokin rinnalla The Falcon and the Winter Soldier näyttää suorastaan tylsältä.

Tämä on mainos:

Tempo on se suurin ongelma, sillä ajoittain tunteita herättäviin kohtauksiin ei ole aikaa jäädä riittävän pitkäksi aikaa. Vauhti vaikuttaa jopa dialogiin, sillä tunteisiin vetoava sanailu saattaa katsojasta tuntua koomiselta ja ironiselta. Tempon ongelmista huolimatta katsomiskokemus jää reilusti plussan puolelle.

Tom Hiddleston ei ole ulosannissaan aina parhaimmillaan, vaikka yleensä onkin. Owen Wilson loistaa Morbiuksena, ja loistava on myös Sophia di Martino. Mukana on myös yllärihahmo viimeisessä jaksossa.

LokiLoki

Taistelukohtaukset ovat se osa-alue, joka jättää eniten toivomisen varaa. Loki toki viskoo loitsuja sinne ja tänne, mutta ne fyysiset tappelut ovat kankeita ja tylsiä. Oikeastaan miltei kaikki nähtävät tappelut ovat alta sen riman, mitä Marvelilta on totuttu odottamaan. Yhdessä kohtauksessa jopa näkyy, etteivät iskut oikeasti osu kohteeseensa.

Tämä on mainos:

Suurin osa kaudesta kuluu kuitenkin onneksi isoja kysymyksiä pohtiessa. Loki muun muassa hyväksyy roolinsa pahiksena, jonka kohtalona on epäonnistua ikuisesti. Jos siis haluaa olla perillä siitä, mitä kaikkea Marvelin elokuvissa jatkossa tapahtuu, on syytä katsella Loki.

Loki on nautittava katsomiskokemus. Elämää se ei mullista, mutta viihdyttävää menoa on luvassa.

Loki
LokiLoki
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä