Suomi
Gamereactor
artikkelit

Luigi - varjoisten kujien putkimies

Super Mario Brosin velikaksikko on tehnyt pitkän matkan, mutta jonkun täytyy aina olla peränpitäjä. Tällä kertaa me kuitenkin nostamme Luigin arvoiseensa asemaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Luigin tarinaa värittävät varjoissa eläminen ja vuosien syrjäytyminen. Jo tämän suosikkiväri kertoo missä mennään. Vihreää; sammalta ja rauhaa, pehmeää, vailla voimaa. Tätä on kestänyt jo vuosia, mutta nyt pikkuveli on sentään saanut oman, ainutlaatuisen pelinsä. Luigi's Mansion 2 on vieläpä sangen hyvän jatko-osa, kuten arviommekin todistaa.

Mitä mahtaa Luigi miettiä katsellessaan Nintendon sankareita tuulettavaa sivustoa ja sen hahmovalikoimaa? Mario on saanut ykköspaikan, Luigin jäädessä varjoihin, taas.

"Aina vaan Mario, ja joku Pikachu. Inhoan keltaista! Ja ihme pinkki höpöpallo Kirby? Onko se muka minua tärkeämpi?! Entä Pit Kid Icaruksesta? Linkin vielä ymmärtää, sillä on ainakin makua värien suhteen."

Nämä ovat selvästi rankkoja aikoja putkimiehelle, joten nostetaanpa nyt Luigia esiin ja muistellaan tämän hienoimpia, hauskimpia ja tärkeimpiä esiintymisiä.

Tämä on mainos:
Luigi - varjoisten kujien putkimies

Mario Bros. (1993)
Mario Bros. on kaikkien tasohyppelyiden äiti. Peli on toki nimetty Marion mukaan, mutta Luigi oli aina mukana auttamassa silloin kun pystyi. Yhdessä nämä loikkivat vihollistensa päälle ja potkivat nämä pois maisemia pilaamasta. Veljekset olivat myös toimessaan tasaväkisiä!

Luigi - varjoisten kujien putkimies

Super Mario Bros. 3 (1990)
"Kiitos Mario, mutta Prinsessa on toisessa linnassa." Nämä sanat kohdistettiin aina punapukuiselle veljelle, vaikka myös Luigi oli hommissa mukana. Tämä jäi aina toisen, omaa NESiä vailla olevan pelaajan ohjastettavaksi. Luigi tietää monia muita paremmin, kuinka kaikki on aina alussa vaikeaa.

Tämä on mainos:
Luigi - varjoisten kujien putkimies

Super Mario Kart (1993)
Luigi pysyi kakkosmiehenä myös kart-radalla, kuten tämän paikka valikoissakin jo kertoo. Ainakin tällä oli samat kyvyt kuin Mariolla, vaikka jotkut uskovatkin, että Luigin pidempi kroppa tuottaa enemmän ilmanvastusta. Taikauskoa!

Luigi - varjoisten kujien putkimies

Luigi's Mansion (2002)
Luigin ensimmäinen oma peli nähtiin Gamecubella vuonna 2002. Valitettavasti se maalasi miehestä pelkurin, jonka oli etsittävä suositumpi veljensä vaarallisesta kummitustalosta. King Boo järjesti Luigille tuolloin paljon vaikeita aikoja. Peli on suuri sisäinen menestys Nintendolla.

Luigi - varjoisten kujien putkimies

Mario & Luigi: Superstar Saga (2003)
Vuonna 2003 Luigi valloitti taas uuden konsolin veljensä rinnalla. Tällä kertaa kyseessä oli Game Boy Advance, ja pelinä oli Mario & Luigi: Superstar Saga. Luigi näytti tällä kertaa iloisemmalta, ja oli jo yhdenvertaisemmassa asemassa veljensä kanssa. Matka varjoista oli todellakin alkanut.

Luigi - varjoisten kujien putkimies

New Super Mario Bros. (2006)
Vuonna 2006 veljet ilakoivat jo Wiillä. Luigi loikki veljensä kanssa lävitse jäisten maisemien, aavikkojen ja arvoituksellisten linnojen tässä hurmaavassa tasoloikassa. Peliin sisältyi 80 tasoa kahdeksassa maailmassa, ja jokainen niistä oli aivan yhtä hauska myös putkimiehistä nuoremmalla pelatessa.

Luigi - varjoisten kujien putkimies

Super Paper Mario (2007)
Luigi hyppäsi pahiksen armeijan riveihin tässä roolipelissä, ja taisteli Mariota vastaan omatekoinen velibotti rinnallaan. Mario tietenkin pisti pahaksi käyneelle pikkuveljelle ja tämän botille nokkaan. Luigi korjasi myöhemmin virheensä peittoamalla Dimenzion, eli todellisen pahiksen.

Luigi - varjoisten kujien putkimies

Luigi's Mansion 2 (2013)
Luigin täytyy taas terästäytyä ja palata haamujahdin pariin. Ainakin tämä pääsee tällä kertaa yli identiteettikriisistään ja astuu lopullisesti ulos Marion varjosta. Välillä Luigi jopa unohtaa, että hän on pelastamassa velipoikaansa, koska seikkailu on vain yksinkertaisesti niin viihdyttävä.Ladataan seuraavaa sisältöä