Suomi
Gamereactor
lifestyle

Maailman suurin shakkiskandaali päättyy päähänpistoon

Molemmat osapuolet ovat kuroneet kiinni, mutta on mahdollista, että se lämpenee uudelleen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Shakki saattaa tuntua erittäin vaikealta peliltä huijata, mutta kun maailmanmestari Magnus Carlsen tapasi Hans Niemannin, hän uskoi vastustajansa huijaavan. Carlsen kieltäytyi pelaamasta Niemannia vastaan yhden siirron jälkeen ja julkaisi sitten lausunnon, jossa hän uskoi Niemannin huijanneen useita kertoja.

Chess.com sitten tuki tätä väitettä toteamalla, että Niemann oli huijannut yli 100 pelissä. Niemann kuitenkin ampui takaisin oikeusjutulla Carlsenia, Chess.com ja kourallista muita ruumiita vastaan. Oikeusjuttu oli 100 miljoonaa dollaria, ja jonkin aikaa näytti siltä, että asiat menivät ydinvoimaan shakkiyhteisössä.

Sittemmin oikeusjuttu on vedetty pois, ja Chess.com on julkaissut uuden lausunnon, jonka mukaan se on selvittänyt asiat Niemannin kanssa. "Hans on täysin palautettu Chess.com, ja odotamme innolla hänen osallistumistaan tapahtumiimme", lausunnossa lukee. "Haluamme myös vahvistaa, että seisomme Hansia koskevan lokakuun 2022 julkisen raporttimme havaintojen takana, mukaan lukien se, että emme löytäneet ratkaisevia todisteita siitä, että hän olisi huijannut missään henkilökohtaisissa peleissä."

Niemann näyttää myös olevan tyytyväinen tapaan, jolla asiat ovat sujuneet, mutta suurmestari Hikaru Nakamura voisi räjäyttää tämän tapauksen jälleen auki. Hän väittää, että "monet suurmestarit" ovat ajatelleet huijaamista, ja sanoo, että hän voisi nimetä nimiä tulevaisuudessa.

Tämä on mainos:

Kestääkö rauha? Ota selvää ensi viikolla radiodraamasta, josta shakkiyhteisöstä on tullut.

Maailman suurin shakkiskandaali päättyy päähänpistoon
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä