Suomi
Gamereactor
ennakot
Magicka 2

Magicka 2

Magicka 2 rakentaa ensimmäisen osan vahvuuksien päälle ja heittää mukaan taistelujen luonnetta radikaalisti muuttavia esineitä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Joitain asioita ei osaa ymmärtää tai arvostaa, ennen kuin ne on kokenut itse. Minulle kävi näin Magicka 2:n kanssa, sillä viime vuoden Gamescomissa pelin avustava tuottaja Peter Cornelius kertoi pelin luonnetta muuttavista Artefact-esineistä. Ne kuulostivat "ihan kivoilta", mutta eivät tuntuneet mitenkään erikoisilta. Ehkä kyse oli liian vaisusta myyntipuheesta, tai ehkä en vain käsittänyt niiden vaikutusta. Niiden idea on käytännössä sama kuin Halo-sarjan pääkalloilla, eli ne muuttavat pelin perussääntöjä. Tällä kertaa pääsimme testaamaan niiden toimimista käytännössä, ja kyseessä on todellakin valtavan hieno uudistus.

HQ

"Käytännössä Artefact-esineet muuttavat taistelujen kulkuja heittämällä mukaan täysin uusia sääntöjä", Cornelius selitti uusimman testisessiomme jälkeen. "Emme kerro pelaajille miten peliä täytyy pelata, vaan päästämme heidät kokeilemaan itse erilaisia asioita. Jos haluat pelata täysin kaistapäisesti, olet vapaa tekemään niin. Voit esimerkiksi liikkua huomattavasti normaalia nopeammin, olla immuuni tulelle, kääntää pois kaikki parannusmahdollisuudet, teleportata jokaisen tapon jälkeen satunnaiseen paikkaan ja niin edelleen. Muokkausmahdollisuuksia on todella paljon, ja voit tukea juuri niitä osa-alueita joista itse pidät."

Pelistä löytyy yhteensä yli 50 Artefact-esinettä, ja osassa niistä on jopa useita erilaisia tasoja. Niitä voi myös yhdistellä keskenään, ja kerralla käytössä voi olla kuusi kappaletta. Ehkä haluat tehdä vihollisista kovempia, mutta se osoittautuu liian kovaksi palaksi. Niinpä lisäät soppaan toisen Artefactin, jonka avulla saat itsellesi lisää elämää. Masokistien ja kunnon haastetta kaipaavien kannattaa kokeilla vihollisia, joiden elämä palautuu jatkuvasti. Ehdotin testaukseni aikana, että olisi mukava jos mukana olisi mahdollisuus arpoa jokaiseen peliin satunnaiset bonukset. Palautteeni otettiin hyvin vastaan, sillä Cornelius kertoi heidän harkitsevan asiaa.

Tämä on mainos:

Testasin myös pelin Challenge-haastetilaa, joka tarjosi 20 kierrosta tiivistä toimintaa pienehköillä areenoilla. Kokemus osoitti sen, kuinka pieniltä ominaisuuksilta Challenge-tila ja Artefactit kuulostavat paperilla, mutta kuinka ne täydentävät ja sulautuvat loistavasti osaksi pelin taistelusysteemiä. Challanget tarjoavat intensiivisemmän ja taistelupainotteisemman kokemuksen, ja Artefactien avulla jokainen yritys tuntuu täysin erilaiselta.

Magicka 2

Magicka 2:ssa on luonnollisesti myös paljon muutakin sisältöä, eikä sen viehätys näytä rakentuvan pelkästään sen luonnetta muuttavien esineiden ympärille. Ne toimivat ainoastaan hienona katalyyttinä, joka tehostaa ensimmäisestä osasta tuttua kaavaa. Loitsujen yhdisteleminen ja heitteleminen on yhtä hauskaa ja addiktoivaa kuin neljä vuotta sitten. Pelisarjaan vasta tutustuvat löytävät varmasti omat suosikkinsa yhdistelmistä, kun taas veteraanit voivat turvautua laajemman arsenaalin mukanaan tuomaan vaihteluun.

Lopulta edes parhaimmat pelaajat eivät pysty hallitsemaan toiminnan kulkua, ja taistelujen tiimellyksessä tapahtuu usein virheitä. Tämä ei ole kuitenkaan mikään moite, sillä juuri kaoottisuus ja kohellus olivat ensimmäisen pelin suurimpia valtteja. Loitsuilla voi vahingoittaa myös kavereita, ja tarkkuutta vaalivat voivat nostaa kamuihin tehtävän vahingon määrän vaikka 1000 prosenttiin.

Tämä on mainos:

"Olemme keskittyneet kehityksessämme ensimmäisen Magickan parhaimpiin puoliin", Cornelius selitti. "Ihmiset pitivät suunnattomasti loitsujen sekoittelusta, joiden avulla oli mahdollista luoda täysin uudenlaisia taikoja. Halusimme ehdottomasti laajentaa tätä konseptia, sillä se on yksi pelin perusteista. Jos tämän poistaa, ei kyseessä ole enää Magicka. Laajentamisen lisäksi kiillotimme ja kehitimme ominaisuutta edelleen, jotta se olisi niin hyvä ja toimiva kuin vain mahdollista. Samaa periaatetta sovelsimme myös Artefacteihin, ja edes me emme tiedä kaikkia mahdollisia yhdistelmiä. Niitä on yksinkertaisesti niin paljon."

Testasin Magicka 2:sta Playstation 4:llä ja se istui mainiosti konsolin ohjaimelle. Tämä ei ole oikeastaan yllätys, sillä ensimmäistä Magickaa oli myös nautinnollista pelata Xbox 360:n ohjaimella. Pelin ytimenä on edelleen hauskanpito kavereiden kanssa, ja vieläpä mieluiten samalla sohvalla. Tämä siitäkin huolimatta, että juuri verkkopelien sujuvuuden varmistaminen oli Paradoxin ja Piece Interactiven parannuslistojen kärjessä jatko-osaa mietittäessä.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Magicka 2

Magicka 2

ENNAKKO. Kirjoittaja Bengt Lemne

Magicka 2 rakentaa ensimmäisen osan vahvuuksien päälle ja heittää mukaan taistelujen luonnetta radikaalisti muuttavia esineitä.Ladataan seuraavaa sisältöä