Suomi
Gamereactor
arviot
Malicious Fallen

Malicious Fallen

Ihmishenkiastian yksipuoliset seikkailut

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Malicious Fallen tuo aiemmin kolmospleikkarilla ja PS Vitalla nähdyn Malicious-toimintaseikkailun Playstation 4:lle. Kunhan pelaaja on selvinnyt pitkähköstä tekstipainotteisesta alkulämmittelystä, on aika lähteä pelastamaan Santivillen kuningaskuntaa Malicious-olennolta ja pahiksiksi muuttuneilta, Maliciousin valtaan langenneilta sankareilta.

Malicious Fallenin alku on harvinaisen laimea lähtölaukaus muuten niin vauhdikkaalle sankaritarinalle. Pelaaja joutuu lukemaan televisionsa ruudulta sivukaupalla tekstiä Santivillen historiallisista tapahtumista saadakseen edes jonkinlaisen käsityksen pelin alkuasetelmaan johtaneista tapahtumista. Vielä tämänkään jälkeen ei päästä toiminnan syrjään kiinni, vaan luvassa on pitkä ja monotoninen harjoittelujakso.

Toisaalta pelin toimintojen treenaamisesta on oikeasti hyötyä, sillä hahmon kykyjen ja pelin erikoisen perusidean on paras olla hallussa toiminnan alkaessa. Pelaaja ohjaa eräänlaista ihmisen muotoista henkiastiaa, joka liikkuu leijailemalla maanpinnan yläpuolella ja käyttää kallisarvoisia, rivivihollisten kurmottamisesta saatavia manapisteitä itsensä korjaamiseen. Mitään varsinaista terveysmittaria ruudulla ei ole, vaan pelaajan on itse tarkkailtava ihmishenkiastiansa kuntoa taisteluiden keskellä - jos tältä alkaa puuttua jalkoja tai käsiä, on paras livahtaa nurkan taakse korjausoperaatioon.

Malicious Fallen koostuu erilaisista pomotaisteluista, joiden puitteissa pelaaja kohtaa erilaisissa kentissä armeijallisen vihollissotilaita sekä näitä komentavan pääjehun. Konnia voittamalla hahmo saa käyttöönsä uusia kykyjä, joiden myötä henkiastian selässä lepattava taikaviitta muuttuu esimerkiksi nyrkeiksi, miekaksi tai kohteeseensa hakeutuviksi säteiksi. Peli ei kuitenkaan houkuttele vaihtelemaan kykyjä ja kokeilemaan uusia juttuja, sillä edellä mainitulla nyrkkiparilla pärjää aivan mainiosti.

Malicious Fallen
Tämä on mainos:

Pelin pomotaistot ovat nimittäin hyvin suoraviivaista napinhakkaamista, jota rikkovat ainoastaan säännöllisin väliajoin tehtävät korjaustoimenpiteet ja rivivihollisten pieksäminen ylimääräisten manapisteiden toivossa - yhteenotot eivät ole todellakaan esimerkiksi God of War -sarjan pomomittelöiden kaltaisia monivaiheisia näytöksiä. Toisaalta vauhdikkaimmissa kohdissa Malicious Fallenin taistelut ovat varsin mukaansatempaavia, kun rakennukset sortuvat pelihahmon ja pomon iskuista ja jaloisssa pyörivät sotilaat lentävät pitkin poikin taistelukenttää.

Pelihahmon liikuttaminen ei ole täysin ongelmatonta, sillä tämä liukuu kentissä eteenpäin välillä turhan nopeasti, ja iskun keskittäminen edes vihollisen suuntaan on välillä varsin haastavaa. Lisäksi toimintaseikkailujen akilleenkantapää eli jälkijunassa laahaava kamera on pilaamassa iloa säännöllisin väliajoin, kun kameramies ei meinaa pysyä ilmassa liitelevän pelihahmon perässä.

Malicious Fallenin animehenkinen pelihahmo on piikkitukkaisuudessaan ja suurisilmäisyydessään näyttävä ilmestys, ja pomosuunnittelunkin puolella löytyy hyvin suunniteltuja vastustajia. Sarjakuvamaiset hahmot istuvat hienosti The Legend of Zelda: Skyward Swordin visuaalista ilmettä muistuttavaan, vesivärihenkiseen pelimaailmaan, ja taustalla pauhaava sinfoniaorkesterikin suoriutuu työstään upeasti.

Alvionin toimintaseikkailu on mielenkiintoinen, mutta kovatasoisiin kilpailijoihinsa verrattuna väkisinkin vaatimattomaksi jäävä kokonaisuus.

Tämä on mainos:
Malicious FallenMalicious Fallen
HQ
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Näyttävät miljööt ja hahmot, erikoinen peli-idea, mainiot musiikit
-
Jähmeä tarinankerronta, onneton kameratyöskentely, ongelmat hahmon liikuttamisessa, itseään toistavat taistelut, tylsät erikoiskyvyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä