Suomi
Gamereactor
arviot
Mario Kart 7

Mario Kart 7

Mario Kart on täällä taas ja tällä kertaa Nintendo 3DS:llä. Järjestysnumeroissa ollaan päästy jo peräti seitsemänteen osaan, eikä onnenluku petä. Uuden Mario Kartin omistajan on helppo hymyillä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jos on koskaan pelannut Mario Karteja, tietää mistä tässäkin on kyse. Tutut suosikkihahmot istutaan mikroautojen rattiin, ja sitten ajetaan kilpaa läpi hulvattomien ja ansoja täyttä olevien ratojen. Voittaja ei määräydy pelkästään ajotaidoilla, vaan radoilta löytyy erilaisia voimaesineitä, joilla muiden kuskien elämästä pääsee tekemään hankalampaa. Mitä kauempana kärjestä on, sitä parempia tavaroita arpa suo. Voimakas esine oikealla hetkellä voi kääntää kisan järjestyksen aivan päälaelleen, joten kärjestä kahdeksanneksi putoaminen ei koskaan ole uutinen. Sanoi kuka mitä tahansa, juuri arvaamattomuus ja yllätyksellisyys tekevät sarjasta niin viihdyttävän.

Mario Kart 7:ssa sarjan hauskuus on tallella. Mitään järkyttäviä uutuuksia on turha odottaa, mutta 16 uutta rataa sekä lentämisen ja sukeltamisen mahdollistavat lisälaitteet tarjoavat sen minimaalisen määrän tuoreutta. Liitovarjo ja sukelluspropelli ovat kyllä tervetulleita lisäkkeitä ja lisäävät kenttiin mukavasti syvyyttä ja korkeuseroja. Ratoja löytyykin yhteensä 36 kappaletta, ja tuttuun tapaan mukana on jälleen suosituimmat radat sarjan aikaisemmista osista. Vanhat kentät saavat kivasti lisäpontta ja yllätyksellisyyttä, kun tavallisen hyppyrin sijaan matka saattaakin yhtäkkiä kiitää pitkiä matkoja läpi ilmojen tai vetisten syvyyksien.

Mario Kart 7Mario Kart 7

3DS:n ominaisuuksia käytetään pelissä kivasti hyödyksi. Street Passin avulla ohikulkijoiden kanssa voi vaihdella ennätyksiä ja haasteita, ja verkkopeli onnistuu seitsemän muun pelaajan kanssa niin internetin kuin lähiverkonkin yli. Peliseuraakin löytyi yllättävän nopeasti ja pelit olivat mukavan tiukkoja, kuten ihmisvastustajia vastaan pitääkin. Kasvottomien vastustajien tarjoamaa hupia on kuitenkin mahdotonta verrata samalla sohvalla pelaajien riemuun ja tuskaan, mutta on silti hauska huomata, että Mario Kart 7:n moninpelivaihtoehdot ovat kevyesti alustansa kattavimmat.

Tämä on mainos:

Mario Kart 7 hurjasteleekin odotetusti 3DS:n parhaimpien pelien joukkoon. Ulkoasultaan se on nätti kuin mikä ja 3D toimii kuin unelma - aivan kuin Marion uudessa tasoloikkailussa Super Mario 3D Landissä. 3D:stä ei halua missään vaiheessa laittaa pois päältä, sillä se yksinkertaisesti sopii tällaiseen värikkääseen hurjasteluun kuin ratti autoon.

Mario Kart on siirtynyt jälleen kerran hienosti taskukokoon. Huippupisteistä seiska jää jälkeen lähinnä vain siksi, ettei se yllätä oikein missään vaiheessa. Yksinpelissä tekoälyn kanssa kilvoittelusta ei oikein välity samaa vetoa kuin moninpelistä, ja sarja kaipaisikin hiljalleen joitain kunnon uudistuksia ja lisäpelimuotoja klassikoiden ohelle. Silti Mario Kart 7 on varma valinta kenen tahansa 3DS:n omistajan pelikirjastoon.

Mario Kart 7
HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ
Mario Kart 7
Mario Kart 7Mario Kart 7Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hauskuus tallella, alustan parhaan moninpelivaihtoehdot, uudet kikat virkistävät
-
Vanhat harmit tallella, uudet kikat eivät jaksa virkistää pitkään etenkään yksinpelissä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Mario Kart 7Score

Mario Kart 7

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Mario Kart on täällä taas ja tällä kertaa Nintendo 3DS:llä. Järjestysnumeroissa ollaan päästy jo peräti seitsemänteen osaan, eikä onnenluku petä. Uuden Mario Kartin omistajan on helppo hymyillä.

1
Mario Kart 7

Mario Kart 7

ENNAKKO. Kirjoittaja Gillen McAllister

Pääsimme huristelemaan 3DS:n Mario Kart 7:n parissa ennakkoon. Kokemus vaihteli korkealla liitelystä pohjasukelluksiin.Ladataan seuraavaa sisältöä