Suomi
Gamereactor
arviot
Mario Tennis Open

Mario Tennis Open

Mario on tasoloikkien lisäksi seikkaillut jo vuosia myös urheilupeleissä. Tällä kertaa vuorossa on tennistä Nintendon käsikonsolilla 3DS:llä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mario Tennis Open on mukavan onnistunut 3DS-versio vanhasta klassisesta Gamecuben Mario Power Tenniksestä, joka on rempattu kertaalleen jo Wiillekin. Uusilla mausteilla varustettua kannettavaa versiota ei millään voi haukkua huonoksi peliksi, mutta toisaalta se ei myöskään tarjoa kovinkaan paljoa uutta. 3D-grafiikkaa on kiva katsella, mutta se ei pelillisesti tuota suurta lisäarvoa. Mukana on myös 3DS:n gyroskooppia hyödyntävä ohjausmalli, mutta sekään ei ole kovin käytännöllinen perinteiseen verrattuna.

Vaikka kokemus tennispeleistä on Mario Tenniksessä toki hyödyksi, on peli lyönneiltään ja pelimekaniikaltaan melkoista kivi-paperi-sakset -kisailua. Loputtomat pallorallit voi onneksi katkoa myös tarkkaa ajoitusta vaativilla superlyönneillä.

Tuttuun tapaan pelaajat voivat valita tennissankarikseen jonkun Nintendon monista hahmoista ja myös Mii-hahmot on mahdollista tökätä mailanvarteen. Hahmot voi sitten varustaa investoimalla esinekaupassa minipeleissä tienattuja kolikkoja. Kaupassa on tarjolla mailoja, paitoja, rannekkeita, kenkiä ja kaikenmoisia asusteita, joilla on tietysti omat vaikutuksensa lyöntien voimaan, joustavuuteen ja kierteisiin. Harmillisesti erot ovat lähinnä kosmeettisia, eikä niitä huomaa kentällä juuri lainkaan.

Mario Tennis Open
Pelaamaan pääsee niin Bow-serin linnassa kuin Pingviini-saarella ja Donkey Kongin vii-dakossakin. Aavikkolla pomput ovat tietysti hitaampia. jäällä liukkaita ja puuparketilla todella vikkeliä.
Tämä on mainos:

Mario Tennis Open koostuu pääasiallisesti yksinpelistä, minipeleistä ja verkkomittelöistä. Soolopelissä pelaajan tarkoituksena on otella tiensä turnausten lävitse, jotka on jaettu perinteiseen Mario-tyyliin Cup-kisoihin. Vaikka pelaaminen on yleensä ottaen kivaa, niin vaikeustasossa esiintyy kummallisia heittelyitä. Haaste saattaakin pompata välillä todella korkealle ilman sen kummempaa varoitusta. Toisaalta ainakaan peli ei ole liian helppo verrattuna moniin aikaisempiin Marion urheilupeleihin.

Turnausten lisäksi mukana on neljä erilaista minipeliä. Shooting Rings on tennisvariaatio Pongista, ja siinä tärkeintä on hyvien kertoimien saaminen. Super Mario Tenniksessä taas pelataan klassista NES:n Super Mario Brossia paukuttamalla palloa seinää vasten, johon vanha peli heijastetaan. Yksinään se ei jaksa kiinnostaa pitkään, ja moninpelinä se onkin huomattavasti hauskempaa. Galactic Rallyssa pelataan puolestaan Super Mario Galaxyn tähtiotus Lumaa vastaan. Lyöntien täytyy olla täsmällisiä, koska toinen puoli kentästä on osin vailla pohjaa. "Laillisten" pisteiden tienaamiseksi tietty määrä palloja täytyy tulla myös palautetuksi.

Moninpelimatseja voi pelata paikallisesti tai verkossa kaikissa mahdollisissa yhdistelmissä. Yksin muita vastaan, pareissa tai kaikenmoisilla lisävaihtoehdoilla. Street Pass mahdollistaa otteluiden järjestämisen tien päällä, ja pelin pistetaulut löytyvät verkosta. Mario Tennis Open onkin erityisen viihdyttävä pelattuna ihmisiä vastaan verkossa.

Mario Tennis Open
Tämä on mainos:
HQ
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
Mario Tennis Open
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvät verkkomatsit, yksinkertainen ohjaus, kauniit 3D-grafiikat
-
Tavanomainen sisältö, tylsä tekoäly, vähän uutta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • herra luumu
    No niin olisi nyt aika arvioida mario tennis open.Peli on lyhyt ikäinen koska kun on voittanut kaikki mestaruudet peli alkaa käydä tylsäksi.Pelin... 6/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Mario Tennis OpenScore

Mario Tennis Open

ARVIO. Kirjoittaja Christian Gaca

Mario on tasoloikkien lisäksi seikkaillut vuosia myös urheilupeleissä. Tällä kertaa vuorossa on tennistä Nintendon käsikonsolilla 3DS:llä.Ladataan seuraavaa sisältöä