Suomi
Gamereactor
ennakot
Mario vs. Donkey Kong

Mario vs. Donkey Kong lupaa pulmailevaa hyvää

Tulossa on uusintaversio Nintendon klassisesta pulmailevasta tasoloikasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Nintendo Switchin Mario vs. Donkey Kong on uusintaversio vuoden 2004 Game Boyn pulmailevasta tasoloikkapelistä. Riippumatta siitä, onko alkuperäinen joskus koettu eli ei, ei se estä nauttimasta uudesta versiosta.

Paino on nyt sanalla pulmaileva. Mario vs. Donkey Kong saattaa viedä ajatukset tappelupelin suuntaan, mutta kyseessä on itse asiassa pulmapeli. Jokainen kenttä koostuu kahdesta pienestä alueesta, joissa on sitten tehtävä töitä. R-nappia pohjassa pitäen voi katsella ympäristöä, mutta muuten kaikki tarpeellinen näkyy jo valmiiksi edessä.

Varsinainen pelaaminen ei vaadi niinkään tarkkaa hyppimistä ja juoksemista, vaan enemmänkin ennakkoon suunnittelemista. Oman strategian pohtiminen ja toteuttaminen voi viedä aikaa, joka onkin se Mario vs. Donkey Kongin ydin. Toistaiseksi aikaraja ei ole ahdistanut, ja pelissä on useita keinoja hankkia lisääkin sitä aikaa.

Tämä on mainos:

Jokaisen kentän jälkeen pääsee hieman lähemmäksi Donkey Kongin jäljittämistä, joka on varastanut joukon Marion leluja nimeltä Mini-Mario. Tarina tuntuu edelleen yhtä ajankohtaiselta kuin 20 vuotta sitten, sillä Funko- ja Amiibo-tavarat ovat edelleen suosiossa. Jokaisen pelimaailman lopuksi saa tilaisuuden taistella Donkey Kongia vastaan, kunhan ensin suorittaa pulmatehtävän, jossa ohjataan Mini-Marioita keräämässä kirjaimia. Pelaaminen on yksinkertaista, mutta toimivaa. Kentät ovat sen verran lyhyitä, ettei pelaaminen tunnu tylsältä.

Pulmien ratkaisun ohella pelissä on muutakin mietittävää. Mario voi nostaa maasta kaikenlaista, kunhan on ensin hypännyt näiden päälle. Tavaroiden heittäminen on niin hauskaa kuin osaa kuvitella. Pahiksia voi heittää kokonaan ruudulta pois, mutta sitä ei kannata tehdä. Pois lentänyt pahis ilmaantuu välittömästi uudelleen aloituspaikkaansa, mikä voi johtaa ongelmiin pelaajalla.

Marion taito seistä käsillään on se paras juttu. Näin pääsee käsiksi korkeammalla oleviin tasoihin, ja samalla putoavat tavarat eivät tee lainkaan vahinkoa. Tällaiset kikat ovat mahtavia Mario vs. Donkey Kongissa, vaikkakaan pelillistä syvyyttä ne eivät tuo.

Jos on haussa haastava pulmailupeli, ei ainakaan toistaiseksi Mario vs. Donkey Kong ole sellaista tarjonnut. Pelin edetessä odotan haastetason nousevan, joskin toistaiseksi kaikki on ollut hyvinkin tasaista ja helppoa. Pelaaminen on silti mukavaa, kun värikäs on maailma, kenttäsuunnittelu toimii ja pahiksia on paljon erilaisia. Mielelläni siis pelaan loppuun saakka.

Tämä on mainos:
Mario vs. Donkey KongMario vs. Donkey KongMario vs. Donkey Kong

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä