LIVE
HQ
logo hd live | The Rogue Prince of Persia
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

   Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

   Tässä on peli, jota Marvel-fanien on kannattanut odottaa.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Edellinen Marvel Ultimate Alliance julkaistiin vuonna 2009, ja paljon on muuttunut kymmenessä vuodessa. Uusin osa on nimeltään Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order, ja se on saatavilla ainoastaan Nintendo Switchille. On taas aika taistella Thanosta vastaan, ja kerätä talteen Infinity Stone -kivet.

   Kuten ehkä jo huomaakin, peli innoittuu vahvasti Marvelin elokuvista. Juoni muistuttaa hyvin paljon Avengers: Endgamea, ja mukana nähdään niin Guardians of the Galaxya, Captain Marvelia kuin hämähäkkimiehiä Into the Spider-Versen innoittamina. Jos pelaaja on ajan tasalla Marvelin elokuvien menosta, tietää silloin jo valmiiksi kaiken tarpeellisen siitä, mitä tuleman pitää.

   Samaan aikaan Ultimate Alliance tarjoaa omaakin näkemystään tutuista hahmoista, kuten klassiset asut niin Wolverinelle kuin Kykloopillekin. Elokuvissa X-Men ja Deadpool eivät osallistuneet taistoon Thanosta vastaan, mutta nyt tämäkin puute korjataan. Mukana on hieman tuntemattomampiakin kykyjä, kuten Psylocke ja Scarlet Witch.

   Pelin ensimmäinen kappale toimii samalla opastusosiona, joskin Ultimate Alliancen veteraanit muistanevat tarvittavat askelmerkit varsin hyvin. Kevyt hyökkäys lähtee Y:llä, raskaampi isku X:llä, hyppy tehdään B:llä ja ympäristön kanssa vuorovaikutetaan A:lla. Erikoishyökkäys sitten lähtee painamalla R-painiketta ja jotain tavallista nappia. Kaiken kaikkiaan Team Ninja on onnistunut loihtimaan toimintapelin, jossa on riittävästi vaihtelua ja ruudulla kaaosta.

   Tämä on mainos:

   Tarinan kuluessa vieraillaan useissa tunnetuissa paikoissa, kuten Wakandassa ja ja Dark Dimensionissa. Samalla saadaan oiva tekosyy laittaa tuleen lisääkin tunnettuja sankareita. Juonikuviot pomppivat hieman sinne ja tänne, mutta Thanosia pieksemään tänne on tultu eikä pohtimaan syvällisiä. Jokainen kenttä ja hahmo on tehty piirroselokuvamaiseen tyyliin, mutta kaikki ovat silti tunnistettavissa. Tuloksena on siis värikäs peli, ja pelaamista jatkaa ihan vain nähdäkseen, mitä seuraavaksi tapahtuu.

   Osana kokemusta ovat toki pomotaistot, jotka ovatkin ehkä koko pelin mieleen jäävintä antia. Jälleen on Team Ninjalla ollut tilaisuus laittaa peliin mukaan myös vähemmän tunnettuja pahiksia, ja samalla pelaaminen monipuolistuu. Pomot toki vaativat erilaisia keinoja kaatuakseen.

   Omaa hyökkäysvalikoimaa pääsee päivittämään käyttäen matkan varrella mukaan karttunutta pelin sisäistä valuuttaa. Lisäksi uusia hyökkäyksiä avautuu kokemustasojen karttuessa. Aina on tarjolla jotain uutta kokeiltavaa. Puolet hauskuudesta tuleekin juuri uusien sankareiden ja erikoisempien tekniikoiden testaamisessa.

   Päivittäminen ja tuunaaminen on toteutettu yllättävän monipuolisesti. Siksi onkin hyvä, että järjestelmän salat opetetaan pelaajalle vaiheittain. Toisin sanoen pelaamisen edistyessä valikoissa puljaamiseen tulee käytettyä runsaasti aikaa, ja niin kannattaakin tehdä.

   Tämä on mainos:
   Marvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

   Lopputekstien katselemisen jälkeen on tarjolla vielä Infinity Trials. Näitä ilmestyy kirkkaina kyyneleinä pitkin universumia tarinan edetessä, ja ne tarjoavat sitten haasteita. Tehtävänä voi olla esimerkiksi pomovastuksen pieksäminen, kun omat hyökkäykset tekevät totuttua vähemmän vahinkoa. Trials-haasteiden sisällä on lisäksi vielä omia haasteitaan, kuten aikarajoja.

   Ultimate Alliancesta ei tokikaan voi puhua mainitsematta co-op-pelaamista, sillä sarjan keskeisimpiä koukkuja on aina ollut juurikin hyvässä seurassa pelaaminen. Kaikki sisältö onkin pelattavissa enintään kolmen kaverin kanssa joko paikallisesti tai verkossa. Meno toimii yhtä hyvin kuin silloin joskus vuonna 2009.

   Hauskuuden tielle tulee ajoittain kamera varsinkin silloin, kun kaksi pelaajaa kiskoo näkymää eri suuntiin. Yleensä kamera jää jumiin tai näyttää kummalliseen suuntaan ahtaissa tiloissa. Erityisen ärsyttäväksi tämä ominaisuus nousee pelin vankilaan sijoittuvassa toisessa kappaleessa.

   Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order on vankka osa pitkäikäiseen sarjaan. Pelaaminen on aivan erityisen hauskaa hyvässä seurassa, jos kohta varsinkin käsikonsolimuodossa pieni ruutu on välillä liiankin täynnä liikettä ja tavaraa. Syvyyttä ja pelattavaa on varmasti riittävästi pitämään Marvelin fanin tyytyväisenä.

   Marvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
   Marvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
   Marvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
   Marvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black OrderMarvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
   HQ
   HQ
   HQ
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   +
   Monipuolinen ja laaja hahmokaarti, paljon erilaisia Marvel-viittauksia, monipuolinen tuunaus ja hahmonkehitys, hauska ja kaoottinen pelattavuus myös kavereiden kanssa
   -
   Ärsyttävä kamera, ruudulla liikaa tavaraa käsikonsolimuodossa pelatessa
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä