Suomi
Gamereactor
ennakot
Marvel's Avengers

Marvel's Avengers E3-ennakossa

Gamereactor pääsi katsomaan Crystal Dynamicsin supersankaripeliä suljetun oven takana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Crystal Dynamicsin Marvel's Avengers julkistettiin viimeinkin E3-messuilla Square Enixin tilaisuudessa. Varsinaista pelikuvaa ei kuitenkaan juuri nähty, joten se mitä saatiin ei ihan mennyt yhteen projektia ympäröivän hypen kanssa. Gamereactor pääsi kuitenkin suljetun oven takana katsomaan esittelyä, jossa nähtävänä oli pelin yksi kenttä.

Nähdyssä trailerissa on Avengersien A-Day, jossa paha voima sabotoi Helicarrierin, ja Captain America oletettavasti kuolee. Avengersit julistetaan lainsuojattomiksi, ja tämä ensimmäinen taisto Golden Gate Bridgella oli se, mistä varsinainen esittely alkoi. Jokainen sankari sai erikseen sijansa parrasvaloissa, kun on taas aika pelastaa maailma.

Ensimmäisenä nähtiin Thor. Taistelumekaniikasta vastaa Vincent Napoli, joka hioi kohdalleen myös God of Warin taistelun. Thorin vasarakin tuo mieleen Kratoksen kirveen. Vasaran pystyi lennättämään päin vihollisia ja kutsumaan takaisin. Lähietäisyyden mäiske luonnistui tietenkin myös.

Hulk on odotetun kaltainen, ja vihreä jätti jakaa tuhoa fyysisellä olemuksellaan. Nähdyn perusteella Hulkilla pelaaminen tulee olemaan hyvin tyydyttävää, ja ympäristö hajoaa näyttävästi Hulkin loikkiessa.

Tämä on mainos:

Captain America toi mieleen Thorin siinä, että kilpeä pystyy heittämään vihollisia päin. Niin nähty kuin korvin kuultavakin palaute kilven liikkuessa olivat vakuuttavalla tasolla aina raskaasta metallin kalahtelusta Hulkin betonia hajottaviin iskuihin saakka. Kaiken kaikkiaan juuri taistelumekaniikka oli esittelyn ehdoton kohokohta. Toivottavasti se tuntuu yhtä hyvältä kuin miltä näyttääkin.

Iron Manilla pelaaminen eroaa muista tietenkin lentämisen osalta, ja erilaisilla vempaimilla voi ampua kauempana olevia kohteita. Raketeilla otettiin alas isompia konekiväärejä, ja rivisotilaat lakosivat pienemmillä ammuksilla.

Marvel's AvengersMarvel's Avengers

Viimeisenä oli vuorossa Black Widow, joka oli valitettavasti joukon heikoin lenkki. Black Widow tuntuikin olevan enemmän Lara Croft kuin supersankari muiden joukossa. Esittelyssä vastaan asettui Taskmaster osana pientä pomotaistoa, mutta koko jakso vaikutti huonosti etukäteen skriptatulta. Taistelusta puuttui kokonaan se orgaaninen tuntu, joka kaikilla muilla sankareilla oli ollut havaittavissa.

Tämä on mainos:

Kavereiden kanssa pelattavaa co-opia ei näkynyt esittelyssä lainkaan, mutta muuten seikkaperäisempi katsaus pelin alkuun oli valaiseva. Koskien co-opia kysyin asiasta luovalta ohjaajalta Noah Hughesilta. Hänen mukaansa co-op on erittäin tärkeä osa peliä, sillä osa kentistä on erityisesti suunniteltu tietyille sankareille. Tarinan edetessä saakin yleensä valita, millä hahmolla matkaa taittaa. Toisin sanoen vaikka pelaisi yksin, saa yleensä valituksi sen oman suosikkinsa.

Kenttiä pystyy pelaamaan uudestaankin moneen kertaan, ja tasokaton saavuttamisen jälkeen on tarjolla lisääkin sisältöä. Studiolla on niin ikään jo suunnitelmia jatkolle varsinainen kampanjan jälkeen. Pelin maailma laajenee uusilla alueilla ja uusilla pelattavilla sankareilla ilman erillistä lisämaksua.

Nyt nähdyn perusteella on tietysti mahdotonta sanoa, millaiseksi kokonaisuus lopulta muodostuu. Toistaiseksi näyttää siltä, että ainakin Marvelin faneilla tulee olemaan kivaa. Kolmannen persoonan toimintapelien lajityypissä Marvel's Avengers tuskin jää muistoihin suurena innovaationa, mutta toisaalta ei tällaisen pelin tarvitse sellaista tehdäkään.

HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä