LIVE
HQ
logo hd live | Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Mass Effect Legendary Edition

   Mass Effect Legendary Edition

   Asianmukainen remasterointi yhdelle videopelien historian parhaista trilogioista.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ
   HQ

   Mass Effect on mielestäni yksi videopelihistorian parhaista trilogioista. Yhdessä ne muodostavat fantastisen eeppisen tieteistarinan jaettuna kolmeksi roolipeliksi. Mukana on vaikeita päätöksiä, muistettavia hahmoja ja vapautta pelata ja avata tarinaa pelaajan haluamalla tavalla. Mass Effect 3:n loppuratkaisu on se julkaisun jälkeen linjoille saatettu paranneltu versio.

   Mass Effect Legendary Edition on nyt paras tapa kokea tuo koko mahtava trilogia.

   On pidettävä mielessä, että kyseessä kolmen pelin remasterointi, ei kokonaan uusittu remake. Kokoelmassa ovat mukana melkein kaikki teoksiin ajan kuluessa julkaistut lisämateriaalit, ja toki paranneltu grafiikka, pelattavuus, rakenne ja lyhyemmät latausajat. Parannuksia on tehty enemmänkin kuin vain resoluutiota nostamalla.

   Tämä on mainos:

   Ensimmäinen Mass Effect vuodelta 2007 on saanut osakseen eniten huomiota. Grafiikkaa on parannettu. Pelattavuus on vanhentunut pahasti, joten tällä kertaa ohjausta on paranneltu, samoin mukana kulkevien hahmojen tekoälyä, pahisten käyttäytymistä ja niin edelleen. Lopputuloksena pelikokemus on lähempänä jatko-osia, joskaan ei vieläkään sillä samalla tasolla. Kaikesta huolimatta on nautinto palata takaisin klassikon pariin ilman, että monet vanhentuneet ratkaisut pilaavat pelikokemusta. Ja kyllä: latausaikoja on huomattavasti lyhennetty.

   Mass Effect Legendary Edition

   Pelasin Mass Effect Legendary Editionin Xbox Series X:llä. PC:n versio on mahdollisesti vielä parempi, ja siellä kokoelma tukee Xboxin ohjainta. Moinen ei ollut mahdollista alkuperäisissä peleissä.

   Parannukset näkyvät, ja ne suurimmat ovat tietenkin ulkonäköön liittyviä. Resoluutiota on kasvatettu, pintojen laatua on kasvatettu, valojen käyttäytyminen on tehty kokonaan uusiksi ja uusiakin graafisia tehosteita on lisätty mukaan. Kokonaisuus on lähempänä moderneja pelejä, mutta ongelmiakin on. Joissakin kohtauksissa alkuperäisen pelin virheet näkyvät aiempaa paremmin. Kyse on hieman samasta ilmiöstä kuin VHS:lle tallennetun elokuvan katsominen 4K-televisiossa. Ajan kulumisen huomaa ennen kaikkea kankeina liikeanimaatioina, kasvomallinnuksessa ja puheen yhteistyön puuttumisena huulten liikkeiden kanssa.

   Tämä on mainos:

   On sanottava, että tehdyt parannukset muuttavat varsinkin ensimmäisen pelin tunnelmaa merkittävästi. Kyse ei ole siitä, että toinen on hyvä ja toinen huono: se on vain erilainen. Jos siis alkuperäiset pelit ovat kirkkaana mielessä, saattaa uusi tunnelma tuntua oudolta.

   Mass Effect Legendary EditionMass Effect Legendary Edition

   Sisällön puolesta melkein kaikki on mukana, kuten jo mainitsin. Mass Effect 3:n moninpeli puuttuu, samoin ensimmäisen Mass Effectin Pinnacle Station. Biowaren mukaan alkuperäinen koodi oli liiaksi tuhoutunut. Hienoa on, että tarinalliset laajennukset on lisätty mukaan osaksi muuta peliä saumattomasti. Ei siis ole tarvetta pelata niitä erikseen alkuvalikon kautta, tai jotain sen sellaista.

   Kaikki kolme peliä on tehty niin, että tehdyt valinnat ja alussa luotu hahmo kulkevat mukana trilogian loppuun saakka. Pelaamisen voi kuitenkin aloittaa mistä tahansa haluamastaan osasta. Lisäksi niin Mass Effect 2 kuin Mass Effect 3 sisältävät Dark Horsen digitaalisen sarjakuvan edellisen osan tapahtumista. Pelaaja saa jopa tehdä joitakin tärkeitä valintoja itse. Paras ratkaisu on tietenkin pelata kaikki pelit järjestyksessä alusta loppuun samalla tallennustiedostolla.

   Täydellisessä maailmassa nyt pelattaisiin kokonaan uusiksi tehtyjä remake-versioita, mutta remasterointina Mass Effect Legendary Edition on oikein pätevä. Sisältöä todellakin riittää, kokemus säilyy tasaisena kaikissa kolmessa pelissä, ja lukuisa joukko bugeja on ratkaistu. Kannattaako kokoelma pelata uudestaan, jos sen on jo aikanaan kokenut? Se riippuu tietenkin yksilöstä itsestään. Joka tapauksessa tämä trilogia kannattaa kokea ainakin kerran.

   HQ
   Mass Effect Legendary EditionMass Effect Legendary Edition
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   +
   Yhtenäinen pelikokemus, mukana melkein kaikki lisämateriaali, selvät graafiset parannukset, PC tukee Xbox-ohjainta
   -
   Alkuperäisten pelien ulkoiset virheet erottuvat aiempaa selkeämmin, tietty osuus tunnelmasta on kadonnut
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä