Suomi
Gamereactor
arviot
Max and the Magic Marker

Max & the Magic Marker

Max on kova poika piirtämään. Eräänä päivänä posti tuo Maxille erikoisen tussin, jota on tietenkin heti kokeiltava. Kuinka ollakaan, tussissa on taikaa ja Max joutuu seikkailulle keskelle piirtämäänsä maailmaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Maxin seikkailu on erikoinen sekoitus tasohyppelyä ja Crayon Physics Deluxesta tuttua piirtopohdintaa. Taikatussilla piirretyt objektit siirtyvät pelimaailmaan sellaisenaan ja tottelevat fysiikan lakeja. Niinpä liian lavean rotkon voi ylittää piirtämällä Maxille sillan ja korkealla sijaitsevalle kielekkeelle pääsee piirtämällä portaat. Toimivan fysiikan avulla pelaaja voi piirtää itselleen esimerkiksi ponnahduslaudan korkeimpien paikkojen saavuttamiseksi.

Piirretyt esineet eivät realisoidu pelimaailmaan kuitenkaan muuten kuin viivoina, joten rustaamalla helikopterin saa tulokseksi vain maahan mätkähtävän oranssin viivakasan. Max & the Magic Markerissa eteneminen vaatii usein tarkkaa ajoitusta piirustusten kanssa. Siksipä pelin voi halutessaan pysäyttää väliaikaisesti piirtämistä varten. Tällä tavoin esineitä voi piirtää vaikkapa suoraan Maxin alle ja ympärille. Maailmassa liikuskelee myös ilkeän mustehirviön alaisia, joista pääsee eroon pudottamalla niiden päälle tarpeeksi raskaan viivamöykyn ja voipa hirviöt myös opastaa suoraan omaan tuhoonsa piirtämällä niille siltoja kohti kadotusta.

Vaikka piirtäminen itsessään ei loppujen lopuksi ole kovinkaan monimutkaista, on mukavaa huomata miten paljon Max & the Magic Marker luottaa pelaajansa luovuuteen. Monesta paikasta pääsee toki eteenpäin piirtelemällä vain suoria viivoja, mutta esimerkiksi pyörivien rullien yli pääsee helpommin piirtämällä Maxin ympärille pallon. Pelin viimeisellä kolmanneksella luova hulluus on päästettävä irti jo ihan tosissaan, siellä kentät koostuvat nimittäin aivan eri aineksista kuin alkupuolella. Ottaen huomioon, että pelin alkupuoli menee läpi leppoisasti piirrellen, lopun harppaus vaikeustasossa on sekä odottamatonta että ärsyttävää.

Max & the Magic Markerin toteutus on musiikkia myöden ilahduttavan persoonallista jälkeä ja vinksahtaneen humoristista. Vaikka ongelmat eivät kokonaisuutena mitenkään erityisen vaikeita olekaan - paitsi salaisuuksien etsinnän osalta - piirtäminen on hauskaa ja usein erittäin palkitsevaa. Pelin 12 kentän selvittämiseen kuluu aikaa vain muutama tunti, mutta se on perinpohjaista laatuaikaa. Omia ihmevänkyröitä pitkin loikkiminen paikasta toiseen viihdyttää huomattavasti enemmän kuin uskoisi.

Tämä on mainos:
Max and the Magic Marker
Max and the Magic Marker
Max and the Magic Marker
Max and the Magic Marker
Tämä on mainos:
Max and the Magic Marker
Max and the Magic Marker
Max and the Magic Marker
Max and the Magic Marker
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Persoonallinen tyyli, toimiva ohjaus, pätevä piirtomekaniikka
-
Aivan liian lyhyt, vaikeustaso kasvaa lopussa liian jyrkästi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Max & the Magic MarkerScore

Max & the Magic Marker

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Persoonallisen piirtelypelin toteutus on vinksahtaneen humoristista, ja itse piirtäminen on hauskaa ja erittäin palkitsevaa.Ladataan seuraavaa sisältöä