Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Mayans MC

Mayans M.C., 1. tuotantokausi

Tuttuja kuvioita uusilla naamoilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Mayans M.C. on uusi laajennus Kurt Sutterin luotsaamaan Sons of Anarchy -universumiin, johon ovat tähän mennessä kuuluneet lähinnä Sons of Anarchy ja The Shield, ainakin jos on hieman mielikuvitusta.

HQ

Mayans on kuitenkin selkeä jatko-osa, joka sijoittuu neljä vuotta Sons of Anarchyn päätösjakson jälkeen.Vaihtelevasti Sonsien vihamiesten ja liittolaisten roolissa viihtynyt Mayans M.C. on erityisesti jenkkilän etelärajan tuntumassa toimiva latinx-moottoripyöräjengi, joka hoitelee muun muassa meksikolaisen taikapulverin liikennettä Yhdysvaltojen aina nälkäisten huumemarkkinoiden käyttöön.

Pääosassa nähdään tällä kertaa Ezekiel "EZ" Reyes, Mayansien prospekti, joka on päässyt etuajassa vankilasta ihan vaan oltuaan mukava kaveri ja hyvä ihminen. EZ:n roolissa oleva J.D. Pardo toistaa jotakuinkin samoja kuvioita kuin Sonsissa pääosaa vetänyt Charlie Hunnam: kummatkin ovat vähän muuta jengiä kiltimpiä poikia, jotka lähtevät matkalle kohti pimeyden ydintä. Heistä kumpikin on myös melko pahvinen verrattuna sarjan muihin näyttelijöihin ja hahmoihin.

Näyttelijäkaarti onkin ensimmäinen ilmeinen poikkeama sarjojen välillä. Mayans keskittyy tietenkin latinx-hahmoihin, mutta muitakin eroja on. Jengiläisistä ei nouse aivan yhtä hulvattomia tapauksia kuin Sonsissa, ja vaikka sivunäyttelijöiden joukossa on muun muassa Edward James Olmos, jää joukko lopulta aavistuksen vaisuksi. Toisaalta kyseessä voi olla, että Mayans pyrkii vetämään nupit pois kaakosta voidakseen rakentaa omaa kaartaan, olihan Sonsien loppupää osin aika sarjakuvamaista revittelyä.

Juonen puolesta ollaan pääosin tutuissa kuvioissa. Kaverilla jos toisellakin on salattuja liittolaisuuksia ja sekalaisia salaisuuksia, jotka menevät pahasti ristiin jengille/kavereille/perheelle tehtyjen lupausten kanssa. Lisämausteeksi tarjotaan tällä kertaa kartellidraamaa, joka vie tunnelmat vahvasti rajan eteläpuolelle. Grim Fandango -pelin ystäville mainittakoon, että yhdessä merkittävässä roolissa nähdään itsensä Mannyn ääninäyttelijä Tony Plana.

Tämä on mainos:

Yleistyksenä Mayansista voidaan sanoa, että jos jaksoi katsella Sons of Anarchyä, niin jaksaa luultavasti katsella tätäkin. Sarja ei tuo pöytään oikeastaan mitään valtavan uutta, ja toisaalta pöydästä jää uupumaan monia niitä hahmoja, jotka tekivät Sonsista nautittavan katselukokemuksen. Mayansissa kieltämättä heijastetaan jenkkilän nykyisen hallitsijan luomaa fasistista ilmapiiriä lain voimien käytökseen, mutta muuten sarja pidättäytyy pääosin päivänpoliiittisista aiheista, ja keskittyy vanhaan kunnon huumesotaan.

Täytyy myöntää, että Mayans sitoo itsensä Sons-universumiin orgaanisilla ja luonnollisilla tavoilla, ja kukapa tietää, mitä naamoja tullaan tulevaisuudessa näkemään. Sarjan täytyy kuitenkin löytää itselleen sujuvampi rytmitys, ja mieluusti hieman persoonallisempaa meininkiä, joka nostaa sen tavanomaisesta jatko-osasta omaksi oliokseen.

Mayans MCMayans MC
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä