Suomi
Gamereactor
arviot
Megaton Rainfall

Megaton Rainfall (PSVR)

Persoonallinen räiskintä vie pelaajan jumaluuden ja megalomaanisen tuhon keskelle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gamereactorin perinteisin keinoin pelatun PS4-version arvion voi lukea täältä.

Videopelit ovat kyllä siitä hyviä, että niiden avulla toiminnan ei tarvitse rajoittua maallisiin ihmismittoihin vaan pelaajat pääsevät kokemaan esimerkiksi jumalallisia voimia ja sankarillista mahtipontisuutta. Virtuaalisuus on taas oiva lisäapu tehostamaan näitä tunteita ja kokemuksia, saaden aikaan entistä voimakkaampia pelillisiä elämyksiä. Pentadimensional Games hyödyntää tätä potentiaalia täysin voimin mielenkiintoisella pelillään Megaton Rainfall.

Avaruusoliot ovat hyökänneet maapallolle. Suurissa kaupungeissa tuhoa kylväville muukalaisaluksille pitää laittaa hanttiin, joten mystinen ääni taivaista valitsee pelaajan apurikseen. Pelaajan ihmisstatus päivitetään jonnekin astraalitason henkiolennon ja supersankarin välimaastoon, jotta megalomaanisia vihollisia vastaan olisi mahdollisuuksia. Varustuksinaan yliäänilento sekä jonkinlainen sädetuikutin käy pelaajan tie kohti maapallon pelastusta.

Silmistä kuvattu Megaton Rainfall mahdollistaa vapaan lentelyn ympäri maapalloa ja sen yli. Tattiohjauksen lisäksi pelaaja voi säätää ohjaimen napeista lentokorkeuttaan sekä hyödyntää aseitaan ja muita hyödyllisiä voimiaan vihollisia vastaan. Tähtäys ja yleinen ohjaus on toimivasti liitetty VR-kypärään tehden lentelystä autenttisemman oloista ja ampumisesta tarkempaa. Käytössä olevien nappien määrä on rajattu tehokkaan vähäiseksi ja asettelu on looginen, jonka ansiosta pelin nopeatempoisessa toiminnassa pysyy mukana.

Pelissä vastaan tulee monia erilaisia vihollisia. Erilaisista käyttäytymisistään ja muodoistaan huolimatta jokaisen vihollisen heikko kohta on merkattu punaisella, johon on tarkoitus osua. Viholliset itsessään eivät ole kiinnostuneet pelaajasta vaan keskittyvät pelkästään tuhoamaan kaupunkia. Pelaajan pitää siis jahdata vihollisaluksia pitkin vilkkaita miljoonakaupunkeja yrittämättä pahentaa kaupungin tukalaa tilannetta. Hyökkääjät tekevät paljon väistöliikkeitä ja liikkuvat muutenkin epämääräisesti, mikä vaikeuttaa osumista. Pelaajan ohi ampuma säde saattaa siis osua pilvenpiirtäjään ja räjäyttää sen palasiksi. Pelaaja itsessään ei voi kuolla, vaan tasojen epäonnistuminen mitataan kaupungissa kuolleiden ihmisten määrällä. Tämän takia ylenpalttista räiskintää pitää välttää, mistä tuleekin pelin haaste.

Tämä on mainos:
Megaton RainfallMegaton RainfallMegaton RainfallMegaton Rainfall

Proseduraalinen rakennusten luonti saa pelissä aikaiseksi monipuolisia ja uskottavia kaupunkeja. Myös vapaa lentely ympäri massiivista maapalloa on kaikessa omaperäisyydessään hienoa. Nämä tekniikat kuitenkin syövät kovasti tehoja muutenkin rajoitetun PSVR:n koneistosta, mikä valitettavasti näkyy Megaton Rainfallissa enemmän kuin selvästi. Piirtoetäisyys on naurettavan pieni saaden suurimman osan pelattavasta kaupungista näyttämään läjältä eri värisiä tikkuja. Tarpeeksi lähelle päästessä kaupunkiin tulee hiukan yksityiskohtia, mutta edelleen tekstuurit ovat todella suttuisia ja mallit hyvin alkukantaisia. Ymmärrän, että sujuvaa pelattavuutta ajatellen graafisesta loistosta pitää tinkiä, mutta näyttäviäkin pelejä on VR:lle saatu tehtyä, joten Megaton Rainfallin ilme tuntuu käsittämättömältä. Ehkä tekijöiden lupaama elokuun lopulla ilmestyvä suuri päivitys parantaa tilannetta.

Heikon grafiikan vastapainoksi Megaton Rainfallissa on huolitellut äänet. Tuhoutuvan kaupungin ihmiskiljumiset ovat monipuolisia ja varsin uskottavan oloisia. Avaruusalukset päästelevät makeita tööttäyksiä, jotka muistuttavat isojen Hollywood-sci-fi-elokuvien tuomionpasuunoita. Lentelystä tulee mukavaa suhinaa, ja sähköpainotteiset säteet suihkivat asenteella. Myös musiikki jää vahvasti mieleen. Tarinaa eteenpäin vievissä kerrontaosuuksissa soi sielukas ja rauhallinen tunnelmamusiikki pehmein vokaalein ja taivaallisin melodioin. Toiminnan alkaessa musiikki vaihtuu elektroniseen menomusaan, mikä iskee hyvää tempoa ilmavaan taisteluun.

Megaton Rainfall on positiivisen persoonallinen ja erilainen räiskintäpeli. Korkealentoinen tarina ja jumala-aspektin lisäys on piristävää ja yllättävää. Tämä antaa hyvää tasapainoa megalomaanisiin mittoihin kärjistyvälle tuholle. Heikko grafiikka vähän tökkii, mutta makea äänimaailma ja laadukas musiikki auttavat pysymään tunnelmassa. Lentely ympäri maapalloa ja miljoonakaupunkien tuhon seuranta on siistiä ja jotain, mitä ei kovin usein ole vastaan tullut. Jos tuleva päivitys vielä korjaa pelin puutteita, on Megaton Rainfall ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Tämä on mainos:
Megaton RainfallMegaton RainfallMegaton RainfallMegaton Rainfall
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Megalomaaninen tuho, vapaa lentely, äänimaailma
-
Kökkö grafiikka, heikko piirtoetäisyys
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä